Pannekoekenbakker start in Zenderen
NIEUWE VESTIGING FRANCHISE-ORGANISATIE WIL HET ANDERS DOEN

Pannekoekenbakker start in Zenderen

Er is weinig vlagvertoon op donderdagmiddag als De Pannekoekenbakker in Zenderen voor het eerst haar deuren opent. Een bescheiden krijtbord bij de ingang van het voormalige Lutke Hulscher en een grote streng kleurrijke ballonnen maken echter wel duidelijk dat er iets nieuws gaande is vlakbij de rotonde van het kerkdorp. “Een bewuste keuze”, aldus Herwin Rombout, de uitbater van het nieuwe etablissement. “De komende weken gaan we lekker warmdraaien en de kinderziektes eruit halen. In de tweede week van september vieren we dan de officiële opening.”

 

‘Twente was nog een witte vlek’

De gezichten van Rombout en zijn nu nog kleine team staan dan ook strak gespannen. Vanaf vanmiddag moet het gaan gebeuren en nog snel worden de laatste attributen ingekocht, het meubilair rechtgezet en de uitgebreide menukaarten over de vele tafels verspreid. Het is dan ook niet niks. Rombout zelf heeft er net 18 jaar horecaervaring opzitten in de stad Groningen en vond het tijd worden voor wat anders. Door toeval kwam hij in contact met de Pannekoekenbakker, een grote franchiseorganisatie die vanaf 1983 vanuit Oudheusden bouwt aan haar ‘pannenkoekimperium’. Er waren inmiddels vijftien vestigingen in (voornamelijk het midden en zuiden van) ons land en Twente was nog een witte vlek.

 

Van het een kwam het ander en het voormalige Pannenkoekenrestaurant van Harry Liedenbaum bleek al snel de ideale springplank. Er volgde een grote verbouwing. Het zware meubilair verdween, het werd allemaal wat lichter en de keuken en de bar kregen een nieuwe plek. Bovendien werd een winkeltje toegevoegd, een van de handelsmerken van de organisatie, waarin kinderen leuke hebbedingetjes kunnen kopen voor de gespaarde munten die ze bij hun eerdere bezoek hebben gekregen. “Het heeft bovendien ook nog iets educatiefs”, aldus Rombout vol trots.

 

De focus op streekproducten

Het grootste onderscheid zit ‘m echter in het lekkers dat er wordt bereid. “We bieden maar liefst 250 pannnenkoekvarianten, maar dan ook alleen pannenkoeken. En niet, zoals zoveel collega’s, ook nog eens patatjes met kroketten, of schnitzels bijvoorbeeld. En daar komt bij dat we een sterke focus hebben op streekproducten. Zo hebben we al een voorzichtige samenwerking met De Karmeliet, onze buren, waar we bijvoorbeeld vlierbessen afnemen die we in de pannenkoeken kunnen verwerken.”

 

Een ander voorbeeld van samenwerking vormen de huifkarren van Harry Liedenbaum. “Die blijven hier gelukkig en wat er is er mooier dan arrangementen te kunnen bieden die van één en één drie maken." Maar ook heeft de enthousiaste ondernemer vergevorderde plannen voor speciale kinderfeestjes en seniorendagen. “Een pannenkoek eten moet een echte beleving worden in Zenderen, en daarbij gokken we natuurlijk op een klantenkring uit de wijde omtrek.”

 

Dertig medewerkers

Aan de inrichting zal het in elk geval niet liggen. Er is plaats voor 200 bezoekers. De vernieuwde keuken, een ruime parkeerplaats én nieuw ingerichte speeltoestellen voor de kleinsten, zowel binnen als buiten, moeten het smullen van een pannenkoek tot een feest maken. Aan Herwin en zijn nu nog kleine team zal het in elk geval niet liggen. “Over niet al te lange tijd hopen we hier met zo’n dertig mensen te kunnen werken en daarom zoeken we nu nog een aantal pannenkoekbakkers, bedieningsmedewerkers en afwashulpen. Op onze website valt er meer over te lezen. De Pannekoekenbakker is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 20.00 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Robert K. — 18 nov 2019
Helaas een zeer slechte ervaring met deze koekebakker. De bediening was ronduit slecht en zeer klantonvriendelijk. Aanvankelijk was het geklungel lachwekkend. Uiteindelijk vooral triest. Zowat alles is voor (heel veel) verbetering vatbaar.
H.s — 19 sep 2019
Wat jammer dat het zo,n slecht begin is zondag (gegeten) eigenlijk geërgerd alles wat er mis kon gaan ging ook mis .Manager zorg dat je goed geschoold personeel krijgt .En ga gewoon in pannen bakken dan krijg je als gast ook warme gebakken pannenkoeken .Het spijt me maar ik heb op dit moment geen enkel positief bericht
Eric Arkink — 17 aug 2019
Veel succes Herwin Rombout en team!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024