Leuk om te doen

RECREATIEF GEBRUIK MOGELIJK VAN 19 JULI T/M 13 AUGUSTUS

Hoofdveld BVV Borne tijdens vakantie open

 

Ook deze zomer is het hoofdveld van BVV Borne geopend voor recreatief gebruik. Om precies te zijn van maandag 19 juli tot en met vrijdag 13 augustus. De openstelling tijdens de zomervakantie werd voor het eerst in 2017 ingevoerd omdat, zo bleek, de Bornse jeugd tijdens deze weken graag gebruik wilde maken van de velden op sportpark ’t Wooldrik.

 

De openstelling werd een succes. Er werden minder vernielingen gemeld en veel sporters wisten de weg naar het veld te vinden. Bovendien er een toezichthouder aanwezig die de sporters ontvangt en als aanspreekpunt namens de gemeente fungeert. De openingstijden zijn als volgt: op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. De overige voetbalverenigingen zijn gedurende deze periode niet geopend voor recreatief gebruik.

 

ZONDAGMORGEN 4 JULI BIJ NEO: PRE-OLYMPIC GAMES 2021

Spellencircuit voor jeugd van 6 t/m 12 jaar

 

Komende zondagmorgen kan de jeugd van 6 tot en met 12 jaar zich lekker uitleven op een van de NEO-velden. Speciaal voor hen worden er dan de zogenaamde Pre-Olympic Games georganiseerd, een spellencircuit waarin ze enkele uurtjes actief en sportief met vriendjes of vriendinnetjes bezig kunnen zijn. De kinderen van 6 tot en met 9 jaar starten al om 09.30 uur en eindigen weer om 11.30 uur. De jeugd van 10 tot en met 12 jaar is welkom van 12.00 tot 14.00 uur.

 

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk; iedereen is welkom. De Games worden georganiseerd door een aantal enthousiaste ROC studenten, de Bornse sportverenigingen, Borne Sport/BLOS en de stichting Sporteraar Foundation.

 

Zorg jij voor of maak je je soms zorgen over een familielid die een ziekte, beperking, stoornis of verslaving heeft? Dan is JMZ Go! er voor jou!

 

Zorgen delen kan zorgen schelen…


In Nederland groeit 1 op de 5 kinderen op als jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers (4 t/m 21 jaar) zijn kinderen en jongeren, die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Dit kan een broer met autisme zijn, een zus met ADD, een vader met een lichamelijke beperking of een moeder met een verslaving. Wij weten dat niet alle jonge mantelzorgers het zwaar of moeilijk hebben, maar dat opgroeien met zorg effect heeft op een jong individu dat is een feit. Jonge mantelzorgers geven zelf aan dat zij behoefte hebben aan informatie, ontspanning, erkenning en uitwisseling met lotgenoten. Herken je jezelf hierin dat zijn wij er voor jou!

 

Wat biedt JMZ Go!?

  • Ontspannende activiteiten leuke activiteiten om elkaar te ontmoeten, met elkaar ervaringen uit te wisselen en een leuke middag te beleven. Denk aan survival, klimmen, kookworkshop, kanoën…
  • Het ervaringsmaatjes traject waarbij je gekoppeld gaat worden aan een maatje die zelf ook is opgegroeid met een ziek of beperkt gezinslid
  • Cursussen waarbij je in kleine groepjes bij elkaar komt. En van elkaar en de trainers kunt leren over je eigen mantelzorg situatie
  • Individuele ondersteuning voor als je even wilt praten of we mee moeten kijken in welke ondersteuning jij nodig hebt.


Meer weten? Mail dan naar m.groothuys@jmz-go.nl of whatsapp naar 06-58813030. Voor uitgebreide informatie kijk op www.jmz-go.nl/.

 


Chats

Dit is de chatpagina van Jong!. Heb je iets leuks te melden aan je leeftijdgenoten, wil je iets vragen of gewoon even je ei kwijt, meld het hier dan. Misschien reageert er wel iemand... Lees meer

11 feb 2021 om 13:16 | reacties (0)