Wens Hermien Nijhuis in vervulling
Met Twentsewens Ambulance naar Disney on Ice

Wens Hermien Nijhuis in vervulling

Voor Hermien Nijhuis ging zaterdag een grote wens in vervulling. De bewoonster van Het Dijkhuis  vierde haar 68ste verjaardag samen met haar drie broers, vier zussen en vriendin Gerda ter Beek in de Jaarbeurshallen te Utrecht, waar ze samen een prachtige show bekeken van Disney on Ice. Mogelijk gemaakt door de stichting Twentse Wensambulance, die begin september tijdens de Melbuulndagen haar verhaal aanhoorde en er werk van maakte.

 

Al haar hele leven lang is de ernstige zieke Hermien Nijhuis geobsedeerd door Disney-poppen, maar ze had nog nooit de gelegenheid gehad Eurodisney te bezoeken of een mooie show te bezoeken waarin de wereldberoemde stripfiguren een hoofdrol spelen. Het liefst had ze naar het pretpark in Prijs gewild, maar dat zat er voor haar helaas niet in. Het haar zaterdag aangeboden alternatief was echter meer dan welkom. “Het was een heel inspannende dag, maar wel eentje om nooit te vergeten”, keek een emotionele Hermien Nijhuis na afloop op haar bijzondere verjaardag terug.

 

Eerste rang
Chauffeur Anneke Kamerich  en verpleegkundige Trea Buitelaar van de Twentsewens Ambulance haalden haar kort voor de middag af bij Het Dijkhuis, waarna ze liggend werd vervoerd naar Utrecht. Haar broers Ton, Gerard en Ben en haar zussen Gerrie, Mieke, Thea en José waren daar eveneens van de partij, net als Gerda ter Beek die haar geregeld opzoekt in Het Dijkhuis. Samen met haar en de vertegenwoordigers van de Twentsewens Ambulance zat ze eerste rang.

“Het was mooi hoor, ik begrijp niet dat zoiets kan. Allemaal jeugdige mensen van dezelfde lengte en heel smal, in speciale kleding die ervoor gemaakt is en natuurlijk dat schaatsen op zich al. En dan die prachtige muziek erbij, echt uniek. Heel bijzonder voor me was dat alle broers en zussen me na de voorstelling  kwamen feliciteren met mijn verjaardag. We hebben toen ook nog wat groepsfoto’s gemaakt.”

 

En ook de reis naar en van Utrecht verliep zonder mankeren. “Alles was prima geregeld, eerlijk waar. De reis er naar toe ging heel  goed met de ambulance. Het was net of ik in mijn eigen bed lag. Anders had het ook niet gekund. De hele terugreis heb ik geslapen en toen we aankwamen bij Het Dijkhuis hebben ze me wakker moeten maken. Maar het was geweldig. De mensen van de Wensambulance verdienen daarvoor een groot  compliment. ”

 

En dat terwijl het er kort voor kerst nog naar uitzag dat het hele avontuur niet zou kunnen doorgaan. Hermien Nijhuis was op kerstavond dusdanig ziek dat voor de derde keer in anderhalf jaar de dood in de ogen keek. Maar net als de voorgaande twee keren krabbelde ze wonderwel weer op. “Wat precies de oorzaak is, weet niemand. Het vermoeden bestaat dat het iets met mijn longen is, maar voor de medici ben ik één groot vraagteken. Op kerstavond was ik al bezig afscheid te nemen van mijn broers en zussen, zo ziek was ik. Maar gelukkig ben ik weer bovenop gekomen. Vrijdag kwam de dokter weer langs en die zei: ‘Gaan’. Of ik vind dat mijn wens nu vervuld is? Jazeker, nou en of. Ik ben heel blij dat ik dit mocht en kon meemaken.”

Lees ook het eerder geplaatste artikel De Ultieme wens van Hermien Nijhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Reinsma — 31 dec 2013
Ondanks alle tegenslagen die ze te verwerken heeft, weet ik dat Hermien het beste ervan maken wil. Daarom is het zo mooi dat Hermien dit in samenwerking met alle betrokken heeft kunnen beleven.
Dank!

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024