Buitenmensen quizzen nu online
20-02-2021
SCOUTINGVERENIGING ST. STEPHANUS MARTINA WIL ‘IN BEELD’ BLIJVEN

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of laptop om deel te nemen aan de Grote Stephanus Martina Quizz. Een online spektakel van de Bornse scoutingvereniging om binding te houden met haar achterban. “Het was een moeilijk jaar”, aldus voorzitter Roy Lansink. “We wilden heel veel, maar konden weinig. Daarom ook deze zaterdagavond quiz, waarmee we hopen dat er in veel gezinnen met veel plezier aan wordt deelgenomen.”

 

Nieuwe domper

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 werd al eens het programma Scouting Thuis uitgevoerd, een initiatief van Scouting Nederland met virtuele droppings en zo meer. Het was een begin en naarmate de zomer vorderde konden er ook fysiek weer de nodige activiteiten worden ontwikkeld. Lansink: “We konden zelfs nog op kamp. Natuurlijk, er waren beperkende maatregelen, en zo hier en daar moesten we schuiven met groepen, maar het lukte.” Eind vorig jaar viel de deur echter opnieuw in het slot en dat betekende ook voor de scoutingvereniging een nieuwe domper.

 

De inkomsten uit nevenactiviteiten, waaronder Sinterklaas, de Melbuul’ndagen en de hulp bij het opzetten van de pagodetenten voor de diverse evenementen, waren immers allemaal weggevallen, terwijl ook de plannen voor de nieuwbouw van de blokhut aan de Twickelerblokweg opnieuw in de ijskast gezet moesten worden. “Heel jammer allemaal, maar ja… Gelukkig zijn we - ondanks alle ellende - geen leden kwijtgeraakt en dus gaan we vol gas door om in beeld te blijven. Vandaar ook deze quiz.”

 

‘We blijven nu eenmaal buitenmensen’

De Grote Stephanus Martina Quizz wordt vanaf 19.15 uur vanuit de nieuwe BorneBoeit studio live gestreamd. De presentatie is in handen van het scoutingduo Frank en Sander. Via vijf verschillende rondes strijden de kijkers om een hangmat, een multi-tool armband en een zaklamp bijvoorbeeld. Om uiterlijk 20.45 uur moet het dan allemaal klaar zijn, want even later is er de avondklok. Lansink ten slotte: “Dit is gewoon hartstikke leuk om te kunnen doen. Maar stilletjes hoop ik toch dat we in de loop van dit jaar weer los kunnen. Dat we onze fysieke activiteiten weer volop kunnen oppakken en misschien zelfs wel weer een kamp kunnen organiseren. Want we blijven nu eenmaal buitenmensen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 21 feb 2021
"Een welp is moedig en houdt vol"
https://nannezwiep.nl/wp-content/uploads/2015/02/Eerste-ster-kaart-voor-e1445558698739.jpg

Spelend leren volleyballen in rulle zand

Het is Moederdag. Menigeen verrast mams met ontbijt op bed, een mooie tekening, een fleurig...
09-05-2021

Volleybalspeeltuin voor kinderen

Dat volleybal voor kinderen op de basisschool in een ‘andere vorm’ wordt aangeboden,...
04-05-2021

Zwembad is weer open

Zwemlessen kunnen vanaf deze maandag weer plaatsvinden in het Bornse zwembad. De schade die...
03-05-2021

Jette Kuipers van Talentteam naar Apollo

Na Marit Zander presenteert volleybalvereniging Apollo 8 haar tweede versterking: Jette Kuipers...
02-05-2021

Dit jaar nog geen Avond4daagse

De organisatie van de Wandel4daagse in Borne heeft besloten de komende editie te annuleren....
01-05-2021

Marit Zander versterkt dames 1 Apollo 8

Marit Zander (16 jaar) maakt bij Apollo 8 de overstap van het tweede team naar de eerste...
30-04-2021