Buitenmensen quizzen nu online
20-02-2021
SCOUTINGVERENIGING ST. STEPHANUS MARTINA WIL ‘IN BEELD’ BLIJVEN

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of laptop om deel te nemen aan de Grote Stephanus Martina Quizz. Een online spektakel van de Bornse scoutingvereniging om binding te houden met haar achterban. “Het was een moeilijk jaar”, aldus voorzitter Roy Lansink. “We wilden heel veel, maar konden weinig. Daarom ook deze zaterdagavond quiz, waarmee we hopen dat er in veel gezinnen met veel plezier aan wordt deelgenomen.”

 

Nieuwe domper

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 werd al eens het programma Scouting Thuis uitgevoerd, een initiatief van Scouting Nederland met virtuele droppings en zo meer. Het was een begin en naarmate de zomer vorderde konden er ook fysiek weer de nodige activiteiten worden ontwikkeld. Lansink: “We konden zelfs nog op kamp. Natuurlijk, er waren beperkende maatregelen, en zo hier en daar moesten we schuiven met groepen, maar het lukte.” Eind vorig jaar viel de deur echter opnieuw in het slot en dat betekende ook voor de scoutingvereniging een nieuwe domper.

 

De inkomsten uit nevenactiviteiten, waaronder Sinterklaas, de Melbuul’ndagen en de hulp bij het opzetten van de pagodetenten voor de diverse evenementen, waren immers allemaal weggevallen, terwijl ook de plannen voor de nieuwbouw van de blokhut aan de Twickelerblokweg opnieuw in de ijskast gezet moesten worden. “Heel jammer allemaal, maar ja… Gelukkig zijn we - ondanks alle ellende - geen leden kwijtgeraakt en dus gaan we vol gas door om in beeld te blijven. Vandaar ook deze quiz.”

 

‘We blijven nu eenmaal buitenmensen’

De Grote Stephanus Martina Quizz wordt vanaf 19.15 uur vanuit de nieuwe BorneBoeit studio live gestreamd. De presentatie is in handen van het scoutingduo Frank en Sander. Via vijf verschillende rondes strijden de kijkers om een hangmat, een multi-tool armband en een zaklamp bijvoorbeeld. Om uiterlijk 20.45 uur moet het dan allemaal klaar zijn, want even later is er de avondklok. Lansink ten slotte: “Dit is gewoon hartstikke leuk om te kunnen doen. Maar stilletjes hoop ik toch dat we in de loop van dit jaar weer los kunnen. Dat we onze fysieke activiteiten weer volop kunnen oppakken en misschien zelfs wel weer een kamp kunnen organiseren. Want we blijven nu eenmaal buitenmensen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 21 feb 2021
"Een welp is moedig en houdt vol"
https://nannezwiep.nl/wp-content/uploads/2015/02/Eerste-ster-kaart-voor-e1445558698739.jpg

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021