21-04-2021
Filmhuis - 1917

APR

21

Kulturhus BorneFilmhuis - 1917


Themamaand: In de schaduw van gewapende conflicten.

Gewapende conflicten werpen hun schaduw vooruit en de gevolgen van de conflicten ontregelen nog lange tijd het leven. Met de films in de themamaand worden verschillende aspecten hiervan belicht.
Met Dunkirk en 1917 krijgen we een beeld wat het conflict met je doet wanneer je er middenin zit. Beanpole laat zien dat overgaan tot de orde van de dag niet zo eenvoudig is en dat je het conflict meedraagt. Moffie gaat erover hoe moeilijk het is om je identiteit te ontdekken in de harde macho-omgeving van een leger dat binnen- en buitenlandse dreigingen het hoofd moet bieden.

119 min.
Drama / oorlog

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Meeslepend oorlogsdrama in één shot gefilmd.

Van Oscarwinnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog: 1917.

De pers over 1917:
VPRO Cinema (★★★★★) 'Zeldzaam beklemmende spanning'
NRC (★★★★) 'Virtuoze ervaring die je niet graag mist'
de Volkskrant (★★★★) 'Dompelt je volledig onder in de wereld van WOI'

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

 

 

terug naar agenda