28-04-2021
Filmhuis - Moffie

APR

28

Kulturhus BorneFilmhuis - Moffie


Themamaand: In de schaduw van gewapende conflicten.

Gewapende conflicten werpen hun schaduw vooruit en de gevolgen van de conflicten ontregelen nog lange tijd het leven. Met de films in de themamaand worden verschillende aspecten hiervan belicht.
Met Dunkirk en 1917 krijgen we een beeld wat het conflict met je doet wanneer je er middenin zit. Beanpole laat zien dat overgaan tot de orde van de dag niet zo eenvoudig is en dat je het conflict meedraagt. Moffie gaat erover hoe moeilijk het is om je identiteit te ontdekken in de harde macho-omgeving van een leger dat binnen- en buitenlandse dreigingen het hoofd moet bieden.

104 min.
Drama

Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen. Intussen is de minderheidsregering van Zuid-Afrika in een conflict verwikkeld met de Angolese grenspost en moeten alle blanke jongemannen ouder dan zestien twee jaar militaire dienstplicht vervullen. Tijdens de afschuwelijke gebeurtenissen schept hij een innige band met een medesoldaat.

De pers over Moffie:
VPRO Cinema (★★★★) 'Indringend psychologisch portret van een jongeman vol zelfhaat'
de Volkskrant (★★★★) 'Geslaagde zoektocht naar zachtheid'
The Guardian (★★★★) 'Schoonheid, erotiek en tederheid'

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

 

terug naar agenda