19-05-2022
Havelaar, de musical - 19.30 uur

MEI

19

19:30 Kulturhus BorneHavelaar, de musical - 19.30 uur


“Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli presenteert Studio26 in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging de voorstelling: `Havelaar de musical´. Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij.

In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf.

Tijdens de voorstelling zult u te maken krijgen met onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht. Ook zult u merken dat deze onderwerpen nog erg actueel zijn.

Deze theaterproductie is een prachtig eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers en is nu te zien in verschillende theaters in Nederland.

De musical wordt 2x opgevoerd. Om 15.00 uur en om 19.30 uur.
Duur: ±75 minuten, er is geen pauze.
Ticket: €12,50


Uitvoerend producent: Stichting Kunst In Beweging
Productiehuis: Studio26
Uitvoerenden: Artistiek team - Regie, book & lyrics: Sabine van Boven - Muzikale leiding: Sjoerd Arends
Productieleiding: Lieke Wijntje - Assistent productieleiding: Tim Polder
Cast: Jeffrey van Beek,Tim Polde, Roos van der Heijden, Robin Lenselink, Kim Homburg, Robin Spreeuwers, Linde Bolk, Leandro Xavier Carvalho Vilar, Dana Zeeman, Anouk Terpstra, Benthe Smids, Martje van Herwijnen.

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip