Apollo 8 professionaliseert kledinglijn
10-03-2021
VOLLEYBALLERS TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET ERIMA EN EUROSPORT

Apollo 8 professionaliseert kledinglijn

Het gaat goed met volleybalvereniging Apollo 8 in Borne. Niet alleen heeft de dames 1 selectie nog alle troeven in handen om landskampioen van de eredivisie te worden, ook op organisatorisch vlak heeft de inmiddels 550 leden tellende vereniging de wind stevig in de zeilen. Woensdagavond werden in De Veste twee nieuwe samenwerkingsovereenkomsten getekend: Erima wordt de nieuwe kledingsponsor van de dames 1, terwijl Eurosport Borne een belangrijke rol gaat vervullen om de nieuwe kledinglijn ook voor alle leden uit te rollen. Over enkele maanden zal een clubwebshop online gaan.

 

Stappen zetten

Een trotse verenigingsvoorzitter Martin Reesink vertelt dat de nieuwe overeenkomsten passen in de professionaliseringsslag. “We spelen heel goed volleybal op het hoogste niveau, de ledengroei gaat door en dat betekent ook dat we organisatorisch steeds grotere stappen moeten zetten. Kortgeleden sloten we al een sponsorcontract met GALA als ballenleverancier en nu is de kledinglijn aan de beurt. Extra fijn is het dat we ook met Eurosport als lokale partner gaan samenwerken.”

 

Dennis Schefer van Eurosport Borne is al even trots. “In het grijze verleden deden we al eens zaken met Apollo 8, maar nu gaan we een stap verder. In de driehoek met Erima kunnen we straks alle kleding gaan verzorgen voor de vereniging, inclusief het bedrukken ervan. En het is natuurlijk hartstikke mooi een partner te zijn van deze bloeiende vereniging.” Eenzelfde geluid komt van Wouter Wilken, accountmanager Noord-Nederland van Erima. Deze in Vught gevestigde sportkledingleverancier was al eens de sponsor van ‘concurrent’ Eurosped en is blij via Apollo 8 nu opnieuw in de eredivisie vertegenwoordigd te zijn.

 

Belangrijk voor het clubgevoel

“Nieuwe, uniforme kleding is belangrijk voor een vereniging”, licht Reesink toe. “Het vergroot de binding met en tussen onze leden en versterkt het clubgevoel. In de fase waarin Apollo 8 nu verkeert, komt ons dat heel goed van pas. Want op velerlei terrein kloppen we inmiddels aan diverse deuren. Zo begint onze relatief nieuwe businessclub haar vruchten af te werpen en zijn we sinds kort door de NEVOBO tot Superclub gebombardeerd. Een vreselijk woord. Ik geef het toe, maar ik heb ’t zelf niet bedacht”, zegt hij lachend. “Maar het betekent wel dat we voor de bond een voorbeeldfunctie gaan vervullen. Met op belangrijke posities echte vakmensen en zoekend naar samenwerkingen in de regio.”

 

Allemaal stappen en stapjes dus die Apollo 8 verder moeten brengen. Toch blijft Reesink met beide benen op de grond. “Dat we met de dames 1 nu meedraaien om het kampioenschap is natuurlijk heel mooi. Maar daar moet je je niet blind op staren. Laten we vanavond eerst maar eens in Sneek winnen…” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021