Zwembad is klaar voor de zwemlessen
11-03-2021
RENOVATIE ZO GOED ALS AFGEROND

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd tegen de zwembadmedewerkster. Hij heeft er duidelijk helemaal zin in om zijn zwemdiploma’s te gaan halen. En niet alleen hij staat te popelen om aan de zwemlessen te beginnen. Ook de zwembadmedewerkers zijn blij dat vanaf 16 maart er weer lessen gegeven mogen worden in ’t Wooldrik, nu Mark Rutte en Hugo de Jonge daarvoor het groene licht hebben gegeven tijdens de laatste persconferentie over de corona-maatregelen.
 

Grote glimlach

“Ja, we zijn blij!”, beaamt Tom ter Bruggen, vestigingsmanager van de zwembadexploitant Laco. “Zondagavond hoorden we al geruchten en begonnen de enthousiaste appjes en mailtjes. Na het definitieve nieuws zijn we direct bij elkaar gekomen en echt iedereen kwam met een grote glimlach binnen. Yes, we mogen weer!” Voorlopig alleen voor de zwemlessen. “Naar mijn mening hadden we wel eerder open mogen gaan, omdat is aangetoond dat chloorwater de risico’s beperkt, maar ik ben blij dat we nu in ieder geval de kinderen weer zwemles mogen geven. We hebben nog afzwem-kinderen van oktober! Die moeten opnieuw weer vaardigheid en kracht opdoen. Ze pakken het vast snel weer op, maar voor de zekerheid hebben we een extra paar ogen in het bad. Veiligheid voorop.”
 

Renovatie afgerond

De kinderen die vanaf dinsdag het zwembadcomplex betreden komen in een volledig vernieuwde ruimte terecht. De renovatie, die halverwege vorig jaar begon, is zo goed als afgerond. Kleedkamers zijn vernieuwd, er zijn grotere zorgcabines, toiletten en douches zijn vervangen en er is een andere routing in het was- en kleedgedeelte. “Daarnaast zijn er heel veel verduurzamings- en hygiënemaatregelen genomen. Zo zijn leidingen vervangen, zijn de luchtbehandelingskasten vervangen én is er een zout-elektrolyse apparaat aangeschaft. Daarmee maken we uit zouttabletten ons eigen chloor. Dat is veiliger, maar er komt ook een soort chloor uit dat vriendelijker is voor de huid.”
 

Recreatiebad

Bij het recreatiebad wordt nu nog de laatste hand gelegd aan de renovatie. Volgende week vrijdag is de officiële oplevering. Er is nog even tijd om de verfblikken en ladders op te ruimen, want binnen de huidige corona-maatregelen mogen andere doelgroepen dan de zwemleskinderen het water nog niet in. In het recreatiebad zijn het eiland en de rotspartijen verdwenen, om meer ruimte te maken voor de soms grote groepen die gebruik maken van het zwembad.

 

In de ‘gouden variant’ was een extra doelgroepenbad voorzien, maar de politiek besloot voor ‘zilver’ te gaan. “Daar waren we het wel mee eens hoor. Een extra bad was ook wel wat veel voor een plaats als Borne en zo kunnen we ook ruimte maken.” Volgens Ter Bruggen is de enige beetje luxe uitbreiding de nieuwe sauna. “Daar was veel vraag naar, vooral vanuit de 50-plussers.”
 

Fase twee

De renovatie is dus zo goed als afgerond, op één aspect na: de verplaatsing van het kinderwaterspeeltuintje. Dat is doorgeschoven naar fase twee van het project Wooldrik. Wanneer en hoe die, ingrijpende maar ook kostbare, fase wordt uitgevoerd is momenteel onderwerp van gesprek. Ter Bruggen en zijn medewerkers zijn echter voorlopig even van de werkzaamheden af. “Het was me het jaar wel! Het was allemaal aanpassen en continu schakelen. Gelukkig was de samenwerking en communicatie met de gemeente en de sporthalbeheerders uitstekend, waardoor de ongemakken door iedereen werden geaccepteerd en het soepel verliep.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ineke roeppel — 11 mrt 2021
Gefeliciteerd! Ik hoop dat de vroegzwemmers ook weer gauw mogen
Betsy Braker — 11 mrt 2021
Wat fijn dat in elk geval weer iets mag. Hopelijk volgen wij ook spoedig!

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021