Gemeente

 

Over Borne

Borne ligt midden in het groene hart van Twente vlakbij Enschede, Hengelo en Almelo en telt ruim 22.000 inwoners. De gemeente heeft alle stedelijke voorzieningen en tegelijkertijd een gemoedelijke dorpse sfeer. Borne ligt dichtbij een universiteit, een hogeschool, kennisinstituten, musea, schouwburgen, uitstekende winkelvoorzieningen en mogelijkheden voor topsport zoals voetbal, atletiek en ruitersport.

Verder ligt Borne vlakbij het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4.000 hectare. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen.

 

Het centrum van Borne

Het centrum van Borne wordt de komende jaren in fases verfraaid. Gemeente en ondernemers werken enthousiast samen aan een centrum met een bijzonder winkelaanbod, waar het nog plezieriger wordt om te vertoeven. Er komen goede voetgangersgebieden die aansluiten op Oud-Borne waar u zich waant in grootmoeders tijd. En, er komt meer groen. U kunt de ontwikkelingen volgen op www.centrumborne.nl.

 

Voorzieningen

De onderwijsvoorzieningen zijn goed, er zijn voldoende sportaccommodaties, variërend van sportparken, tennis- en squashbanen tot een overdekt zwembad. Borne is met het openbaar vervoer en met de auto uitstekend bereikbaar.

 

Cultureel Borne

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven in Borne. Het Kulturhus, kunstgalerieën, expositieruimten en de beeldentuin dragen bij aan de artistieke uitingen in Borne. Tevens zijn er diverse panden met cultuurhistorische waarden, zoals de Klopjes-woningen, de Bornse Synagoge  en het Bussemakershuis. Voor wandelaars en fietsers zijn er routes uitgezet die u langs de diverse bezienswaardigheden leiden. Meer informatie over evenementen, theater en cultureel Borne is te vinden op www.uitinborne.nl

 

Buitengebied

De centrale ligging, de goede voorzieningen en de nabijheid van mooie natuur zorgen ervoor dat het in Borne prettig wonen en werken is. Het programmabureau De Groene Poort werkt gedreven aan de ontwikkeling van het buitengebied. Het in stand houden en het uitbreiden van groen zijn de doelstellingen. Kijk meer voor informatie op www.groene-poort.nl .

 

 


file:html/cookies.inc.html}