Roger Kaye dingt mee naar popprijs
14-03-2021
BESTE TRACK NOMINATIES VOOR BORNENAAR REINIER KLAASSEN

Roger Kaye dingt mee naar popprijs

Met twee nummers staat Roger Kaye op de longlist voor de 'Beste Track 2020' nominaties van Poppunt Overijssel. Achter de artiestennaam schuilt de 21-jarige Bornenaar Reinier Klaassen. De student Psychologie aan de UT hoort internationale medestudenten regelmatig over zijn geboortenaam struikelen en mocht het ooit tot een muziekcarrière over de grenzen komen, dan is dat natuurlijk niet erg handig. En die ambities zijn er zeker. “Muziek maken is het meest fantastische om te doen. Het is echt het enige in mijn leven geweest waarvan ik meteen dacht: ‘Dit ben ik!’
 

Doos met elastiekjes

Dat begon op 11-jarige leeftijd. “Je weet wel hoe dat gaat; bij opa en oma op een kartonnen doos met elastiekjes. En toen ik Bohemian Rhapsody van Queen hoorde, was ik verkocht. Dat wilde ik ook kunnen!” Vader Patrick werd meegezogen in het enthousiasme en kocht voor Reinier zijn eerste elektrische gitaar. Op gehoor en met veel oefenen leerde Reinier zich het gitaarspel aan. “Het klonk best aardig, maar op een gegeven moment mis je toch techniek en muziektheorie.” Gitaarlessen volgden. Eerst bij de Tamboerijn, maar al snel bij gerenommeerde gitaristen in de regio.
 

Naamsbekendheid

De ontwikkelingen gingen snel. Vele optredens volgden, met vader als trouwe ‘roady’. Vorig jaar werd Reinier gevraagd om conservatoriumstudenten te begeleiden bij hun eindexamenopdrachten. Maar toen kwam corona…“Als je geen label achter je hebt staan, moet je het voor het opbouwen van bekendheid hebben van optredens en dat viel van de ene op de andere dag weg.” De nominatie van Poppunt Overijssel komt dan ook als een geschenk uit de hemel. De organisatie zet zich in voor de promotie van popmuziek uit Overijssel en heeft nauwe banden met de drie grote podia Hedon in Zwolle, Burgerweeshuis in Deventer en Metropool in Hengelo.
 

'Uitbraaksel van emotie'

De organisatie was Reinier op het spoor gekomen via Spotify, waar inmiddels al vier eigen nummers van Roger Kaye staan. Twee ervan dingen nu mee naar de Popprijs Overijssel. Reinier vindt het lastig om zijn muziekstijl te omschrijven. “Ik hou van alles dat cool klinkt en probeer mijn eigen muzikale DNA te ontwikkelen.” Zijn nummers zijn, zoals hij het zelf zegt ‘een uitbraaksel van emotie’. “Het moet er gewoon uit.”
 

Tot 3 april kan er gestemd worden op de lijst. Tijdens het (online) Booster Festival op 10 april worden de winnaars bekend gemaakt. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Eerste lunchconcert in de Oude Kerk

Het begint weer te bruisen in Borne op cultureel gebied. In juli en augustus is de Oude Kerk op...
04-08-2021

Keurslijf - Lijfgoed, Lingerie en Luxe

Pikant? Het Bussemakerhuis noemt het een intiem inkijkje in de ondermode in de periode van 1775...
03-08-2021

Twentse Spaghettirellen in Borne

In het kader van het Textiel Festival Twente 2021 voert Theatergroep De Jonge Honden in augustus...
01-08-2021

Borns Benefietconcert voor Giro 555

‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor...
28-07-2021

Ricciotti viert gouden jubileum in Hertme

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum, onder andere tijdens een...
27-07-2021

Muzikaal duo brengt Bach naar Kloostergaarde

Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool), professionele musici, brengen op een zonnige...
26-07-2021