Roger Kaye dingt mee naar popprijs
14-03-2021
BESTE TRACK NOMINATIES VOOR BORNENAAR REINIER KLAASSEN

Roger Kaye dingt mee naar popprijs

Met twee nummers staat Roger Kaye op de longlist voor de 'Beste Track 2020' nominaties van Poppunt Overijssel. Achter de artiestennaam schuilt de 21-jarige Bornenaar Reinier Klaassen. De student Psychologie aan de UT hoort internationale medestudenten regelmatig over zijn geboortenaam struikelen en mocht het ooit tot een muziekcarrière over de grenzen komen, dan is dat natuurlijk niet erg handig. En die ambities zijn er zeker. “Muziek maken is het meest fantastische om te doen. Het is echt het enige in mijn leven geweest waarvan ik meteen dacht: ‘Dit ben ik!’
 

Doos met elastiekjes

Dat begon op 11-jarige leeftijd. “Je weet wel hoe dat gaat; bij opa en oma op een kartonnen doos met elastiekjes. En toen ik Bohemian Rhapsody van Queen hoorde, was ik verkocht. Dat wilde ik ook kunnen!” Vader Patrick werd meegezogen in het enthousiasme en kocht voor Reinier zijn eerste elektrische gitaar. Op gehoor en met veel oefenen leerde Reinier zich het gitaarspel aan. “Het klonk best aardig, maar op een gegeven moment mis je toch techniek en muziektheorie.” Gitaarlessen volgden. Eerst bij de Tamboerijn, maar al snel bij gerenommeerde gitaristen in de regio.
 

Naamsbekendheid

De ontwikkelingen gingen snel. Vele optredens volgden, met vader als trouwe ‘roady’. Vorig jaar werd Reinier gevraagd om conservatoriumstudenten te begeleiden bij hun eindexamenopdrachten. Maar toen kwam corona…“Als je geen label achter je hebt staan, moet je het voor het opbouwen van bekendheid hebben van optredens en dat viel van de ene op de andere dag weg.” De nominatie van Poppunt Overijssel komt dan ook als een geschenk uit de hemel. De organisatie zet zich in voor de promotie van popmuziek uit Overijssel en heeft nauwe banden met de drie grote podia Hedon in Zwolle, Burgerweeshuis in Deventer en Metropool in Hengelo.
 

'Uitbraaksel van emotie'

De organisatie was Reinier op het spoor gekomen via Spotify, waar inmiddels al vier eigen nummers van Roger Kaye staan. Twee ervan dingen nu mee naar de Popprijs Overijssel. Reinier vindt het lastig om zijn muziekstijl te omschrijven. “Ik hou van alles dat cool klinkt en probeer mijn eigen muzikale DNA te ontwikkelen.” Zijn nummers zijn, zoals hij het zelf zegt ‘een uitbraaksel van emotie’. “Het moet er gewoon uit.”
 

Tot 3 april kan er gestemd worden op de lijst. Tijdens het (online) Booster Festival op 10 april worden de winnaars bekend gemaakt. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024