Studio Aveleijn zorgt voor een glimlach
21-04-2021
PRESENTATRICE/ACTIVITEITENBEGELEIDER LENNEKE: ‘ALS T MAAR GEZELLIG IS’

Studio Aveleijn zorgt voor een glimlach

Voor organisaties die ondersteuning bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren is het hebben van een opnamestudio geen alledaags verschijnsel. Dat was het tot voor kort ook niet bij Aveleijn, maar na enkele maanden is ‘Studio Aveleijn’ al haast niet meer weg te denken in het dagelijkse leefpatroon van de cliënten. Verantwoordelijk hiervoor is het Bureau Evenementen van de organisatie, waar zeven medewerkers onafgebroken in de weer zijn om vermaak te bieden aan hun doelgroep. Bekend zijn hun jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen en talentenjachten, maar sinds kort dus ook de uitzendingen vanuit de studio. Vanmiddag is de vierde aflevering; het thema is Koningsdag.
 

‘Niks moet, maar alles mag’

Lenneke van Asperen en Julian Rademakers zijn de twee gangmakers die vanuit het Bureau de nieuwe studio en de programma’s die er worden opgenomen handen en voeten geven. Ze hebben hun onderkomen op de bovenetage van het Kulturhus, waar licht en geluid een belangrijke rol spelen. Kortgeleden werd er via-via een nieuw decor gefikst. “Het is allemaal hartstikke leuk”, vertelt Julian, die voor de techniek verantwoordelijk is, met een stralend gezicht. “Niks moet hier, maar alles mag. Da’s heerlijk werken, al hanteren we natuurlijk wel onze voorwaarden en normen.”
 

Een insteek die Lenneke, in het dagelijkse leven activiteitenbegeleider bij Aveleijn, volledig kan beamen. “Door corona ontstond bij ons de behoefte om eens wat anders te doen en een manier te bedenken om onze cliënten toch te kunnen bereiken. Van het een kwam het ander en rond de kerst hadden we onze eerste radio-uitzending. Daarna stapten we al snel over op beeld. Heel klunzig, maar dat mag. Inmiddels maken we nu tweewekelijks een programma dat op de woensdagmiddag wordt uitgezonden.”
 

Side-kick

Het programma kent inmiddels een vast format, met onderdelen als De boer op, Wat is d’r noe gebeurd, een item met leuke weetjes en een groot aantal filmpjes die in eigen beheer zijn gemaakt. Ook schuift er telkens een cliënt bij Lenneke aan tafel, in Hilversum een side-kick genoemd. Vanmiddag is het de ‘koningin’ zelf. Zij zal een aantal lintjes uitdelen. “Het moet allemaal niet zwaar zijn, maar vooral een glimlach op de gezichten van onze cliënten toveren. Soms springen we van de hak op de tak. Maar dat mag, als ’t maar gezellig is.”
 

Enkele uren voordat de uitzending live op facebook is te volgen, zijn Lenneke en Julian er weer helemaal klaar voor. Vandaag krijgen ze hulp van Tom, ook een cliënt, die samen met Julian achter de knoppen plaatsneemt om de techniek onder de knie te krijgen. Daarnaast schuift Melle aan, die er wel wat voor voelt om ook te gaan presenteren. “Ja, dat kan ik wel”, zegt ‘ie zelfverzekerd. Lijkt me ook wel leuk.”
 

Trots

En alhoewel de spanning vóór de uitzending voelbaar is, spat het plezier er bij allen van af. “Dit is heel dankbaar werk”, aldus Lenneke en Julian. “En ja, we zijn er ook best trots op. Trots omdat ons initiatief organisatiebreed wordt gedragen en trots dat we in staat zijn onszelf te ontwikkelen en steeds betere producten af te leveren.” Er bloeit dus iets moois op de bovenetage in het Kulturhus. Julian ten slotte: “Als we straks zover zijn dat onze cliënten al een uur vóór de uitzending klaar zitten, dan vormt dat voor ons de kroon op het werk.” Maar eerst is er dus de Koningsdaguitzending. “De koningin meldt zich beneden aan de balie. We gaan beginnen”, besluit Lenneke. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024