Het oranje begint te kriebelen
02-06-2021
‘NATUURLIJK HOORT WOUT WEGHORST ER GEWOON BIJ’

Het oranje begint te kriebelen

Vanavond speelt het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd voor het EK tegen Schotland. En komende zondag staat in Enschede nog de tweede en laatste oefenpot op de sportkalender. Tegenstander is dan het nietige Georgië. Maar dan moet het ook echt gaan gebeuren. Zondag 13 juni om 21.00 uur begint Oranje immers aan de Europese kampioenschappen met de eerste poulewedstrijd tegen Oekraïne. Ondertussen is de bekende oranjekoorts al een klein beetje zichtbaar, ook in Borne. Over één ding zijn de plaatselijke supporters het eens: Wout Weghorst moet erin!
 

Opvrolijken in coronatijd

In De Ruyterstraat verscheen de laatste dagen al een ruim 500 meter lang lint aan oranje vlaggetjes. Het roodwitblauw hangt er bovendien aan enkele lantaarnpalen. Sanne van Dijk en Daphne Baars zijn twee van de initiatiefnemers. “In deze coronatijd is het allemaal een beetje saai, dat bracht ons op het idee onze straat wat op te vrolijken”, aldus Daphne. “Leuk toch?”, voegt Sanne toe. “En er komen nog meer sportevenementen aan, dus we gaan een mooie zomer tegemoet.”

 

Op de vraag of Oranje de finale zal halen, valt er even een stilte. “Nou, veel verstand hebben we er niet van, we doen het vooral voor de mannen, maar we gaan wel winnen. Met Wout Weghorst natuurlijk”, klinkt het niet geheel overmoedig.
 

Een tweede Oranje-bastion is te vinden aan de Europastraat. De plek die in de donkere decembermaand normaliter het feeërieke lichtpunt is van uitbundige kerstverlichting, blaakt nu al enige tijd in een oranje gloed. Verantwoordelijk hiervoor zijn Danny en zijn vrouw Grietje. “Tuurlijk maken we ons huis oranje, vanavond beginnen de overburen ook geloof ik”, aldus de man des huizes. Of de Oranjeleeuwen kans maken op de titel klinkt een resoluut antwoord: “Dat hoop ik toch een keer? Maar de vierde of vijfde ronde halen, moet zeker lukken. En Weghorst? Ja die moet er gewoon in.”
 

Pinchhitter

Ook in een van de hofjes aan de Duivenstraat gaat het oranje inmiddels van deur tot deur. “Het is gewoon gezellig”, vertellen Jan en Ria Swienink. “We hebben dit al wel vaker gedaan. Hier wonen over het algemeen wat oudere mensen, maar de meesten doen gewoon mee hoor.”

 

De wedstrijden kijken gebeurt overigens binnen in de huiskamers. “Dan kun je het spel gewoon beter volgen”, vertelt Jan. Over een eventuele titel laat hij zich nog niet uit. “Er doen veel sterke landen aan mee. We gaan het zien. Ik hoop dat Wout Weghorst zo af en toe als pinchhitter binnen de lijnen komt. Ja, dat zou mooi zijn.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Rudie — 03 jun 2021
Tja.

NEO tekent voor Regioplan

In de Grolsch Veste in Enschede zette NEO vrijdagavond haar handtekening onder het Regioplan dat...
12-06-2021

Tonny grote Punt 30 jaar bij EBZV

Al 30 jaar is Tonny grote Punt een vaste waarde voor de Bornse Zaalvoetbalvereniging EBZV....
08-06-2021

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar...
07-06-2021

Ruim 40 kinderen volgen handbalclinic

De dames 1 selectie van Handbal Zenderen Vooruit/Bornerbroek stond zondagmorgen al vroeg in de...
31-05-2021

Wout Weghorst naar EK

Woensdagmiddag maakte bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie bekend van het Nederlands...
26-05-2021

Rode Draad verbindt Borne met Delden

Ook Landschap Overijssel draagt haar steentje bij aan het Twents Textiel Festival 2021. Zij...
18-05-2021