29-08-2021
Dorpsfilm 70+  - WILD

AUG

29

Kulturhus BorneDorpsfilm 70+ - WILD


Dorpsfilm 70+ sluit aan bij een (iets) oudere doelgroep. Omdat de film 's middags wordt gedraaid hoeven bezoekers niet in het donker over straat. Er is geen tribune, doch een speciaal ingerichte zaal, zodat er volop ruimte is voor eventuele mobiele hulpmiddelen. Op de zondagmiddag gezellig samen naar de film. Het doel is een culturele middag te organiseren waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een mooie speelfilm. Geheel coronaveilig.

We vertonen de film 2x op een middag. Per keer is er plek voor maximaal 30 volwassenen (i.v.m. de huidige coronamaatregelen). De tijden: om 13.00 uur en om 15.30 uur.
Kaarten kosten €5,00 p.p.
Van tevoren opgeven bij: Wijksteunpunt De Raadskelder, Marleen Franke: 06-82472865
Mailen kan ook > wijksteunpuntborne@triviummeulenbeltzorg.nl

Natuurfilm WILD:
De Veluwe: zó mooi en zó dichtbij! De stem van André van Duin neemt ons mee door deze prachtige natuurfilm. We volgen gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Andere, kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. We zien de dieren jongen krijgen, die niet zonder slag of stoot, opgroeien naar volwassenheid.

De ondertoon van de natuurfilm 'Wild' is onmiskenbaar luchtig door de met humor doorspekte voice-over van André van Duin, maar weet ook te ontroeren wanneer het zwijntje Dromer ten prooi valt aan moeder vos en wanneer een jonge buizerd nogal ongelikt uit de weg geruimd wordt door zijn broertje.

Een fascinerende film over geboorte, opvoeding en de 'struggle for life', waarin de Veluwe tot in detail vertoond wordt. Geen detail werd overgeslagen waarbij een positief beeld werd geschetst over dit prachtige uitgestrekte natuurgebied. Eindeloze stuifzanden, prachtige bossen en uitgestrekte heidegebieden, het komt allemaal aan bod in 'Wild'. Prachtig worden de gezinnetjes vos, zwijn en hert in beeld gebracht. Een vertederende en mooie film.

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip