Dames Apollo 8 gaan Europa in
07-06-2021
VOORZITTER MARTIN REESINK: ‘GOED VOOR HET VOLLEYBAL EN GOED VOOR BORNE’

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar kan nu in het najaar een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoegd, want de vereniging heeft besloten om als bekerwinnaar gebruik te maken van het recht om Europa in te gaan. De inschrijving is inmiddels gedaan. Voorzitter Martin Reesink: “In oktober spelen we onze eerste Europese wedstrijd waardoor we nu ook de kans hebben om ons ook internationaal te laten zien. Goed voor het volleybal in Nederland, goed voor Twente en vooral ook goed voor Borne.”

 

Bij de organisatie van zo’n Europees avontuur komt natuurlijk veel kijken. Daarom heeft Apollo 8 een projectgroep samengesteld die de Dames 1 commissie daarbij ondersteunt en versterkt. Zo zullen bijvoorbeeld wedstrijden doordeweeks gaan plaatsvinden, dient er een aparte wedstrijdvloer te komen en moeten buitenlandse teams worden ontvangen.

 

Extra inspanningen
Kirsten Kruize, bestuurslid Apollo 8: "Europees volleybal spelen betekent ook dat er extra financiële middelen beschikbaar moeten komen. Onze businessclub en de sponsorcommissie hebben keihard gewerkt om extra sponsorgelden binnen te halen. Met een positief resultaat. Daarnaast zal er een bijdrage komen vanuit het Europafonds van de Nevobo en Dames 1, denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld clinics en een trainingsweekend. Op deze manier worden de extra kosten voor het Europa gedekt”, zo zegt hij.

 

Trainer/coach Thijs Oosting zegt enorm blij en trots te zijn dat de vereniging de daad bij het woord voegt en straks Europa ingaat. “Het niveau in veel landen ligt hoger dan in Nederland. De loting zal bepalen of we een kans hebben om één en misschien wel twee rondes te overleven. We willen met Apollo 8 het eindstation zijn voor volleybalsters in Nederland. We gaan naar maximaal 19 uur training per week, die uitbreiding van uren zal in combinatie met de ervaringen in Europa een mooie boost kunnen geven aan de ontwikkeling van onze speelsters.”

 

foto: © Rudy van 't Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dobermanns én hun baasjes shinen vandaag

Dit weekend is het hondenterrein van de Kringgroep Twente, pal naast de A35, het domein van...
19-09-2021

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het...
11-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we...
24-08-2021