Dames Apollo 8 gaan Europa in
07-06-2021
VOORZITTER MARTIN REESINK: ‘GOED VOOR HET VOLLEYBAL EN GOED VOOR BORNE’

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar kan nu in het najaar een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoegd, want de vereniging heeft besloten om als bekerwinnaar gebruik te maken van het recht om Europa in te gaan. De inschrijving is inmiddels gedaan. Voorzitter Martin Reesink: “In oktober spelen we onze eerste Europese wedstrijd waardoor we nu ook de kans hebben om ons ook internationaal te laten zien. Goed voor het volleybal in Nederland, goed voor Twente en vooral ook goed voor Borne.”

 

Bij de organisatie van zo’n Europees avontuur komt natuurlijk veel kijken. Daarom heeft Apollo 8 een projectgroep samengesteld die de Dames 1 commissie daarbij ondersteunt en versterkt. Zo zullen bijvoorbeeld wedstrijden doordeweeks gaan plaatsvinden, dient er een aparte wedstrijdvloer te komen en moeten buitenlandse teams worden ontvangen.

 

Extra inspanningen
Kirsten Kruize, bestuurslid Apollo 8: "Europees volleybal spelen betekent ook dat er extra financiële middelen beschikbaar moeten komen. Onze businessclub en de sponsorcommissie hebben keihard gewerkt om extra sponsorgelden binnen te halen. Met een positief resultaat. Daarnaast zal er een bijdrage komen vanuit het Europafonds van de Nevobo en Dames 1, denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld clinics en een trainingsweekend. Op deze manier worden de extra kosten voor het Europa gedekt”, zo zegt hij.

 

Trainer/coach Thijs Oosting zegt enorm blij en trots te zijn dat de vereniging de daad bij het woord voegt en straks Europa ingaat. “Het niveau in veel landen ligt hoger dan in Nederland. De loting zal bepalen of we een kans hebben om één en misschien wel twee rondes te overleven. We willen met Apollo 8 het eindstation zijn voor volleybalsters in Nederland. We gaan naar maximaal 19 uur training per week, die uitbreiding van uren zal in combinatie met de ervaringen in Europa een mooie boost kunnen geven aan de ontwikkeling van onze speelsters.”

 

foto: © Rudy van 't Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

NEO tekent voor Regioplan

In de Grolsch Veste in Enschede zette NEO vrijdagavond haar handtekening onder het Regioplan dat...
12-06-2021

Tonny grote Punt 30 jaar bij EBZV

Al 30 jaar is Tonny grote Punt een vaste waarde voor de Bornse Zaalvoetbalvereniging EBZV....
08-06-2021

Het oranje begint te kriebelen

Vanavond speelt het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd voor het EK tegen Schotland. En...
02-06-2021

Ruim 40 kinderen volgen handbalclinic

De dames 1 selectie van Handbal Zenderen Vooruit/Bornerbroek stond zondagmorgen al vroeg in de...
31-05-2021

Wout Weghorst naar EK

Woensdagmiddag maakte bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie bekend van het Nederlands...
26-05-2021

Rode Draad verbindt Borne met Delden

Ook Landschap Overijssel draagt haar steentje bij aan het Twents Textiel Festival 2021. Zij...
18-05-2021