Dames Apollo 8 gaan Europa in
07-06-2021
VOORZITTER MARTIN REESINK: ‘GOED VOOR HET VOLLEYBAL EN GOED VOOR BORNE’

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar kan nu in het najaar een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoegd, want de vereniging heeft besloten om als bekerwinnaar gebruik te maken van het recht om Europa in te gaan. De inschrijving is inmiddels gedaan. Voorzitter Martin Reesink: “In oktober spelen we onze eerste Europese wedstrijd waardoor we nu ook de kans hebben om ons ook internationaal te laten zien. Goed voor het volleybal in Nederland, goed voor Twente en vooral ook goed voor Borne.”

 

Bij de organisatie van zo’n Europees avontuur komt natuurlijk veel kijken. Daarom heeft Apollo 8 een projectgroep samengesteld die de Dames 1 commissie daarbij ondersteunt en versterkt. Zo zullen bijvoorbeeld wedstrijden doordeweeks gaan plaatsvinden, dient er een aparte wedstrijdvloer te komen en moeten buitenlandse teams worden ontvangen.

 

Extra inspanningen
Kirsten Kruize, bestuurslid Apollo 8: "Europees volleybal spelen betekent ook dat er extra financiële middelen beschikbaar moeten komen. Onze businessclub en de sponsorcommissie hebben keihard gewerkt om extra sponsorgelden binnen te halen. Met een positief resultaat. Daarnaast zal er een bijdrage komen vanuit het Europafonds van de Nevobo en Dames 1, denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld clinics en een trainingsweekend. Op deze manier worden de extra kosten voor het Europa gedekt”, zo zegt hij.

 

Trainer/coach Thijs Oosting zegt enorm blij en trots te zijn dat de vereniging de daad bij het woord voegt en straks Europa ingaat. “Het niveau in veel landen ligt hoger dan in Nederland. De loting zal bepalen of we een kans hebben om één en misschien wel twee rondes te overleven. We willen met Apollo 8 het eindstation zijn voor volleybalsters in Nederland. We gaan naar maximaal 19 uur training per week, die uitbreiding van uren zal in combinatie met de ervaringen in Europa een mooie boost kunnen geven aan de ontwikkeling van onze speelsters.”

 

foto: © Rudy van 't Rood

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024