NEO tekent voor Regioplan
12-06-2021
NAUWE SAMENWERKING MET DE FC TWENTE/HERACLES ACADEMIE

NEO tekent voor Regioplan

In de Grolsch Veste in Enschede zette NEO vrijdagavond haar handtekening onder het Regioplan dat voorziet in een nauwe samenwerking tussen de FC Twente/Heracles Academie en de amateurclubs. Een van de aanjagers van het plan is oud-FC Twente speler Arnold Bruggink. Namens de Bornenaren ondertekenden voorzitter Edwin Zeevalkink, penningmeester Wim Goorman én Arnoud Bartelink en Marco Leferink van de Technische Commissie de overeenkomst.

 

Jonge talentjes

Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om daarmee de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. Een van de pijlers van het plan wordt het later laten instromen van jonge talentjes. Waar een club als De Graafschap al jochies van 8 jaar ophaalt, kiest de Twentse academie voor een andere weg. “We maken bewust de keus pas bij de onder 12 jaar te beginnen”, vertelt Dominique Scholten, manager Academie.

 

De bedoeling is dat er vanaf het nieuwe seizoen op zes amateurlocaties in de regio ongeveer honderd kinderen in drie leeftijdscategorieën worden getraind. Die kinderen, jongens en meisjes, blijven ondertussen spelen bij hun eigen amateurclub. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren wisselen de trainingsaccommodaties na een week of acht.

 

Hulp aan de amateurs

“De trainers komen bij de clubs vandaan en die gaan wij opleiden”, zegt Matthijs Blijham, de coördinator van het Regioplan. “We gaan ook trainingen verzorgen voor kinderen bij de clubs, we gaan scouts scholen en er komen schaduwselecties voor spelers tussen de 12 en 15 jaar. Die blijven bij hun eigen amateurclub spelen, maar worden door ons één keer in de week getraind. We gaan clinics geven en andere bijeenkomsten, zoals webinars organiseren. Clubs moeten met hun vragen bij ons terecht kunnen en op onze beurt moeten wij meer contact gaan onderhouden met de verenigingen, zodat ze bijvoorbeeld ook weten hoe het met een spelertje gaat die bij hen is opgegroeid.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Fons Lohuis — 12 jun 2021
Prima actie van NEO! Goede ontwikkeling dit Regioplan.

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het...
11-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we...
24-08-2021

Stefan Boermans is niet te stuiten

Het houdt maar niet op met de successen van beachvolleyballer Stefan Boermans. Afgelopen weekend...
23-08-2021