Sloop AZC waarschijnlijk toch uitgesteld
‘DRIETAL KANSRIJKE IDEEËN VOOR HERONTWIKKELING’

Sloop AZC waarschijnlijk toch uitgesteld

De beslissing om alle gebouwen, met uitzondering van de villa, van het Maria Mediatrix-complex zo snel mogelijk te gaan slopen was eigenlijk al genomen. Tenzij er voor eind juni nog iemand met een uitstekend en goed uitgewerkt idee zou komen om de gebouwen, waar voorheen het COA asielzoekers onderbracht, een nieuwe bestemming te geven. Op 22 juni meldde wethouder Michel Kotteman in het Politiek Beraad dat er drie kansrijke initiatieven zijn, die binnenkort met de gemeenteraad gedeeld gaan worden en die tegelijkertijd uitstel van sloop opportuun zouden maken.

 

'Dit lijkt nergens op'

Bert Oude Lansink (CDA, foto in de tekst) reageerde erop als door een wesp gestoken. “We horen dit gruwelijk laat! Ik ben daar best boos over. We hebben gezegd niet twee voor twaalf verrast te willen worden. En nu worden we wederom – en ik had al haast niet anders verwacht – met dit geconfronteerd? Super vervelend!” Leo Graafhuis (VVD) was het met zijn christendemocratische collega volmondig eens. “Het voelt als een overvaltechniek! Ik ben zwaar teleurgesteld. Dit lijkt nergens op!”
 

Kotteman gepikeerd

Michel Kotteman was zich echter van geen kwaad bewust. “Ik heb gewoon gehandeld volgens afspraak. Er is veel werk verzet. Alle 40 initiatieven zijn nog eens tegen het licht gehouden en wij rapporteren ruim voor het einde van de maand. Omgekeerd ben ik teleurgesteld dat u nu zo hoog van de toren blaast.” De wethouder kreeg de steun van Mieke Visser (SP), die fijntjes de bal weer terugkaatste naar het CDA, dat met name de snelle sloop had geïnitieerd. “Met de motie in februari hebt u het hele raadsvoorstel om zeep geholpen. De wethouder handelt wel degelijk volgens de afspraak die uw eigen keus is geweest.” Burgemeester Jan Pierik vond het ook nodig om een reprimande uit te delen. “Ik vind het ook wel erg stevige uitspraken.”
 

Wat de drie ‘kansrijke ideeën’ precies zijn wordt binnen een paar dagen uitgelegd aan de fractievoorzitters. Op 6 juli moet dat uitmonden in een voorstel om de sloop uit te stellen, om die initiatieven meer tijd te geven. Kotteman: “Niet via de fractievoorzitters, maar gewoon in het openbaar in de raadsvergadering.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lichtgeel hesje — 23 jun 2021
1 kansrijk idee voor eind juni en hiermee de (al in principe) genomen besluitvorming over sloop nog eens tegen het licht houden kan nog wel, maar dat er nu ineens sprake is van drie ideeën is moeilijk te geloven, hetzij dat hier iemand is of iemanden zijn met een verborgen agenda....

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024