Zomers vermaak tijdens koopzondag
27-06-2021
KINDEREN GENIETEN VOLOP VAN DE HERNIEUWDE OPSTART

Zomers vermaak tijdens koopzondag

Alle remmen los, dat was zondagmiddag nog een brug te ver tijdens de koopzondag in Borne. Veel kan er immers nog niet, al lieten de winkeliers overduidelijk merken er eigenlijk al helemaal klaar voor te zijn om het kooplustige publiek met alle egards in het dorpscentrum te ontvangen.

 

Het motto van dit alles luidt: De Bornse Zomer. Zo is er kortgeleden al een jeu de boulesbaan aangelegd op het Dorsetplein, staan er her en der strandstoelen en ook de mini-picknicktafels met zand, taartvormpjes, emmertjes en schepjes ontbreken niet.
 

Spetterend water

Daar ligt het allemaal niet aan en ook de stralende zon leverde zondagmiddag een onlosmakelijke bijdrage aan een zomers tafereel, waarin kinderen met waterpistolen en vliegers in de weer waren op het Rheineplein. Natuurlijk was er ook de onmisbare fontein op het Dorsetplein, waar de ukkies zich -vaak slechts in hun onderbroekje gehuld - geen moment verveelden in het spetterende water. Dat de ouderen zich op de aanpalende terrassen kostelijk met de aanblik vermaakten, hoeft hier verder geen betoog.
 

Zo langzaamaan ontwaakt Borne dus weer. Neem Jesse Kosterink, een piepjonge gitarist, die Brian May en Eddie van Halen als grote voorbeelden heeft. Deze middag speelt hij de sterren van de wolkeloze hemel in een partytent op het Rheineplein. Het is zijn eerste liveoptreden. Een goedmakertje, want eigenlijk had ‘ie tijdens de inmiddels afgelaste Melbuul’ndagen willen excelleren.

 

Iets verderop staat Jorn Scholten met zijn Verhalenhuis onder een partytent. Voor het eerst sinds lange tijd wil hij vanmiddag weer verhalen over het publiek uitstorten. “Deze eerste keer zijn het korte sprookjes, speciaal voor alle kinderen”, zegt hij. Ik hoop alleen dat Jesse straks zo af en toe even stil wil zijn.”
 

Jeu de boulescompetitie

Ergo, stilaan komt alles weer op gang. Corine Hofstra van Visit Borne is er enthousiast over. “Eigenlijk willen we nog een heleboel organiseren deze zomer, maar het blijft allemaal nog even koffiedikkijken of het allemaal ook kan.” In elk geval is er op zaterdag 17 juli een heuse jeu de boulescompetitie, vergelijkbaar met de traditionele curlingcompetitie in december. “We blijven het gewoon proberen en je hoort het zeker als het eenmaal zover is”, besluit ze lachend. (AJ/RH/BM)

 

reageren op deze pagina

Spetterende koopzondag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Jeu de boules competitie gaat niet door

Aanstaande zaterdag zou de Bornse Boules Battle plaatvinden, een competitie voor teams in...
15-07-2021

Typhoon sluit concertcyclus Hertme af

Na Rolf Sanchez en Maan was het vrijdagavond de beurt aan Typhoon om de muziekliefhebbers in...
10-07-2021

Welk team wint de Boules Battle?

De jeu de boules baan aan het Dorsetplein ligt er al enkele weken. Nu nog redelijk stil en...
06-07-2021

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze...
17-06-2021

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring....
17-06-2021

Rondleidingen Oud Borne weer mogelijk

De gidsen van Oud Borne staan vanaf maandag 21 juni 2021 weer startklaar om belangstellenden...
15-06-2021