Zomers vermaak tijdens koopzondag
27-06-2021
KINDEREN GENIETEN VOLOP VAN DE HERNIEUWDE OPSTART

Zomers vermaak tijdens koopzondag

Alle remmen los, dat was zondagmiddag nog een brug te ver tijdens de koopzondag in Borne. Veel kan er immers nog niet, al lieten de winkeliers overduidelijk merken er eigenlijk al helemaal klaar voor te zijn om het kooplustige publiek met alle egards in het dorpscentrum te ontvangen.

 

Het motto van dit alles luidt: De Bornse Zomer. Zo is er kortgeleden al een jeu de boulesbaan aangelegd op het Dorsetplein, staan er her en der strandstoelen en ook de mini-picknicktafels met zand, taartvormpjes, emmertjes en schepjes ontbreken niet.
 

Spetterend water

Daar ligt het allemaal niet aan en ook de stralende zon leverde zondagmiddag een onlosmakelijke bijdrage aan een zomers tafereel, waarin kinderen met waterpistolen en vliegers in de weer waren op het Rheineplein. Natuurlijk was er ook de onmisbare fontein op het Dorsetplein, waar de ukkies zich -vaak slechts in hun onderbroekje gehuld - geen moment verveelden in het spetterende water. Dat de ouderen zich op de aanpalende terrassen kostelijk met de aanblik vermaakten, hoeft hier verder geen betoog.
 

Zo langzaamaan ontwaakt Borne dus weer. Neem Jesse Kosterink, een piepjonge gitarist, die Brian May en Eddie van Halen als grote voorbeelden heeft. Deze middag speelt hij de sterren van de wolkeloze hemel in een partytent op het Rheineplein. Het is zijn eerste liveoptreden. Een goedmakertje, want eigenlijk had ‘ie tijdens de inmiddels afgelaste Melbuul’ndagen willen excelleren.

 

Iets verderop staat Jorn Scholten met zijn Verhalenhuis onder een partytent. Voor het eerst sinds lange tijd wil hij vanmiddag weer verhalen over het publiek uitstorten. “Deze eerste keer zijn het korte sprookjes, speciaal voor alle kinderen”, zegt hij. Ik hoop alleen dat Jesse straks zo af en toe even stil wil zijn.”
 

Jeu de boulescompetitie

Ergo, stilaan komt alles weer op gang. Corine Hofstra van Visit Borne is er enthousiast over. “Eigenlijk willen we nog een heleboel organiseren deze zomer, maar het blijft allemaal nog even koffiedikkijken of het allemaal ook kan.” In elk geval is er op zaterdag 17 juli een heuse jeu de boulescompetitie, vergelijkbaar met de traditionele curlingcompetitie in december. “We blijven het gewoon proberen en je hoort het zeker als het eenmaal zover is”, besluit ze lachend. (AJ/RH/BM)

 

reageren op deze pagina

Spetterende koopzondag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Sint kan in Borne veilig ‘doorstromen’

Nog ruim drie weken en dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in ons land. Maar wat gebeurt...
21-10-2021

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het...
17-10-2021

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog...
28-09-2021

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021