De rode bal ligt bij het Koetshuis
19-08-2021
TEXTIELE BLOEMEN MAKEN VOOR COMMUNITY ART BORNE BLOEIT

De rode bal ligt bij het Koetshuis

Eind februari kwam de kunstenaarsgroep van het Koetshuis met een oproep om gezamenlijk bloemen, planten of grassen van textiel te maken. Een community art project Borne Bloeit in het kader van het Textiel Festival Twente. Met als doel de ingezonden creaties te exposeren van 21 september tot 21 december in een kunstwerk: de Wilde Bloementuin.
 

De Rode Draad

Het initiatief Borne Bloeit valt onder het project De Rode Draad van Borne. Een samenwerkingsverband waarin vele organisaties aandacht schenken aan textiel in de breedste zin. De rode bal wordt frequent geplaatst op een plek waar een nieuwe ‘textielactie` plaatsvindt. Nu is dat het Koetshuis naast het Kulturhus.
 

Pak je laatste kans

Elsa Snijder, één van de vier initiatiefnemers, roept met de slogan ‘Pak je laatste kans’, mensen binnen en buiten Borne op om nog deel te nemen aan het project. Willemien Nijman, ook enthousiast initiatiefnemer, is verheugd dat er al verschillende bijzondere kleurige werkstukken zijn ingeleverd. “Het is mooi om te zien hoe er wordt omgegaan met hergebruik van textiel. Dit in combinatie met andere materialen en uitgevoerd met verschillende technieken.” Snijder benadrukt dat er nog veel meer bloemen bij kunnen. “De tuin is nooit te klein.”
 

De kunstenaarsgroep vindt het belangrijk dat door de inbreng van de gemeenschap een gezamenlijk kunstwerk tot stand kan komen. De nadruk ligt in dit project op het hergebruik van materialen en het positieve effect van bloemen op de mindset. Op facebook Borne Bloeit zijn inzendingen te zien en inspiraties te vinden. Aanvullende informatie is op te vragen bij koetshuis@gmail.com.

 

Expositie in najaar

Tot 4 september kunnen creatievelingen nog aan de slag. Het werkstuk kan worden ingeleverd bij het Koetshuis van 1 tot en met 4 september tussen 14 en 17 uur. En… daarna gaat de kunstenaarsgroep aan de slag. “Met een Wilde Bloementuin willen we dat Borne bloeit op het moment dat de herfst zijn intrede doet”, licht Nijman toe. Het kunstwerk dat door de groep wordt vormgegeven is gratis te bewonderen, in de herfst, op diverse inpandige locaties in Borne. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Eeuwfeest voor St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius in Hertme bestaat 100 jaar. En zo’n eeuwfeest kun je...
18-05-2022

10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds...

Op 31 mei is het precies tien jaar geleden dat Paul Homan (57) en Rudi Oude Vrielink (52) hun...
17-05-2022

Boris is weer terug

Donderdagmiddag werd na maanden afwezigheid mammoet Boris weer op zijn plekje geplaatst in het...
12-05-2022

‘Er moet iets te ontdekken zijn’

Borne kent vele beeldende kunstenaars. Niet iedereen is even bekend, staat in de spotlights of...
02-05-2022

Intrigerende Dwaas en inspirerende Reis

Nu alles weer kan is er een explosie van culturele activiteiten. ‘We kunnen het weer...
29-04-2022

Davina Michelle komt naar Hertme

Twee jaar lag het zo goed als stil: de Metropool Open Air concerten in het Openluchttheater...
15-04-2022