De rode bal ligt bij het Koetshuis
19-08-2021
TEXTIELE BLOEMEN MAKEN VOOR COMMUNITY ART BORNE BLOEIT

De rode bal ligt bij het Koetshuis

Eind februari kwam de kunstenaarsgroep van het Koetshuis met een oproep om gezamenlijk bloemen, planten of grassen van textiel te maken. Een community art project Borne Bloeit in het kader van het Textiel Festival Twente. Met als doel de ingezonden creaties te exposeren van 21 september tot 21 december in een kunstwerk: de Wilde Bloementuin.
 

De Rode Draad

Het initiatief Borne Bloeit valt onder het project De Rode Draad van Borne. Een samenwerkingsverband waarin vele organisaties aandacht schenken aan textiel in de breedste zin. De rode bal wordt frequent geplaatst op een plek waar een nieuwe ‘textielactie` plaatsvindt. Nu is dat het Koetshuis naast het Kulturhus.
 

Pak je laatste kans

Elsa Snijder, één van de vier initiatiefnemers, roept met de slogan ‘Pak je laatste kans’, mensen binnen en buiten Borne op om nog deel te nemen aan het project. Willemien Nijman, ook enthousiast initiatiefnemer, is verheugd dat er al verschillende bijzondere kleurige werkstukken zijn ingeleverd. “Het is mooi om te zien hoe er wordt omgegaan met hergebruik van textiel. Dit in combinatie met andere materialen en uitgevoerd met verschillende technieken.” Snijder benadrukt dat er nog veel meer bloemen bij kunnen. “De tuin is nooit te klein.”
 

De kunstenaarsgroep vindt het belangrijk dat door de inbreng van de gemeenschap een gezamenlijk kunstwerk tot stand kan komen. De nadruk ligt in dit project op het hergebruik van materialen en het positieve effect van bloemen op de mindset. Op facebook Borne Bloeit zijn inzendingen te zien en inspiraties te vinden. Aanvullende informatie is op te vragen bij koetshuis@gmail.com.

 

Expositie in najaar

Tot 4 september kunnen creatievelingen nog aan de slag. Het werkstuk kan worden ingeleverd bij het Koetshuis van 1 tot en met 4 september tussen 14 en 17 uur. En… daarna gaat de kunstenaarsgroep aan de slag. “Met een Wilde Bloementuin willen we dat Borne bloeit op het moment dat de herfst zijn intrede doet”, licht Nijman toe. Het kunstwerk dat door de groep wordt vormgegeven is gratis te bewonderen, in de herfst, op diverse inpandige locaties in Borne. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Niejjoarsvesite’ komt niet terug

Na 40 jaar ‘Niejjoarsvesite’ hebben de Boornse Noabers besloten er mee op te houden....
16-09-2021

Boris op transport voor reparatie

Donderdagmorgen is mammoet Boris van zijn sokkel in het park Scholtenshof gehesen en op...
16-09-2021

Versoepelingen kosten Kulturhus hoofdbrekens

Als demissionair premier Mark Rutte vanavond aankondigt dat de anderhalve meter tot het verleden...
14-09-2021

Helligen Hendrik trekt van leer in Hertme

"Anderhalve meter is prima, mer dan hoef ie hier nich op anderhalve kilometer te goan...
12-09-2021

Diversiteit troef tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag 2021 in Borne is met een nieuwe activiteit gestart. Het is nu namelijk ook...
11-09-2021

Exposities met galeriefunctie

Twintig jaar geleden telde Borne nog zo’n acht galerieën. De kunstliefhebber hopte...
06-09-2021