Stefan Boermans is niet te stuiten
23-08-2021
VOLGENDE TITEL IN DE POCKET: NEDERLANDS KAMPIOEN

Stefan Boermans is niet te stuiten

Het houdt maar niet op met de successen van beachvolleyballer Stefan Boermans. Afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap aan de indrukwekkende zegekar toegevoegd. Eerder wist hij samen met partner Yorick de Groot al hoge klasseringen in WorldTour toernooien te behalen, waaronder goud op het viersterrentoernooi in Gstaad. En als klap op de vuurpijl zilver op het EK in Wenen, waar de regerend Olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen in de finale een zware dobber hadden aan het Nederlandse duo.
 

Hoogtepunten

Een seizoen met vele hoogtepunten en het einde is nog niet in zicht. Er staan nog diverse krachtmetingen op het programma, met wellicht ook nog deelname aan de World Finals begin oktober, een toernooi waar alleen de beste tien beachvolleybalteams ter wereld op het zand mogen verschijnen. Of Boermans en De Groot tot het rijtje der groten horen is nog niet helemaal zeker, maar dichtbij die absolute top zitten ze inmiddels wel. “We kunnen wel een beetje ballen”, klinkt het bescheiden uit de mond van de 26-jarige Bornenaar. “Na de prestaties dit jaar horen we bij de topteams en dat voelt wel heel lekker!”
 

Gevestigde orde

Nog maar vier jaar geleden besloot de boomlange volleyballer zich volledig toe te leggen op het beachvolleybal. Samen met zijn toenmalige partner Casper Haanappel droomde hij op het zand bij ’t Wooldrik in Borne voorzichtig van ‘kunnen meedraaien op nationaal eredivisieniveau’. Het ging hard crescendo, heel hard. “Het gaat allemaal bizar snel. Heel onwerkelijk!” In de verslagen wordt steevast gesproken over team Boermans als ‘de verrassing van het toernooi’ of ‘de sensatie’. “We waren altijd de jonge honden die aan het jagen waren op de top. Inmiddels hebben we wel laten zien dat je van ons niet zomaar kunt winnen. Dat ‘verrassing’ gaat wel een keertje ophouden, denk ik.”
 

Olympische Spelen

Boermans heeft met de jonge Yorick de Groot (21 nog maar) een in zijn ogen perfecte partner gevonden. “Een betere is er niet. En samen groeien we nog steeds. We zijn nog niet op de top van ons kunnen. Wel bijna, maar er kan nog zo veel meer.” Deelname aan de Olympische Spelen dit jaar in Tokio was voor Boermans en De Groot geen optie. Ze zijn nog maar kort een team en wisten op voorhand dat ze samen onvoldoende punten konden verzamelen om het Olympische ticket te bemachtigen. “Toen wij vorig jaar een team gingen vormen, waren we op de Nederlandse ranking vierde. De Olympische Spelen in Tokio zijn nooit de doelstelling geweest. Het voelt wel ergens jammer dat Tokio aan ons voorbij ging, maar we wisten het van tevoren. Het is wel super vet dat we qua niveau nu mee kunnen met die top! Onze Olympische Spelen komen in Parijs!”
 

Borne

Stefan Boermans woont inmiddels in Den Haag om zich volledig op zijn sport te kunnen focussen. Scheveningen is toch wel the place to be als het om het beachvolleybal gaat. Af en toe weet hij tijd te vinden om zijn geboortedorp te bezoeken. “Vorig weekend heb ik weer eens met vrienden afgesproken. Maar lang feesten was er niet bij. Dat mis ik wel een beetje. Maar ja, het NK stond er immers aan te komen en daar wilde ik toch ook wel graag presteren.” Een feestje vieren in Borne staat in ieder geval zeker op het programma als de indoor beachhal bij ’t Wooldrik wordt opgeleverd. “Ja! Dat zou toch fantastisch zijn?” (AJ)

 

Foto’s © Pim Waslander

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 redt het niet op Tenerife

Een week geleden werd er nog nipt met 2-3 verloren in een stille De Veste. Maar het vertoonde...
24-11-2021

Sportbedrijf begint vorm te krijgen

Al in 2013 heeft de gemeente een principebesluit genomen tot het verzelfstandigen van de...
24-11-2021

Apollo 8 snel klaar met VCN

In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een...
22-11-2021

NEO pakt eerste periodetitel

In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke...
21-11-2021

Spektakel in stille De Veste

Het was een vreemde ambiance donderdagavond in De Veste. De allereerste internationale wedstrijd...
18-11-2021

Winst voor Apollo 8 in vijfsetter

Apollo 8 begon zaterdag als favoriet aan de uitwedstrijd tegen Set-Up’65, maar had een...
15-11-2021