Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles
24-08-2021
KAMPIOENSELFTAL LEGT OOK KOMEND SEIZOEN DE LAT WEER HOOG

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we nóg beter zijn geworden”, klinkt het zelfverzekerd uit de mond van Bas Ekkelboom, een van de twee trainers van het eerste damesteam van NEO. Hij doet de verwachtingsvolle uitspraak op de ‘heilige kunstmat’ van eredivisionist Heracles in Almelo, waar even later de oefenwedstrijd tegen de dames van Oranje Nassau op punt van beginnen staat. Toegegeven, dat ze op deze plek mogen spelen heeft vooral te maken met geluk, maar het gegeven past wel binnen de ambities van de Bornse dames.

 

Ronny Kollen en Carlijn Demmer toegevoegd aan de staf

Het eerste team werd in het laatst gespeelde seizoensjaar immers glorieus en ongeslagen kampioen. Een status die naar meer smaakt en het is dan ook niet voor niets dat er alles aan wordt gedaan dit succes te bestendigen. Zo kreeg Bas Ekkelboom versterking van trainer Ronny Kollen en werd Carlijn Demmer van speelster de nieuwe teammanager. Bovendien werden beide laatstgenoemden met hun bedrijven RK Installatietechniek en Logopedie Taal Plezier ook nog eens sponsor van het team door jacks beschikbaar te stellen. Aan de ‘entourage’ zal het dus niet liggen waarschijnlijk…

 

Maar er is meer. Bas Ekkelboom daarover: “Ik denk echt dat we weer een goede kans maken om voor de titel te gaan. We hebben genoeg talent, er is een enorme saamhorigheid en we kennen een grote eenheid als team. Dat alles bij elkaar opgeteld vind ik dat we een heel goed elftal hebben.” Aanvoerster Fleur Wensink kan de woorden van haar trainer alleen maar beamen. “Natuurlijk hebben we enorm veel plezier met de meiden, maar we zijn ook heel fanatiek en gaan ook op de trainingen volle bak. Ons doel is echt om kampioen te worden, en anders via een periodetitel promotie af te dwingen.”

 

Onwennige ambiance

Even later krijgen de elf de laatste instructies van hun trainers om daarna - nog ietwat onwennig - de groene kunstmat op te rennen. Zo’n ambiance maak je immers ook niet dagelijks mee als derde klasser. De lege tribunes doen daar niets aan af, al hebben beide clubs wel een aantal die-hards meegenomen om de verrichtingen en mogelijke progressie op de voet te kunnen volgen. Tijdens de wedstrijd wordt er regelmatig gewisseld om zo de juiste balans te vinden en zoveel mogelijk speelsters minuten te geven.

 

Het resultaat is op deze zomeravond nog niet zo belangrijk, al is het natuurlijk best teleurstellend om na 90 minuten met een 7-1 verlies van het veld te moeten stappen. "Er is nog veel huiswerk te doen", was dan ook de conclusie van Ronny Kollen na afloop. De komende weken wordt er nog volop doorgetraind om eind volgende maand tegen Hoeve Vooruit de eerste echte stap naar een nieuw kampioenschap te kunnen zetten. Zondag spelen de dames de volgende oefenwedstrijd. Tegenstander is dan het Hengelose ATC’65. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 11.00 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het...
11-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Stefan Boermans is niet te stuiten

Het houdt maar niet op met de successen van beachvolleyballer Stefan Boermans. Afgelopen weekend...
23-08-2021

NEO wint eigen Richard Bertelink Memorial

Gastheer NEO is er zaterdagavond in geslaagd om de 8e editie van de jaarlijkse Richard Bertelink...
22-08-2021