15-09-2021
Filmhuis - The Wild Goose Lake.

SEP

15

Kulturhus BorneFilmhuis - The Wild Goose Lake.


113 min.
Crime / drama

Bendeleider Zenong Zhou is op de vlucht voor zowel de politie als rivaliserende gangsters, nadat hij per ongeluk een agent doodgeschoten heeft. Daarbij wordt hij geholpen door femme fatale Aiai Liu, die zelf ook op de vlucht is voor het machismo van de mannenwereld waarin ze leeft. Beiden bevinden ze zich op een doodlopend spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Samen zijn ze bereid om nog één laatste keer te gokken en hun lot op het spel te zetten.

Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China. Diao’s kleurrijke, gestileerde film was geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en kreeg er lovende recensies van de internationale pers.

De pers over The wild goose lake:
VPRO Cinema (★★★★) 'Prachtige sfeer en actiesequenties in noir-setting'
NRC (★★★★) 'Zomerfilm die stoomt in zwoele, diep verzadigde kleuren'
de Volkskrant (★★★★) 'Gestileerde reis langs de rafelranden van China'
 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 60 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip