Slag om Borne in startblokken
AL RUIM 70 TEAMS AANGEMELD; INSCHRIJVEN KAN TOT EIND VOLGENDE WEEK

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven. Strijders! Het is tijd.’ Het is de openingszin van de website www.slagomborne.nl, waarin de inwoners van onze gemeente worden opgeroepen om op zaterdagavond 18 september in teamverband de Bornse arena te betreden, met elkaar een vermakelijke strijd aan te gaan en uiteindelijk daarmee drie goede doelen financieel een forse steun in de rug te geven. Volgens Frank Vennegoor van het Kulturhus, een van de organisatoren, hebben zich al ruim 70 teams gemeld. “Er is echter plek voor honderd”, zo zegt hij uitnodigend.
 

Bornse goede doelen worden uiteindelijk de winnaars

Het plan voor de Slag om Borne is al in het voorjaar ontstaan, midden in de coronatijd. “We wilden gewoon iets leuks organiseren, waar de hele gemeenschap aan kan meedoen, maar dan wel veilig en met inachtneming van de beperkende maatregelen.” Uiteindelijk rolde de Slag uit hun koker, een kennis- en doe spel, dat kenmerken in zich heeft van een pubquiz, een escaperoom en een speurtocht. Er wordt gespeeld in teams. De grootte ervan kan variëren, tussen de 4 en 14 personen. “Dat bepalen de deelnemers zelf”, aldus Vennegoor. “Belangrijk is dat ze een teamcaptain hebben, want hij of zij vormt ’s avonds de schakel met de wedstrijdorganisatie.” Ieder team kan bovendien een Borns goed doel voordragen. Wint het team, dan krijgt de voorgedragene ruim 2.500 euro uitgekeerd. Ook voor de nummers twee en drie liggen aantrekkelijke bedragen klaar.
 

Lastig en uitdagend

Volgens Vennegoor wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het grote wedstrijdboek, met alle vragen en opdrachten. “Uiteraard mag ik er nog niks over verklappen, maar ik kan je verzekeren dat er lastige en uitdagende opdrachten tussen zitten. En ook is het handig dat de deelnemers een zekere kennis hebben van Borne én natuurlijk van textiel”, zo klinkt het cryptisch en met een vals lachje.
 

Kort en goed, om 18.30 uur ‘s avonds start de battle met het ophalen van het wedstrijdboek door de captain, waarna hij zich samen met zijn team elders, thuis of waar dan ook, op de opdrachten gaat storten. Vennegoor: “Laten de captains vooral niet vergeten hun woonadres bij ons op te geven, want ook via de post kunnen ze informatie verwachten.” Tot 23.00 uur kan het ingevulde boekwerk dan weer worden ingeleverd bij het Kulturhus, waarna uiteindelijk de winnaar van de Slag om Borne 2021 bekend zal worden gemaakt. (AJ/BM)

 

Meer informatie over de Slag om Borne is te vinden op www.slagomborne.nl. Teams die zich alsnog willen aanmelden, kunnen dit eveneens via deze site doen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joke ten Voorde — 19 sep 2021
Het was geweldig! Wat goed georganiseerd, zoveel enthousiasme, competitie en toch broederschap in heel Borne. We verheugen ons nu al op Vlg jaar!!

Het circus komt terug naar Borne

De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met haar succesvolle familiecircus door...
18-05-2022

Merel en Lotte zijn er weer bijna klaar voor

“Het leukste vinden wij dat we mogen dansen en zingen”, vertellen Merel (7) en Lotte...
10-05-2022

‘We’ll meet again’, hopen we

Bevrijdingsdag 2022 werd donderdagavond in Borne afgesloten met een massale en spontane...
05-05-2022

Belevingstheater op het witte doek

Ruim een maand geleden, op zaterdag 2 april, vond in Oud Borne het Belevingstheater plaats. Een...
05-05-2022

Borne herdenkt weer massaal

Na twee jaar verstoken te zijn geweest van een grootse viering van de Nationale Dodenherdenking,...
04-05-2022

Voor 18 talenten is het aftellen begonnen

Terwijl in Turijn inmiddels de voorbereidingen zijn gestart voor het Eurovisie Songfestival,...
03-05-2022