16-09-2021
Dilana & NIHZ in de Bornse Synagoge

SEP

16

20.00 Dilana & NIHZ in de Bornse Synagoge


Op donderdag 16 september om 20.00 uur vindt in de Bornse Synagoge het laatste concert plaats van het Louis Ignatius Gall Muziek & Cultuur Festival 2021. Dit muziekfestival is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Interreg (Euregio) en vindt plaats aan beide zijden van de grens. In Nederland vinden drie concerten plaats waarvan nog voor 1 concert kaarten beschikbaar zijn, te weten het concert van Dilana & NIHZ op donderdag 16 September in de Bornse Synagoge. Het programma van Dilana & NIHZ wordt voorafgegaan door 20 minuten gitaarmuziek van Kira Telegina (Rusland) waarna de bekende zangeres Dilana samen met Duo NIHZ een combinatie van rock, folk en klezmer ten gehore brengt.

 

De entree bedraagt 15,- Euro en voor reserveren kunt u bellen met: 06-20019585.

 

Dilana & NIHZ - KLEZROCK

Als twee werelden elkaar ontmoeten kan er vaak een mooie nieuwe realiteit ontstaan. Dit gebeurd in de samenwerking van Dilana en Duo NIHZ. Dilana Smith is al jarenlang een van de meest gevraagde buitenlandse performers in Nederland. Een podiumbeest die in de jaren '90 al furore maakte met Caz en daarna solo. Vervolgens vierde ze grote successen in de U.S.A. met vele televisieoptredens, acteren in een Hollywood-film en samenwerkingen met bekende musici van o.a. Motley Crue, Guns 'n Roses en Metallica. Duo NIHZ is al jarenlang een van de meest gevraagde Nederlandse performers in het buitenland. Waar Dilana over de podia rockt en the Voice of Holland in 2016 op zijn kop zette speelt Duo NIHZ veelal virtuoze Klezmer, klassiek en World Music van China en Siberië tot U.S.A., Argentinië en India. De jarenlange verdieping en specialisatie in Joodse muziek zorgde ervoor dat Duo NIHZ reeds meer dan 1500 concerten in meer dan 30 landen speelden.

 

De eerste lockdown zorgde ervoor dat deze 3 artiesten hun project daadwerkelijk nog beter konden realiseren: de drukke tourschema's kwamen tot een halt door Covid-19 en Dilana & NIHZ gingen samen de lockdown in in één huis alwaar ze dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat repeteerden, opnamen en live streams speelden... Zo wisten ze samen iets negatiefs tot iets positiefs om te zetten.

 

Klezmer en Rock zijn twee bijzondere werelden met net zoveel overeenkomsten als verschillen.

In het midden van deze twee werelden ontmoeten Dilana en NIHZ elkaar en brengen deze twee verschillende werelden bij elkaar in een bijzonder en uniek nieuw project.
Covers van o.a. Johnny Cash (Ring of Fire), Fleetwood Mac (Big Love) en Tears For Fears (Mad World) krijgen een nieuwe dimensie met invloeden van Indiase Ragas en Fingerstyle gitaar. Dilana's geweldige eigen composities worden in een mix gegooid met Klezmer en Swing-Jazz... En om dat te toppen wordt de traditionele Jiddische muziek met aanvulling van de stem van Dilana plotseling een moderne spannende en rockende nieuwe muziekrichting...

 

Dilana & NIHZ: Twee werelden creëren samen een nieuwe muzikale realiteit

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip