19-10-2021
Lezing over het (levens)testament

OKT

19

Kulturhus BorneLezing over het (levens)testament


Lezing door notaris Nienke Westerhof
Het kan ook u gebeuren: op een bepaald moment in uw leven kunt u zelf niet meer uw eigen beslissingen nemen. Daar kan een proces aan voorafgaan, bijvoorbeeld bij de ziekte van Alzheimer. Maar het kan ook plotseling gebeuren, bijvoorbeeld als u een ernstig ongeluk krijgt. Wie kan dan uw wensen op medisch gebied kenbaar maken aan de behandelend arts? Hoe en door wie wordt uw vermogen beheerd? Wie mag er beslissen wat er met uw woning gebeurd?

Als u dat zelf niet meer kunt, moeten er namens u een aantal zaken worden geregeld bijvoorbeeld het betalen van rekeningen en het bijhouden van uw administratie. Als u niet meer thuis kunt wonen, dan moet iemand voor u een nieuw tehuis zoeken en namens u beslissen wat er met uw huis en de inboedel moet gebeuren. Het gaat niet alleen om zakelijke beslissingen maar ook om beslissingen over uw medische behandeling. Wie mag er bijvoorbeeld een zorgplan voor u ondertekenen?

Levenstestament of testament?
U kunt bij de notaris een levenstestament opmaken. De naam zegt het al: een levenstestament is een ‘testament’ dat werkt tijdens uw leven terwijl een ‘gewoon’ testament juist vastlegt wat er na uw overlijden met uw nalatenschap (de erfenis) moet gebeuren. In een levenstestament kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Daarbij kan in het levenstestament worden beschreven op welke manier de vertrouwenspersoon te werk moet gaan.

U kunt er voor kiezen meerdere vertrouwenspersonen tegelijkertijd aan te wijzen of een reserve-vertrouwenspersoon te benoemen. Als u wilt, kunt u naast de vertrouwenspersoon ook een toezichthouder benoemen.

Lezing notaris bij het Kulturhus
Notariskantoor Kuhlmann, QWesterhof en De Kok heeft gemerkt dat er veel vragen zijn over het levenstestament en/of het testament. Er zijn mensen die zowel een testament als een levenstestament hebben. Wanneer kiest u wat? Daarom organiseren zij deze lezing op dinsdagavond 19 oktober a.s. om 19.00 uur in onze theaterzaal. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u met uw vragen bij hen terecht. De lezing zelf zal starten om 19.00 uur en tot ongeveer 21.00 uur/21.15 uur duren.

Wilt u aanwezig zijn bij deze lezing? Meld u dan snel aan via het emailadres meere@kwdk.nl of telefonisch (074-266 13 93).

Voor toegang tot de theaterzaal in het Kulturhus geldt Checken voor Toegang.

 

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip