Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars
OOK VRIENDEN VAN ZPC HEIDELBERG EN DREMPELLOOS OP VAKANTIE SLAAN HUN ‘SLAG OM BORNE’

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog één keer weer samen in het Kulturhus. Anderhalve week geleden volgden ze een zaterdagavond lang de schier onophoudelijke stroom instructies op die Kareltje over hen uitstortte en bogen ze zich over de ruim honderd vragen in het strijdboek dat hen bij de start van de avond werd aangereikt. En eindelijk was het dinsdagavond zover dat een van de drie als uiteindelijke winnaar van de succesvolle Slag bekend kon worden gemaakt. Die ultieme eer ging naar de Foxycreek Brewers, die op hun beurt opteerden voor de Verjaardagsbox Borne als goede doel, hetgeen een schenking van 2.500 euro betekende.

 

Kareltje

Het was Kareltje zelf die voor deze bijzondere gelegenheid weer even in het heden stapte en de prijzen mocht uitdelen. De tweede plek, goed voor 1.500 euro, ging naar de met een badmuts getooide Alligators, die dan ook de Stichting Vrienden van ZPC Heidelberg hadden uitverkoren. Het Team Jonkheer Thijs legde beslag op de derde prijs en dat betekende dat de Stichting Drempelloos op Vakantie 1.000 euro tegemoet kan zien. De poedelprijs ging naar de Nazareners.

 

Bianca Reilink van de Foxycreek Brewers stak in haar dankwoord niet onder stoelen of banken dat ze op zaterdag 18 september een geweldige avond hadden beleefd. “We hebben genoten”, zegt ze. “Er zaten zoveel elementen in het spel, we waren op zoveel vlakken tegelijk actief… Geweldig. Heel veel dank daarvoor”, riep ze uit.

 

‘Genoeg voor een jaar lang verjaarsfeestjes’

De Foxycreek Brewers bestond uit tien personen, allemaal buren in de Vossenbeek op de Bornsche Maten die veel vaker samen allerlei spellen doen. Zij kozen voor de Verjaardagsbox Borne omdat, zoals Bianca vertelt, ze zelf ook jonge kinderen hebben en zich als geen ander realiseren dat er ook veel kinderen zijn die het allemaal met veel minder moeten doen. De ook aanwezige dames van de Verjaardagsbox waren uiteraard door het dolle heen met de hoofdprijs: een cheque van 2.500 euro. “Dit is super, hiermee kunnen we een jaar lang alle kinderen van de Verjaardagsbox een heel plezierig verjaarsfeestje bezorgen. Helemaal top!”

 

Kareltje zelf, oftewel Ruben Baartman, sloot de korte prijsuitreiking daarna af met de mededeling dat de tweede editie van de Slag om Borne zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. “En inmiddels hebben zich er al veertig teams voor ingeschreven”, besloot hij met gepaste trots. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Melbuul’norganisatie blij dat het weer mag

Als het Borns Kleinkoor op woensdagavond 24 augustus in de St. Stephanuskerk begint te zingen,...
05-08-2022

Kleurrijke akkerbouw op de essen

Vincent van Gogh had er heden ten dage niet helemaal voor naar Frankrijk hoeven te reizen....
23-07-2022

Zenderen heeft een nieuwe vlag

Zaterdag, op de tweede dag van de Volksfeesten Zenderen, werd die nieuwe vlag van het dorp...
10-07-2022

Het schuimt weer goed in Zenderen…

Terwijl de wind een loopje neemt met het vele schuim op en in de drie volleybalvelden/-baden,...
09-07-2022

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022