Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars
OOK VRIENDEN VAN ZPC HEIDELBERG EN DREMPELLOOS OP VAKANTIE SLAAN HUN ‘SLAG OM BORNE’

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog één keer weer samen in het Kulturhus. Anderhalve week geleden volgden ze een zaterdagavond lang de schier onophoudelijke stroom instructies op die Kareltje over hen uitstortte en bogen ze zich over de ruim honderd vragen in het strijdboek dat hen bij de start van de avond werd aangereikt. En eindelijk was het dinsdagavond zover dat een van de drie als uiteindelijke winnaar van de succesvolle Slag bekend kon worden gemaakt. Die ultieme eer ging naar de Foxycreek Brewers, die op hun beurt opteerden voor de Verjaardagsbox Borne als goede doel, hetgeen een schenking van 2.500 euro betekende.

 

Kareltje

Het was Kareltje zelf die voor deze bijzondere gelegenheid weer even in het heden stapte en de prijzen mocht uitdelen. De tweede plek, goed voor 1.500 euro, ging naar de met een badmuts getooide Alligators, die dan ook de Stichting Vrienden van ZPC Heidelberg hadden uitverkoren. Het Team Jonkheer Thijs legde beslag op de derde prijs en dat betekende dat de Stichting Drempelloos op Vakantie 1.000 euro tegemoet kan zien. De poedelprijs ging naar de Nazareners.

 

Bianca Reilink van de Foxycreek Brewers stak in haar dankwoord niet onder stoelen of banken dat ze op zaterdag 18 september een geweldige avond hadden beleefd. “We hebben genoten”, zegt ze. “Er zaten zoveel elementen in het spel, we waren op zoveel vlakken tegelijk actief… Geweldig. Heel veel dank daarvoor”, riep ze uit.

 

‘Genoeg voor een jaar lang verjaarsfeestjes’

De Foxycreek Brewers bestond uit tien personen, allemaal buren in de Vossenbeek op de Bornsche Maten die veel vaker samen allerlei spellen doen. Zij kozen voor de Verjaardagsbox Borne omdat, zoals Bianca vertelt, ze zelf ook jonge kinderen hebben en zich als geen ander realiseren dat er ook veel kinderen zijn die het allemaal met veel minder moeten doen. De ook aanwezige dames van de Verjaardagsbox waren uiteraard door het dolle heen met de hoofdprijs: een cheque van 2.500 euro. “Dit is super, hiermee kunnen we een jaar lang alle kinderen van de Verjaardagsbox een heel plezierig verjaarsfeestje bezorgen. Helemaal top!”

 

Kareltje zelf, oftewel Ruben Baartman, sloot de korte prijsuitreiking daarna af met de mededeling dat de tweede editie van de Slag om Borne zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. “En inmiddels hebben zich er al veertig teams voor ingeschreven”, besloot hij met gepaste trots. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het...
17-10-2021

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021

Gezelligheid troef in dorpscentrum

Ook vandaag was het, ondanks de soms miezerige regen, weer plezierig toeven in het dorpscentrum...
29-08-2021

Bornse Finale proeft als een nieuw begin

Eigenlijk zou het vandaag en morgen het weekend zijn van de Melbuul’ndagen. In een...
28-08-2021