Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars
OOK VRIENDEN VAN ZPC HEIDELBERG EN DREMPELLOOS OP VAKANTIE SLAAN HUN ‘SLAG OM BORNE’

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog één keer weer samen in het Kulturhus. Anderhalve week geleden volgden ze een zaterdagavond lang de schier onophoudelijke stroom instructies op die Kareltje over hen uitstortte en bogen ze zich over de ruim honderd vragen in het strijdboek dat hen bij de start van de avond werd aangereikt. En eindelijk was het dinsdagavond zover dat een van de drie als uiteindelijke winnaar van de succesvolle Slag bekend kon worden gemaakt. Die ultieme eer ging naar de Foxycreek Brewers, die op hun beurt opteerden voor de Verjaardagsbox Borne als goede doel, hetgeen een schenking van 2.500 euro betekende.

 

Kareltje

Het was Kareltje zelf die voor deze bijzondere gelegenheid weer even in het heden stapte en de prijzen mocht uitdelen. De tweede plek, goed voor 1.500 euro, ging naar de met een badmuts getooide Alligators, die dan ook de Stichting Vrienden van ZPC Heidelberg hadden uitverkoren. Het Team Jonkheer Thijs legde beslag op de derde prijs en dat betekende dat de Stichting Drempelloos op Vakantie 1.000 euro tegemoet kan zien. De poedelprijs ging naar de Nazareners.

 

Bianca Reilink van de Foxycreek Brewers stak in haar dankwoord niet onder stoelen of banken dat ze op zaterdag 18 september een geweldige avond hadden beleefd. “We hebben genoten”, zegt ze. “Er zaten zoveel elementen in het spel, we waren op zoveel vlakken tegelijk actief… Geweldig. Heel veel dank daarvoor”, riep ze uit.

 

‘Genoeg voor een jaar lang verjaarsfeestjes’

De Foxycreek Brewers bestond uit tien personen, allemaal buren in de Vossenbeek op de Bornsche Maten die veel vaker samen allerlei spellen doen. Zij kozen voor de Verjaardagsbox Borne omdat, zoals Bianca vertelt, ze zelf ook jonge kinderen hebben en zich als geen ander realiseren dat er ook veel kinderen zijn die het allemaal met veel minder moeten doen. De ook aanwezige dames van de Verjaardagsbox waren uiteraard door het dolle heen met de hoofdprijs: een cheque van 2.500 euro. “Dit is super, hiermee kunnen we een jaar lang alle kinderen van de Verjaardagsbox een heel plezierig verjaarsfeestje bezorgen. Helemaal top!”

 

Kareltje zelf, oftewel Ruben Baartman, sloot de korte prijsuitreiking daarna af met de mededeling dat de tweede editie van de Slag om Borne zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. “En inmiddels hebben zich er al veertig teams voor ingeschreven”, besloot hij met gepaste trots. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Een stralende en flonkerende kerst

Nog even en dan is het kerst. Voor de een het summum van huiselijkheid en warmte, voor de ander...
23-12-2021

Coronaproof & nieuw: Ome Govert, die tovert

ADVERTORIAL • Nou, nou, nou … het hoge nieuws is eruit hoor, we blijven nog langer...
20-12-2021

SBC zet streep door grootschalig carnaval

Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden alle grootschalige carnavalsactiviteiten de...
16-12-2021

Stemmig concert op donkere middag

Eigenlijk stond het gezamenlijke kerstconcert van ConBrio en het koperensemble van de Bornse...
12-12-2021

D’n oal’n roop verstilt nooit

Terwijl de wereld in brand staat en corona ons dagelijks leven bepaalt, blijven de Boornse...
11-12-2021

Opnieuw geen kerststal in Hertme

Al 61 keer was de grote openlucht kerststal in Hertme een trekker van jewelste. Het tafereel met...
08-12-2021