03-11-2021
Film: System Crasher

NOV

03

Kulturhus BorneFilm: System Crasher


121 min.
Drama
 

Regie: Nora Fingscheidt, Duitsland, 2020
 

Benni is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Benni wordt in het Duitse jeugdzorgsysteem, waar niemand weet wat ze met haar aan moeten, van het kastje naar de muur gestuurd. Haar laatste hoop is begeleider Micha die er onconventionele methoden op nahoudt. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.
 

Deze ontvlambare Benni is een zogenaamde system crasher, een onofficiële term die gebruikt wordt voor kinderen die vastlopen in het hulpverleningssysteem. Door hun complexe zorgbehoeften passen ze niet binnen de bestaande structuren van het jeugdzorgsysteem en belanden ze tussen wal en schip. Op een normale school kunnen ze niet aarden. Thuis wonen lukt vaak niet meer.
 

System crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.
 

De pers over System crasher:

VPRO Cinema (★★★★) ‘Hartverscheurend portret van een ”probleemkind”’
NRC (★★★★) ‘Knappe debuutfilm met verbluffende hoofdrol’
de Volkskrant (★★★) ‘Oprechte film over falende kinderpsychiatrie’
Het Parool: ‘Intense, schrijnende en sympathie opwekkende speelfilm’
 

Let op: Bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Testen voor Toegang. Dit houdt in dat je via de CoronaCheck app een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen laten zien.

Meer informatie hierover vind je in het agenda bericht Meer mogelijk met #testenvoortoegang

 

terug naar agenda
 
Tips? Meld het ons Meld je tip