D66 stelt vragen over laadpalen en financiŽn
ONDERZOEK EN REACTIE GEVRAAGD

D66 stelt vragen over laadpalen en financiŽn

Middels zogenaamde artikel 39 vragen vraagt de fractie van D66 aandacht voor de hoeveelheid elektrische laadpalen in Borne en dringt het aan op een reactie van het college op de onderzoekbevindingen van het Borns Onderzoek Platform (BOP) over de financiën van de gemeente.
 

Elektrische laadpalen

Fractievoorzitter Ernst Janssen refereert aan een publicatie van de ANWB begin dit jaar, waaruit zou blijken dat de hoeveelheid elektrische laadpalen in Borne per 1.000 inwoners het laagste is in Twente. Het raadslid wil weten van het college of het bereid is op korte termijn te onderzoeken of er behoefte is aan meer openbare laadpalen voor personenvoertuigen. En als daaruit zou blijken dat er een groeiende behoefte aan openbare laadpalen is, die dan ook op korte termijn aan te leggen. Mede gezien het feit dat uit mediaberichten is vernomen dat daarvoor subsidie beschikbaar is.
 

Financiën

Daarnaast wil Janssen van het college een reactie op de bevindingen van het Borns Onderzoek Platform over de meerjarige financiële boekhouding van de gemeente. Kortgezegd schetst dat een negatiever beeld over het realisme van de meerjarenbegroting dan de gemeente doet voorkomen. Onlangs werden raadsleden door BOP nader geïnformeerd over de redeneringen en analyses van het onderzoeksteam. Ook het college heeft kennis genomen van de bevindingen, maar heeft daar nog niet op gereageerd. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ellen — 10 okt 2021
Aan de Woolderweg werden 2 oplaadpalen geplaatst. Dit valt valt net buiten de blauwe zone waar de parkeer overlast bekend is bij de gemeente Borne. Door 2 parkeerplaatsen alleen voor laden te vorderen werd de overlast nog groter. Na protest van alle omwonenden is er 1 oplaadplaats verwijderd. Nu blijkt in de praktijk dat er gemiddeld 1 x per maand (ja per maand) een auto aan die paal wordt opgeladen. Dus totaal overbodig die oplaadpaal op deze plek. Geld verspilling dus.
Lichtgeel hesje — 10 okt 2021
Lekkere "actuele" reactie van dit raadslid: vragen stellen over een publicatie van de ANWB (welke organisatie politieke trekjes begint te vertonen in plaats van haar kerntaak optimale dienstverlening aan betalende leden voor ogen te houden) uit begin 2021 en over een bop-onderzoek uit 2020. Krijg zomaar het idee dat hier het eerste voorschot op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 wordt genomen om kiezers te trekken....
Ron Hartman — 10 okt 2021
Ik bestudeerde vele jaarrekeningen. Toonde ook aan waar geschoven, heen en weer geboekt en naar mijn overtuiging soms met bedoeling tot mistgordijn, werd met geld. Met dat schuiven, zag ik ook betrokkenen verdwijnen of afvloeien zoals dat netjes heet. Functie elders, maar wel met riante regelingen. Het onderzoeksrapport van BOP was goed leesbaar, mits je de bedrijfsvoering echt kritisch wilt beoordelen. Succes Ernst Jansen! Ik geloof niet meer in zelfreinigend vermogen van het apparaat en onze democratie.
Herman — 09 okt 2021
Dan graag ook een paar in Hertme. Bvd.

Arno Spekschoor wilde in oktober al ontslag nemen

In december liet wethouder Arno Spekschoor weten te stoppen als wethouder in Borne per 1 maart...
20-01-2022

Wob-stukken openbaar, toch veel onduidelijk

Als gevolg van het Wob-verzoek van Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo is nu meer duidelijk over...
20-01-2022

Woeste gronden onder het azc

‘Het complex Maria Mediatrix is gelegen op voormalige woeste gronden’, staat te...
18-01-2022

D66 wil interpellatiedebat over financiŽn

Fractievoorzitter Ernst Janssen van D66 heeft onmiddellijk een interpellatiedebat aangevraagd,...
18-01-2022

COA benaderde burgemeester Jan Pierik al op 24...

Dinsdagavond besloot de gemeenteraad in meerderheid dat de twee geheime notities over het...
12-01-2022

Marja Zandjans lijsttrekker GrLi/PvdA

Tijdens de algemene ledenvergadering van de gecombineerde lijst van GroenLinks en de PvdA is...
12-01-2022