Kunstgrasvelden aan einde levensduur
RENOVATIE IN GANG GEZET

Kunstgrasvelden aan einde levensduur

De kunstgrasvelden op sportpark ’t Woolrik dateren van 2007 en 2009. Dat de levensduur op het einde liep was bekend. Uitstel van renovatie totdat er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van non-infill kunstgras kan niet meer. Met name omdat veld 4 van RKSV NEO niet meer door de keuring komt en de veiligheid in het geding is. Het kunstgrasveld bij BVV Borne kan nog net, maar omdat in 2022 de parkeerplaats van BVV verplaatst gaat worden is besloten voor die tijd in ieder geval ook dat kunstgrasveld te renoveren. De twee overige velden op ’t Wooldrik zijn een jaar of twee later aan de beurt.
 

Commotie rubbergranulaat

In 2016 was er een hoop commotie over het rubbergranulaat dat als infill-materiaal gebruikelijk was bij kunstgras. Er waren zorgen over gevaren voor de gezondheid. Ook in Borne sloeg de paniek toe. Jeugdspelers mochten per direct niet meer het kunstgras op. Achteraf bleek het gezondheidsrisico van sporten op rubbergranulaatkorrels verwaarloosbaar te zijn, maar er bleven wel zorgen over milieueffecten van de korrels.
 

Kurk met infill

Men verwacht dat in de toekomst een grasmat zonder infill mogelijk zou zijn en de gemeente Borne heeft lang gewacht totdat daar duidelijkheid over zou zijn. Die is er echter nog steeds niet. Er zijn wel al non-infill varianten, maar die worden nog niet goedgekeurd door de KNVB en zijn bovendien een stuk duurder. Er is daarom gekozen voor een tegenwoordig meer gangbare infill in combinatie met kurk. In ieder geval geen rubbergranulaat meer.
 

Voor de twee velden die nu aangepakt worden is een krediet van 685.000 euro nodig. De gemeenteraad wordt gevraagd daarmee in te stemmen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hittestress — 25 okt 2021
@Lampje dat huidige veld valt helaas niet te composteren. Verre van: https://www.bnnvara.nl/zembla/tags/kunstgras
Lampje — 24 okt 2021
Nog een vraagje. Gaat dat oude kunststof tapijt (groen, dat wel) nou in de oranje container, of in het restafval? Wie moet daarvoor de stortkosten betalen? Duur hoor! Niet vergeten om bij de investeringen op te tellen. Robotmaaiers zijn tot heel wat in staat als we geen goedkopere wachters in willen zetten. Betegelen van je tuinen is zooooo vorige eeuw
Lampje — 23 okt 2021
Hittestress? In de steden verdwijnen steeds meer stenen uit tuintjes en komen er weer planten. Dat argument van jou, is heel valide. Het gaat toch om voetbal en niet om een tapijt dat te vergelijken is met betegelde tuinen? De Gemeente predikt duurzaamheid, maar waar geeft ze het voorbeeld?
Hittestress — 22 okt 2021
Gewoon gras blijft koeler, al belangrijker
Herman — 22 okt 2021
@lichtgeelhesje Het veld van NEO loopt ook nog eens schuin af, dat vergt ook een extra reparatie. Bovendien is alles afhankelijk van de gekozen infill!
Lichtgeel hesje — 22 okt 2021
Volgens diezelfde KNVB kost het vervangen van een kunstgrasveld 250.000 euro, dus 2 velden is een half miljoen euro en geen 685.000 euro. Misschien nog maar eens goed naar het inkoopbeleid kijken voordat er onnodig (veel) geld wordt uitgegeven....
Ron Hartman — 21 okt 2021
Aandelen Cogas zijn kunstg(r)as waard?

NEO wint met 3-1 van Grol

Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer,...
28-11-2021

Apollo 8 redt het niet op Tenerife

Een week geleden werd er nog nipt met 2-3 verloren in een stille De Veste. Maar het vertoonde...
24-11-2021

Sportbedrijf begint vorm te krijgen

Al in 2013 heeft de gemeente een principebesluit genomen tot het verzelfstandigen van de...
24-11-2021

Apollo 8 snel klaar met VCN

In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een...
22-11-2021

NEO pakt eerste periodetitel

In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke...
21-11-2021

Spektakel in stille De Veste

Het was een vreemde ambiance donderdagavond in De Veste. De allereerste internationale wedstrijd...
18-11-2021