Michelle op de bok bij Bornse Harmonie
26-10-2021
KOMENDE ZONDAG VUURDOOP VOOR HARDENBERGSE DIRIGENTE

Michelle op de bok bij Bornse Harmonie

Het was een van haar langstlopende sollicitatieprocedures. Meer dan een half jaar zat er tussen het schrijven van haar sollicitatiebrief en de eerste proefdirectie voor het orkest van de Bornse Harmonie. Dit alles had te maken met corona. Achteraf kunnen beide partijen er wel om lachen. “Maar toen het eenmaal zover was, kwam ook dezelfde dag nog de witte rook”, aldus een enthousiaste Paul Homan, voorzitter van het orkest en als zodanig nauw bij de zoektocht naar een nieuwe dirigent betrokken.
 

Geen sprong in het diepe

Voor Michelle Wassing uit Hardenberg - 45 inmiddels - is haar nieuwe rol bij de Bornse Harmonie geen echte sprong in het diepe. Zo geeft ze al leiding aan een fanfare in Holten en een jeugdorkest in Dedemsvaart. “Een harmonie ontbrak nog op mijn lijstje en daar zag ik de uitdaging”, zegt ze met een grote glimlach. Inmiddels staat ze al enkele maanden op de bok in het repetitielokaal aan de Weideweg. “We zijn in augustus voorzichtig begonnen. Speelden op een meter afstand van elkaar en dat is best lastig. Maar sinds kort gaan we er weer volop en zoals het hoort tegenaan. Ik vind het leuk!”
 

Voor de Bornse Harmonie is het de eerste keer dat een vrouw voor het orkest staat. “Van oudsher is het vooral een mannenwereld”, bevestigt Homan, “en het is mooi deze spiraal nu te kunnen doorbreken.” Michelle zelf denkt goed met deze nieuwe situatie om te kunnen gaan. “Ik ken mezelf. Weet dat ik direct en duidelijk ben, maar kan tegelijk ook een menselijke kant tonen. Mijn visie is vooral om het orkest verder te brengen. Als ik kijk naar kwaliteit, dan kijk ik vooral naar de inzet van de leden. Het niveau komt er direct achteraan. Een ommezwaai zal mijn komst niet betekenen, wel dat er een nieuwe en frisse wind gaat waaien.”
 

Twee concerten op het Rheineplein

Komende zondag, tijdens de Halloween koopzondag, beleeft Michelle haar officiële vuurdoop. De Bornse Harmonie voert dan op het Rheineplein en gezeten tussen de strobalen twee speciale concerten uit, die vooral in het teken van Halloween zullen staan. Met muziek uit de Harry Potter films, maar ook met Phantom of the Opera bijvoorbeeld, afgewisseld met andere popnummers en medleys. “Ja, best spannend”, besluit Homan. “Eindelijk, na bijna twee jaar stilte, kunnen we weer zichtbaar zijn. Ik heb er zin in.” De concerten beginnen om 14.30 en 15.45 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan de Vries — 27 okt 2021
Gefeliciteerd en veel succes samen!

Eeuwfeest voor St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius in Hertme bestaat 100 jaar. En zo’n eeuwfeest kun je...
18-05-2022

10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds...

Op 31 mei is het precies tien jaar geleden dat Paul Homan (57) en Rudi Oude Vrielink (52) hun...
17-05-2022

Boris is weer terug

Donderdagmiddag werd na maanden afwezigheid mammoet Boris weer op zijn plekje geplaatst in het...
12-05-2022

‘Er moet iets te ontdekken zijn’

Borne kent vele beeldende kunstenaars. Niet iedereen is even bekend, staat in de spotlights of...
02-05-2022

Intrigerende Dwaas en inspirerende Reis

Nu alles weer kan is er een explosie van culturele activiteiten. ‘We kunnen het weer...
29-04-2022

Davina Michelle komt naar Hertme

Twee jaar lag het zo goed als stil: de Metropool Open Air concerten in het Openluchttheater...
15-04-2022