Speelse lessen over batjes en ballen…
04-11-2021
TAFELTENNISBOND EN TTV BORNE WARMEN BASISSCHOLEN OP VOOR GROOT TOERNOOI

Speelse lessen over batjes en ballen…

Op vrijdag 19 november organiseert TTV Borne, de Bornse tafeltennisvereniging, een groot scholierentoernooi in sporthal ’t Wooldrik. Ruim 330 basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 strijden dan om de eer van hun school. Én natuurlijk om de eigen winst, dat spreekt vanzelf. Volgens voorzitter Bjorn Nijhuis is ’t het meest populaire toernooi dat er jaarlijks in Borne plaatsvindt. “En dat voor een relatief kleine vereniging als TTV Borne”, klinkt het, niet geheel zonder trots.
 

Veertig leden

Op de thuisbasis van de vereniging, Sportcentrum de Wensinkhof aan de Welemanstraat, beoefenen zo’n veertig leden wekelijks hun geliefde sport. Bijna de helft ervan is jeugdlid. “We zijn inderdaad klein, maar er zijn verenigingen die nog kleiner zijn. Toch zitten we in de lift en we proberen voortdurend op alle manieren de aandacht op onze sport en onze vereniging te richten.”
 

Een van de middelen hiertoe is het jaarlijkse scholierentoernooi. “Dit keer hebben de hulp ook ingeroepen van de NTTB, de Nederlandse Tafeltennisbond. Samen met hen en met Borne Sport hebben we een compleet programma ontwikkeld dat deze maand wordt uitgerold.” Onderdeel daarvan vormen de lessen bewegingsonderwijs. De focus wordt daarbij gelegd op de scholen in de Bornsche Maten. Vandaag en morgen, vrijdag, krijgen de groepen van de Beekparkschool en De Vonder in sporthal De Veste daarom ‘tafeltennisles’ van een bondsdocent.
 

Spelcircuit

Zo wordt er uitleg gegeven over de wijze waarop de batjes vastgehouden dienen te worden, de functie van de kleuren van het batje en zo meer. Maar het is toch vooral de praktijk die het voor de kinderen leuk moeten maken. Daartoe volgen ze in kleine groepjes een spelcircuit met hoepels, een mix tussen voetbal en tafeltennis, pionnen en natuurlijk een echte tafeltennistafel. Het plezier is groot, het fanatisme enorm.
 

Show met koekenpannen

Op 19 november staat van 09.00 tot 14.00 uur vervolgens het eigenlijke toernooi op de agenda, dat ’s middags om 15.00 uur wordt vervolgd met een zogenaamde ‘MJ clinic’. Deze clinic wordt verzorgd door enkele oud-eredivisiespelers en vindt plaats met de meest bizarre hulpmiddelen als koekenpannen en dergelijke. Niet meer en minder dan een spectaculaire show dus, waarin de grenzen van het tafeltennis voortdurend worden opgezocht.
 

“Maar dat is nog niet alles”, aldus Nijhuis, “want op vier donderdagen daarna organiseren we nog eens van 17.00 tot 18.00 uur een kennismakingsprogramma in ons eigen sportcentrum. Ook speciaal voor de jeugd bedoeld. De jongens en meiden kunnen dan een uur lang gratis kennismaken met onze vereniging en met de tafeltennissport.” Maar eerst is er dus de opmaat naar het grote toernooi op 19 november. “En daar hebben we nu nog even de handen vol aan”, zo besluit hij. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024