VVD Borne stelt kandidatenlijst vast
LEO GRAAFHUIS LIJSTTREKKER

VVD Borne stelt kandidatenlijst vast

De leden van de VVD Borne hebben zaterdag 27 november de lijstvolgorde vastgesteld van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De lijst werd unaniem en bij hamerslag door de vergadering vastgesteld. Lijsttrekker Leo Graafhuis is in zijn nopjes: “De VVD Borne gaat eensgezind de verkiezingen in met een mooie lijst met veel nieuwe gezichten”. Eerder werd Graafhuis al aangewezen als lijsttrekker. De liberalen denken met deze lijst hoge ogen te gaan gooien bij de verkiezingen en hiermee ook een goed team af te kunnen vaardigen in de raad. “Een team dat gaat zorgen voor een fris en liberaal geluid om van Borne een nog mooiere plek te maken om prettig te wonen, werken en recreëren.”

 

Op plaats 2, de hoogst geplaatste vrouw en nieuwkomer, Judith Prakken. Zij is teamleider in het voortgezet onderwijs en functioneert al als commissielid voor de VVD. "Met haar bestuurskundige achtergrond heeft zij een brede interesse en is zij breed inzetbaar. Haar focus is echter vooral gericht op onderwijs, sport en jeugdzorg."

 

Kelly Voogsgeerd-Bekhuis is door de leden gekozen op plaats 3. In het dagelijks leven is zij werkzaam als beleidsadviseur Sociaal Domein bij de gemeente Hellendoorn. Sinds dit jaar is zij actief als commissielid voor de VVD. "Door haar bestuurskundige achtergrond, haar kennis, ervaring en haar doortastendheid, is zij een goede aanvulling op het team."

 

Een mooie 4e plek is toebedeeld aan Wilma Markslag-Zonder. "Een Bornse in hart en nieren. Zij heeft inmiddels ruime ervaring op het gebied van de vrijetijdseconomie en het vrijwilligerswerk, waaruit haar veelzijdige interesse in de medemens blijkt."

 

Kristian Smeets, met 22 jaar, de jongste binnenkomer op plek 5 van de lijst. "Vanuit zijn rol als adviseur financiële bedrijfsvoering binnen de overheid, brengt hij veel kennis mee op het gebied van financiën. Een gezonde financiële positie van Borne is zijn doel. Immers die positie vormt de basis voor het behoud en uitbreiding van de voorzieningen voor de burgers. Met zijn kandidatuur hoopt hij met name ook jongeren in de politiek aan te spreken."

 

Jan van Helvert is raadslid en daarvoor commissielid. Hij is voormalig hoofdofficier van de Koninklijke Luchtmacht en veteraan. De afgelopen vijf jaar was hij verbonden aan de Universiteit Twente als opleidingscoördinator en studieadviseur. Daarnaast is hij ook bestuurslid van de tennisvereniging Smash in Borne. Deze raadsperiode heeft Jan zich met name ingezet voor goed basisonderwijs en een herwaardering van de sportinfrastructuur.

 

Lijstduwer op plek 7 is Laurie Bathoorn. Zij is vastgoedadviseur en een belofte voor de toekomst.

 

Hieronder een totaaloverzicht van de VVD-kandidatenlijst:

  1. Leo Graafhuis
  2. Judith Prakken
  3. Kelly Voogsgeerd-Bekhuis
  4. Wilma Markslag-Zonder
  5. Kristian Smeets
  6. Jan van Helvert
  7. Laurie Bathoorn

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 29 nov 2021
Goed onderbouwde inhoudelijke reacties zijn minder zuur. In dit geval zou de bestuurlijke vernieuwing aan bod kunnen komen. Immers; voor 4 jaar lang machtig je iemand om in het bestuur te functioneren.
Albert van Daelen — 29 nov 2021
Beste lezers, kijk dat is nu eens een mooi aanbod. De heer Graafhuis die u uitnodigt in gesprek te gaan. Ik hoop van harte dat de betreffende criticasters ingaan op deze uitnodiging. Ik lees dan graag op BorneBoeit het relaas. Weg met beste stuurlui staan aan wal. Kom aan boord?.
Leo Graafhuis — 29 nov 2021
Al jaren volg ik uw commentaar op de nieuwsberichten op Borne Boeit. Ook ons bericht over de kandidaatstelling voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, maakt weer het nodige bij u los. Dat mag natuurlijk, geen enkel probleem! Wat mij als trouwe lezer echter opvalt is, dat uw commentaren hoofdzakelijk negatief en zuur van toon zijn. Soms volkomen terecht, soms geheel naast de feiten. Omdat ik oprecht in u geinteresseerd ben, zou ik u willen uitnodigen om eens bij mij langs te komen voor een kop koffie om met elkaar in gesprek te komen.
Mijn telefoonnummer is 0618300475. Met vriendelijke groet, Leo Graafhuis
J. Bakker — 29 nov 2021
Politieke bagage? Diversiteit en inclusiviteit c.q. inclusie is de norm. Toch……..?
Lichtgeel hesje — 29 nov 2021
Goeie vraag: Wat is de politieke bagage die een aantal kandidaten meeneemt en/of waarom zou er juist op hem/haar gestemd moeten worden in maart 2022? Het valt te hopen dat deze lijst geen afspiegeling is/wordt van de landelijke VVD-trend, waarbij de ervaren "rotten" al dan niet vrijwillig zijn vertrokken en zijn vervangen door "puppies" die nog trainbaar zijn in het stelselmatig opdreunen van het mantra van de 'grote leider'....
Hans — 28 nov 2021
Toch grappig dat al deze mensen een publiek domein achtergrond hebben. Dat maakt mij direct al wantrouwend en cynisch. Deze mensen hebben geen voeling en binding met burgers en bedrijven. En juist dat is wat er al jaren ontbreekt aan de huidige vertegenwoordigers in de raad. Ik ga nog liever niet stemmen dan op deze partijtijgers.
realist — 28 nov 2021
Toen ik er decennia geleden nog op stemde durfde ik de VVD liberaal te noemen; vrijheid zolang het niet ten koste gaat van anderen. Het landelijke neo-liberalisme van Rutte produceert schandaal na schandaal, is lokale VVD anders?

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024