Ook Azelo verontwaardigd over handelen gemeente
GEMEENSCHAPSBELANGEN (GROOT) AZELO MAG NIET INSPREKEN BIJ POLITIEK BERAAD

Ook Azelo verontwaardigd over handelen gemeente

Zoals eerder vandaag gemeld is er dinsdagavond een ingelast Politiek Beraad over de voortgang en opschorting van sloop van het complex Maria Mediatrix. De gemeenteraad wil naar aanleiding van berichtgeving in de media in gesprek met college en projectontwikkelaars over het verloop van het proces van herontwikkeling van de locatie in Azelo. Volgens goed gebruik wordt zo’n extra vergadering via de digitale kanalen van de gemeente onder de aandacht gebracht, met de oproep aan insprekers dat ze zich kunnen melden. Zo ook deze keer.

 

Democratisch proces

En ook Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo heeft wel iets te zeggen over dat proces en meldde zich bij de griffie. Echter tot grote verbazing van de bestuursleden is hen te kennen gegeven dat hun inspraakreactie niet toegelaten zou worden. “We zijn zeer verontwaardigd!”, meldt secretaris Wim Jansen.

 

“Zo doe je het democratisch proces geweld aan! Het betreft een openbaar Politiek Beraad, maar kennelijk met beperkte insprekers. Er werd ons gezegd dat we in februari wel wat mochten zeggen, als de uitgangspunten voor herontwikkeling aan de orde zijn. Maar dan is de beslissing om ofwel het onderzoek naar hergebruik te verlengen, ofwel te gaan slopen al genomen! Je mag daar niet meer over meepraten. Althans wij niet. En daar zijn we zeer verbolgen over!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Freek — 14 dec 2021
Mensen ga stemmen en je tekent je doodvonnis. Als ze eenmaal op het pluche zitten kennen ze hun eigen buren niet meer.
Louis van Rasten — 14 dec 2021
De burger heeft het laatste woord want dat is democratie dus geen AZC meer.
Paul Cohn — 14 dec 2021
“Verder wil ik een standpunt innemen over elk probleem en elke opdracht die voor ons en onze omgeving helder moeten zijn om het samenleven in de maatschappij mogelijk te maken. Uiteindelijk zou ik ook heel kort alle projecten willen opnoemen waaraan wij nu, maar ook in de verdere toekomst moeten werken”.
www.tracesofwar.nl/articles/5098/Toespraak-Adolf-Hitler-voor-de-Rijksdag-30-01-1937.htm

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Colijn34.ogg
Toespraak tot het Nederlandse Volk, 11-03-1936
Mijn vader is op 24-12-1947 als een der eersten door de Koningin tot Nederlander genaturaliseerd
https://repository.overheid.nl/frbr/sgd/19471948/0000079055/1/pdf/SGD_19471948_0001013.pdf Artikel 2 3o
Zijn Duits-Joodse familieleden stierven een onnatuurlijke dood, hij overleefde, door gastvrijheid en onderduik in Twente. L'histoire se répète? Of zijn Twentenaren de afgelopen 84 jaar veranderd?
Anne — 14 dec 2021
Het lijkt wel Den Haag in het klein!
Slikken of stikken en zo de wind waait waait het jasje. Maar pas op, wind kan ook gaan draaien en tot een wervelwind uitgroeien.......en wat dan?
Als dan alle bomen tegen de vlakte gaan is de houthakker spekkoper en een klos hout brandt maar één keer. Ben je dan beter af?
Lichtgeel hesje — 14 dec 2021
Een gespecialiseerd jurist/advocaat bestuursrecht kan ongetwijfeld uitsluitsel geven of een 'selectief' inspraakbeleid in een politiek beraad al dan niet is toegestaan.....
wgkub — 14 dec 2021
Het vertrouwen in de politiek is weg, komt bij mij persoonlijk ook niet terug!! leugenaars en bedriegers zijn het!! Deze leugenaars en bedriegers worden ook nog betaald met belastinggeld van de burger!! Stop met dit list en bedrog spel!
Goedheiligman — 14 dec 2021
Hoelang gaat deze klucht / soap nog duren voordat de pleuris uitbreekt ? De ene leugen naar de andere dicht gat op gat . Dit is te krankzinnig voor woorden deze sluippolitiek waarin de burger weer de dupe gaat woorden , eerst strooien met zoete en mooie , vooral zalvende woorden en dan gebeurt weer dit . Onvoorstelbaar !!
Lampje — 13 dec 2021
De belangen van de kunstenmakers in, rond en over het pand, zijn groter dan het nakomen van de afspraken van de afgelopen jaren?
Henk — 13 dec 2021
Dit kan niet waar zijn! Alleen luisteren naar insprekers die worden uitgenodigd? Is dit eerlijke politiek? Dit hoort thuis in een bananendorp. Kennelijk zijn wij daarin beland. En dan te bedenken dat onze bestuurders uitstel wensen om open, transparant en controleerbaar te zijn.
De betekenis van deze woorden kennen deze heren niet. Net zo min als het woord vertrouwen en afspraken. Te triest voor woorden. Gelukkig kan er nog zonder selecte op Borne Boeit worden gereageerd!

Valse start formatieproces

Zoals eerder vandaag gemeld denkt informateur Joop Wikkerink dat een coalitie van GB90,...
24-05-2022

Informateur: GB90, GrLi/PvdA en VVD

Na een heleboel gesprekken en sessies met de raadsfracties komt informateur Joop Wikkerink tot...
24-05-2022

Herontwikkeling azc volgens planning door

Volgende week maandag moeten de vier initiatiefnemers, die wel iets zien in de herontwikkeling...
18-05-2022

Hoe staat het met de coalitievorming?

De verkiezingen zijn inmiddels bijna twee maanden geleden, maar vanuit het gemeentehuis blijft...
13-05-2022

Flexwonen op locatie Ridderspoortje...

Het plan om een aantal tijdelijke woningen te bouwen op de locatie van het Ridderspoortje aan de...
10-05-2022

Regeling Energietoeslag bekend

Vanaf maandag 9 mei kunnen Bornse huishoudens met een laag inkomen de eenmalige Energietoeslag...
06-05-2022