Arno Spekschoor stopt als wethouder
CDA BORNE VERRAST DOOR VERTREK

Arno Spekschoor stopt als wethouder

Mei vorig jaar werd Arno Spekschoor door het CDA binnengehaald als opvolger van wethouder Herman Mulder. Nog geen twee jaar later kondigt hij zijn vertrek aan. Per 1 maart 2022 verruilt Spekschoor zijn wethouderschap voor een baan bij MLG Gebiedsontwikkeling, dat zich bezighoudt met kwesties die spelen op het platteland.

 

'Zware wissel'

Voor de 55-jarige Achterhoekse Spekschoor waren privéomstandigheden de voornaamste reden voor zijn carrièreswitch. “Het wethouderschap trekt een zware wissel op je privéleven. De gezondheid van mijn verloofde is kwetsbaar en voor mij gaat de liefde boven alles. Deze kans kwam voorbij en toen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Het paste helemaal in het plaatje.” Per 1 maart aanvaardt hij de nieuwe functie. “Dat geeft het CDA Borne de tijd om een goede opvolger te vinden.”

 

Spekschoor was in Borne verantwoordelijk voor onder andere Financiën, Onderwijs, Agrarische Zaken, Toerisme en de infrastructuur Zenderen. Het CDA Borne laat weten trots te zijn op het feit dat Spekschoor ‘de gemeente Borne in een lastige financiële situatie in corona-tijd weer goed op de rit heeft gekregen’. Toch was er ook de nodige kritiek op zijn functioneren. Afgelopen dinsdag nog in verband met het dossier AZC, maar ook is het inmiddels een publiek geheim dat het binnen het college niet erg botert. Volgens Spekschoor heeft dat allemaal niets te maken met zijn vertrek. “Privéomstandigheden zijn doorslaggevend geweest.”

 

Gemeenteraadsverkiezingen

Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen plaatst het vertrek van Spekschoor het CDA Borne wel voor een uitdaging. “Maar, er is tijd om een goede opvolger te vinden. En ik blijf beschikbaar als er zaken zijn die de aandacht nodig hebben en voor de komende campagne”, zegt Spekschoor. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
wgkub — 21 dec 2021
ik verwacht nog wel meer lijken die uit de kast rollen, hij peert hem niet voor niks!!! zou me niets verbazen.....boefjes!!
wgkub — 21 dec 2021
Beter zo, dit soort mensen heb je niet zoveel aan, het zijn voorbijgangers, maar ja van de andere kant, als je in een college zit met Pierik en Kotteman............tis en blijft een Bende!! (redactie, niet weer verwijderen!!!)
bert beltman — 19 dec 2021
in Borne moet je in het plaatje passe anders hebben ze je niet nodig en daarom verstandig dat je een nieuwe baan hebt en op tijd het zinkende schip verlaat ,veel succes gewenst
Frits — 19 dec 2021
Hoewel ik niet alles gevolgd heb: Borne en Spekschoor hadden geen gelukkig huwelijk. Fijn voor Spekschoor dat hij een nieuwe baan heeft gevonden. Iedereen moet door en hij ook. Borne redt zich wel zonder Spekschoor (en zonder die andere twee, maar dat terzijde). Ik vind het ook jammer dat een partij als het CDA niet direct met een lokale wethouder is gekomen. Een partij als het CDA mag best van eigen kracht uitgaan. Maar goed, die kans is er bij de aanstaande verkiezingen opnieuw. Onder aanvoering van het CDA zou gekozen kunnen worden voor aankomend fris (vrouwelijk?) talent in het college. Als het CDA een jonge vrouw als lijsttrekker kiest (en dat hebben ze nu gedaan!) dan past het ook om haar straks als wethouder te kandideren. Er is niks verkeerd aan witte mannen van vóór de oliecrisis, maar het wordt nu tijd voor de toekomst.
Herman — 19 dec 2021
Het zal toch niet zo zijn dat de ware reden dat onze wethouder van financiën vertrekt is dat hij het zinkende schip ?Borne? voortijdig verlaat. Borne kon wel eens een groot financieel debacle worden door mensen die geschiedenis willen schrijven. Ik noem maar even de veel te ambitieuze projecten zoals het huis van Borne, het sportpark het Wooldrik en de A1/A35 Vloedbeltverbinding. Al deze kosten worden straks op de burger afgewimpeld, onder het motto van de partij van onze burgemeester ? de lasten samen dragen?. Het is wel te waarderen dat Arno geen gebruik maakt van de wachtgeldregeling waarvan de vorige weth wel gebruik maakt en voor tonnen op de Bornse begroting drukt. En als de financiële voorspelling uit komt komt er zeker nog 1 onbekwaambare wethouder spoedig op wachtgeld ook weer ten koste van de Bornse burger. Borne blijft dan wel bespaard van zijn grillen.
Ron Hartman — 18 dec 2021
Het was zo veelbelovend. Een buitenstaander die de lakens zou opschudden in het dorp van oons kent oons. Vanuit het CDA nog wel! Het lijkt gelukt met die lakens. Het resultaat? Functie elders! Zuur?

Valse start formatieproces

Zoals eerder vandaag gemeld denkt informateur Joop Wikkerink dat een coalitie van GB90,...
24-05-2022

Informateur: GB90, GrLi/PvdA en VVD

Na een heleboel gesprekken en sessies met de raadsfracties komt informateur Joop Wikkerink tot...
24-05-2022

Herontwikkeling azc volgens planning door

Volgende week maandag moeten de vier initiatiefnemers, die wel iets zien in de herontwikkeling...
18-05-2022

Hoe staat het met de coalitievorming?

De verkiezingen zijn inmiddels bijna twee maanden geleden, maar vanuit het gemeentehuis blijft...
13-05-2022

Flexwonen op locatie Ridderspoortje...

Het plan om een aantal tijdelijke woningen te bouwen op de locatie van het Ridderspoortje aan de...
10-05-2022

Regeling Energietoeslag bekend

Vanaf maandag 9 mei kunnen Bornse huishoudens met een laag inkomen de eenmalige Energietoeslag...
06-05-2022