Wilde Bloementuin op foto vastgelegd
19-12-2021
DEELNEMERS PROJECT BORNE BLOEIT ONTVANGEN KAARTEN MET AFBEELDING VAN EIGEN WERKSTUKKEN

Wilde Bloementuin op foto vastgelegd

Het succesvolle community art textiel project Borne Bloeit is afgesloten. Iedereen kon een bloem of plant creëren van herbruikbare stoffen en allerlei materialen, zoals textiel. Met gebruikmaking van allerlei technieken, voor elk wat wils. Dit in het kader van het Textiel Festival Twente en de Bornse Rode Draad. Tijdens de herfst zijn de bloemen gezamenlijk in een Wilde Bloementuin op twee locaties in Borne tentoongesteld.

 

Van de ingeleverde bloemen zijn foto’s gemaakt. Deze zijn door de kunstenaarsgroep Het Koetshuis in een compositie op acht kaarten afgedrukt. Een waar `collectors item`. Bij het ophalen van de vele bloemen ontving iedere deelnemer een setje kaarten in een toepasselijke grasenveloppe.

 

‘Mijn jurk hangt aan de wand’

Iedereen kon deelnemen, zowel jong als oud, van binnen en buiten Borne. Anja Koek, woonachtig in Hattem (foto hiernaast), hoorde via haar creatieve netwerk over het project Borne Bloeit. Koek geniet van allerlei community textiel activiteiten in het land. “Ik kan immers niet alles in huis hangen wat ik maak”, legt ze uit. Iedere keer ervaart ze deelname aan een project als het stappen uit je comfortzone. “Je wordt geprikkeld.” Met enthousiasme schiep ze vijf werkstukken.

 

Anita Meijer raakte direct geïnspireerd door het onderwerp: Borne Bloeit, creëer een bloem, plant of gras. Als ervaren quiltster maakte ze een wandkleed met afbeeldingen van tulpen van restanten van haar jurk en een stokje uit de tuin. “De restjes van mijn jurk hangen nu aan de wand.” Hergebruik van materialen was voorwaarde voor deelname. Aandacht voor upcyclen en duurzaamheid.

 

Samen op afstand bezig zijn

Er waren ook bijdragen van dames uit Vlaardingen, Enschede, Ootmarsum, Delden, Hengelo en Mander. Doch het overgrote deel is woonachtig in Borne. Henny Eppink gaf aan dat ze veel plezier heeft beleefd aan de activiteit in het afgelopen jaar. Evelien Wensink (foto hiernaast) onderstreepte dat deelname een gevoel van verbinding opriep. Meerdere deelnemers herkennen dit. Het gevoel: samen ergens aan werken, samen op afstand bezig zijn brengt iets. Vooral in een tijd waar isolement parten speelt.

 

“Dat was ook de bedoeling”, gaf Jaap Besteman, voorzitter van de kunstenaarsgroep, aan. De Rode Draad is een verbinding tussen organisaties in Borne die hun steentje bijdragen aan het Textiel Festival Twente. Borne Bloeit zorgt voor die verbinding tussen de makers van de bloemen.

 

Voor de deelneemsters is het een succes geweest. Ze kijken uit naar een volgend community project. Besteman geeft aan dat het hoogstwaarschijnlijk in de toekomst een vervolg krijgt. Met dan hopelijk meer workshops waar iedereen ongehinderd aan kan deelnemen. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bussemakerhuis borduurt gordijnen voor Máxima

Het Bussemakerhuis is als enig museum in Overijssel geselecteerd om deel te nemen aan een...
27-01-2022

Oud-Dichter des Vaderlands in Borne

Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer (foto boven), organisatoren van de...
23-01-2022

Rode Draad: ‘Het was sprankelend en inspirerend’

“Trots op wat we met elkaar hebben neergezet!” Unaniem zijn de deelnemende culturele...
22-01-2022

Renovatie omgeving Spanjaardgemaal gestart

Het Spanjaardgemaal, in de volksmond bekend als ‘Het Watermachientje’, begint aan...
17-01-2022

Cheque van 5.200 euro voor Synagoge

“Gefeliciteerd! Jouw project ‘Nieuwe projector en geluidsysteem’ is...
24-12-2021

Tóch een nachtdienst, kerstavond op BorneBoeit

De coronamaatregelen gooien behoorlijk wat roet in het eten, ook als het gaat om kerkelijke...
21-12-2021