D66 wil interpellatiedebat over financiŽn
NA DESASTREUS RAPPORTCIJFER BENCHMARK GEMEENTEN

D66 wil interpellatiedebat over financiŽn

Fractievoorzitter Ernst Janssen van D66 heeft onmiddellijk een interpellatiedebat aangevraagd, nadat RTV Oost vandaag bekend maakte dat Borne helemaal onderaan het lijstje van alle gemeenten bungelt voor wat betreft de financiële positie. Borne krijgt het rapportcijfer drie van BDO Accountants & Adviseurs in haar Benchmark over het jaar 2020.

 

“De motivering voor het aanvragen van een interpellatiedebat is gelegen in het feit dat, zoals wij al eerder en bij herhaling hebben gesteld en nu weer uit recent onderzoek van BDO accountants blijkt, de financiële positie van Borne zeer verontrustend slecht was en is en wel zodanig dat er nu moet worden gedebatteerd over de vraag op welke wijze er nu eens echt orde op zaken wordt gesteld”, aldus Janssen (foto in de tekst).

 

Ook de VVD is direct in de pen geklommen. Leo Graafhuis: “Dit rapportcijfer is geheel in tegenspraak met het beeld dat het college ons wil doen geloven. Ook al gaat de benchmark over 2020, graag uw schriftelijke reactie op deze benchmark en welke uitkomst u over 2021 verwacht.”

 

Twijfels

De financiële resultaten van Borne waren jarenlang zorgelijk, met flinke bezuinigingen en verhogingen van de onroerendzaakbelasting tot gevolg. In de eerste helft van het vorige jaar zou er een kentering zijn gekomen, met name vanwege meer middelen vanuit het Rijk, waardoor grote investeringen zoals ’t Wooldrik en het Huis van Borne toch doorgang konden vinden. Maar twijfels aan de rooskleurige uitleg blijven hardnekkig. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lichtgeel hesje — 22 jan 2022
Het jaartal 2020 in mijn bijdrage van 18/1 jl moet natuurlijk 2021 zijn .... Mea culpa
Ron Hartman — 19 jan 2022
In de Tubantia lees ik dat de grondposities het probleem zijn. Ingewijden vermoeden of wete dat onterechte kosten ten laste werden gebracht van de grondexploitatie, zoals de miljoenen kostende bestuurlijke dwaling op de Veldkamp. Andere ketsers? Afkoopsommen en de kosten van de basis op orde? De financiering (en telkens weer de opwaardering waardoor meer - ook onheuse? - kosten konden geboekt) van de hele gezonde grondpositie is daardoor scheef. Niet door de riante waarde van de grond zelf en die nog fors stijgt. Hoe lang gaat de op misleiding lijkende berichtgeving door? Een bedrijf zou minachtend vervolgd worden.
Kees Venema — 18 jan 2022
Kunnen de OZB niet omlaag door extra geld te vragen voor gebruik van het AZC? En van het stuk van de A1 langs Borne een tolweg te maken. Verder mag ook de IKEA wel meer betalen want die zorgt voor veel verkeer zelfs van Duitsers.
Lichtgeel hesje — 18 jan 2022
Het artikel in BB van 19 mei 2020 over een oranje kaart van de Provincie over onder meer het gevoerde financiŽle bei in Borne, is een aardige aanvulling op dit artikel, te meer daar op 23 maart 2020 vanuit het College wordt gecommuniceerd dat de gemeente Borne financieel gezond is.....
Wim ter keurs — 18 jan 2022
Dit verwondert mij niets, erfenis van rob welten en zijn vastgeroestte collega bestuurders die allemaal veel te lang in de politiek zitten en denken dat ze dan onmisbaar zijn
Ron Hartman — 18 jan 2022
Foei, zo onverwacht en uit het niets; hoe is het mogelijk! We missen de oude garde. Die kon tenminste schuiven in de boekhouding. Ze maakten zelfs nog even hun pensioenen waardevast voor ze uit zicht verdwenen of dat eerdaags ook doen. Wel legaal trouwens; alles goedgekeurd door de Raad.
HS — 18 jan 2022
Dit is toch niets nieuws Het lijkt net of Borne een hoge hoed heeft met Hans Kazan Het is er en ook zo weer weg Grappig dat alles achter de gesloten deuren wordt besproken en dat de burger uit Borne hier de dupe van wordt Als er geen geld is .............hoe kun je dan iets toezeggen Maar ach Azelo zit ook zo weer vol en van dat geld kunnen we via een achter deurtje het ander probleem mee oplossen Dit is toch precies Den Haag als ik er zelf maar beter aan wordt wij leven nu in een maatschappij wat kan mij de medemens schelen En hoe nu verder .........allemaal met de billen bloot !!!!Herman — 18 jan 2022
Dit kon niet uitblijven! Iedereen wist het. Iedereen voelde het. De wethouder van financiŽn wilde eerst geen groen licht geven bij het Wooldrik. Volgens de burgemeester niets aan de hand. Spekschoor had het wel bij het juiste eind. En maar grote projecten aangaan zoals het nieuwe gemeentehuis,het Wooldrik, het AZC en de vloedbeltverbinding. Ik zou zeggen onmiddellijk alles stopzetten op basis van opzettelijk onjuist verstrekte financiŽle cijfers. Dit wordt een groot fiasco met deze huidige burgemeester en zijn wethouders.
nico evers — 18 jan 2022
Zoals eerder vandaag aangegeven:
Burgervader Jan Pierik = Hans Christian Andersen.
Sprookjes, nog meer sprookjes, en nog heel veel meer sprookjes. Maar uiteindelijk komt dat beestje met de grote snuit en die blaast het verhaaltje uit.
Herman Mulder, Arno Spekschoor, wie volgt?
Nu is ook wel duidelijk dat het AZC geld in het laatje moest brengen. Droevig nieuws voor ons mooie Borne.
Hans Spies — 18 jan 2022
Triest dat we onderaan staan
Te gek voor woirden
Wat een zootje

Valse start formatieproces

Zoals eerder vandaag gemeld denkt informateur Joop Wikkerink dat een coalitie van GB90,...
24-05-2022

Informateur: GB90, GrLi/PvdA en VVD

Na een heleboel gesprekken en sessies met de raadsfracties komt informateur Joop Wikkerink tot...
24-05-2022

Herontwikkeling azc volgens planning door

Volgende week maandag moeten de vier initiatiefnemers, die wel iets zien in de herontwikkeling...
18-05-2022

Hoe staat het met de coalitievorming?

De verkiezingen zijn inmiddels bijna twee maanden geleden, maar vanuit het gemeentehuis blijft...
13-05-2022

Flexwonen op locatie Ridderspoortje...

Het plan om een aantal tijdelijke woningen te bouwen op de locatie van het Ridderspoortje aan de...
10-05-2022

Regeling Energietoeslag bekend

Vanaf maandag 9 mei kunnen Bornse huishoudens met een laag inkomen de eenmalige Energietoeslag...
06-05-2022