Pre-Olympische dag brengt veel plezier
26-03-2022
SPORTCARROUSEL IN ’T WOOLDRIK AAN VOORAVOND VAN SPECIAL OLYMPICS

Pre-Olympische dag brengt veel plezier

Bijna 40 kinderen en jongvolwassenen, veelal met een beperking, genoten zaterdag in ’t Wooldrik van een speciaal voor hen georganiseerde sportcarrousel. De dag stond vooral in het teken van kennismaking. Proeven aan sporten die je alleen van horen zeggen of via de tv-beelden kent. De carrousel dient ook als extra opwarmertje voor de komende Special Olympics die van 10 tot 12 juni in 14 Twentse gemeenten, waaronder Borne, zal plaatsvinden.
 

Warming-up door Cladans

De feestelijke opening van deze bijzondere dag werd verricht door burgemeester Jan Pierik en wethouder Michel Kotteman. Samen met Maartje en Sanne, beiden ambassadeur van en deelnemer aan de Olympische dagen, knalden ze met hun confettishooters, waarna een grote warming-up begon, die geleid werd door dansschool Cladans. Daarna was het aan de sportievelingen zelf om zich bij de verschillende takken van sport uit te leven. Een stempelkaart vormde daarbij het logische routeboekje. Een kaart bovendien die aan het eind van de dag nog eens garant zou staan voor een heuse medaille.
 

Maar zover was het natuurlijk nog niet. Manon Slagers uit Borne bijvoorbeeld heeft na een uurtje net de bootcamp door Borne Beweegt afgerond en inmiddels het handballen via Borhave gevolgd. Dat betekent voor haar nog vier stempels te gaan. Ze neemt er de tijd voor en geniet vooral. “Best zwaar hoor, maar hartstikke leuk”, klinkt het even later dolenthousiast. Manon woont in de Zwaluwborgh aan de Grotestraat en sport normaliter ook bij Cladans. “Je bent dan lekker in beweging. Maar dit vind ik ook mooi, met die andere sporten. Gewoon lekker bezig zijn”, zegt ze.
 

Vrolijkheid en fanatisme

En datzelfde geldt voor alle andere deelnemers. De vrolijkheid en het fanatisme op hun gezichten houdt gelijke tred. Of het nu om hand- of voetbal gaat, om darten, hockey of tafeltennis bijvoorbeeld. Om turnen of bootcamp. Vandaag in ’t Wooldrik kan het allemaal. Medeorganisator Iedereen Actief is er speciaal voor uit Deventer gekomen met haar grote kleurrijke touringcar.
 

Ook bij de begeleiders van NEO Passend Voetbal zijn louter positieve geluiden te horen. Bart Velner en Mirjam Groote Schaarsberg: “Het belangrijkste is dat we de deelnemers enthousiast maken. Je hoeft heus niet altijd de beste te zijn, als je er maar plezier in hebt. En natuurlijk speelt ook het sociale een rol. In het sporten hoor je ergens bij. Dat verrijkt je en vergroot je blik. Als we dat een beetje kunnen stimuleren hebben we al veel bereikt.”
 

Het klinkt een beetje als het Olympische adagium van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Een motto dat over ruim tweeëneenhalve maand ook bij voortduring in Twente zal klinken. Ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking en afkomstig uit het gehele land zullen dan strijden om de medailles, maar vooral ook meedoen. ’t Wooldrik in Borne is dan twee dagen lang het domein van 26 handbalteams. Oorspronkelijk zou er ook worden gebeachvolleybald, maar de animo daarvoor bleek te gering. (AJ/BM/RH)
 

Zie ook ons eerdere bericht: Maartje en Sterteam kleuren Special Olympics

 

 

reageren op deze pagina

Sportcarrousel

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024