Dit zijn de nieuwe raadsleden
ZEVEN NIEUWE GEZICHTEN, STACEY BOSMAN IS ER NIET EEN VAN

Dit zijn de nieuwe raadsleden

Gisteren namen zeven raadsleden afscheid. Zij keren voor een nieuwe periode niet terug in de raadszaal. Logisch gevolg is dat er zeven nieuwe gezichten aantreden om de gemeenteraad te completeren, want alle 19 zetels moeten wel bezet worden natuurlijk. De volgende verse mensen zullen als representant voor de inwoners fungeren: Rose Headley (GB90), Bram Entrop (GB90), Madeleine Bloemhof (CDA), Judith Prakken (VVD), Niels Busschers (GB90), Kelly Bekhuis (VVD) en Bastian Drees (BorneNu). (Van links naar rechts op de foto boven.)
 

Geen Stacey Bosman

Opvallende afwezige in dit rijtje is Stacey Bosman. Ze stond op een onverkiesbare achtste plek op de lijst van GB90, maar kreeg een groot aantal voorkeursstemmen, waardoor ze eigenlijk aanspraak kon maken op een plekje in de gemeenteraad. Min of meer tot haar eigen verrassing en ook enigszins tegen haar eigen plannen in om langzaam in de politiek te rollen, zoals ze eerder aan BorneBoeit liet weten.

 

Na een aantal gesprekken en alles even te hebben laten bezinken is Stacey tot de conclusie gekomen dat het beter is om toch eerst als commissielid haar bijdrage te leveren. Een van de doorslaggevende factoren is dat haar inzet voor de alternatieve voedselbank niet goed te combineren is met het raadslidmaatschap. “Op dit moment is het heel erg druk, met veel nieuwe urgente hulpvragen. Ik wil dat eerst allemaal goed geregeld hebben”, verklaart ze. Als commissielid hoopt ze wel haar bijdrage te kunnen leveren bij de inzet voor mensen met een smalle beurs.
 

Als gevolg van haar keuze is alsnog Niels Busschers toegevoegd aan de raadsfractie van GB90, die door de voorkeursstemmen voor Rose Headley en Stacey Bosman net buiten de boot dreigde te vallen.
 

Coalitievorming

De nieuwe gemeenteraad gaat vol goede moed en met de beste voornemens van start. Eerste grote opgave is natuurlijk de coalitievorming. Hoe staat het daar eigenlijk mee? In Borne neemt men daar de tijd voor. Grootste partij en kartrekker GB90 pakt het allemaal wat vernieuwend aan en wil vooral in gezamenlijkheid het proces ingaan. Komend weekend gaat de nieuwe raad ‘de hei op’. Daarna wordt er gesproken over het komende proces en de aanstelling van een ‘verkenner’. Neemt niet weg dat er na zo’n installatieavond van de nieuwe raad al druk ‘gesmoesd’ wordt tussen deze en gene ‘wegvoorbereider’. Het resultaat laat echter nog even op zich wachten. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 31 mrt 2022
Blijft natuurlijk bizar dat je, hopelijk met je volle verstand, op de kieslijst gaat staan, vervolgens via voorkeurstemmen in de raad wordt gekozen om dan tot de conclusie te komen dat het qua tijd toch niet past. GB90 haalt via de Voedselbank-lobby veel extra stemmen binnen en dat mag uiteraard, maar dan uiteindelijk afhaken riekt naar kiezersbedrog.

Borne start met was- en strijkservice

In navolging van meerdere Twentse gemeenten krijgt ook Borne een was- en strijkservice. Met deze...
30-06-2022

Nieuw zeer in de gemeenteraad

Na de verkiezingen waren alle partijen eensgezind in het voornemen om voortaan beter met elkaar...
23-06-2022

Subsidie voor afkoppelen regenwater

Gemeente Borne wil inwoners stimuleren om regenwater af te koppelen van het riool en stelt...
23-06-2022

Flink meer lucht in de begroting

Het financieel perspectief voor de gemeente Borne ziet er een stuk rooskleuriger uit dan de...
22-06-2022

Hoe zat het CDA in het formatieproces?

Bo ter Braak is aan de ene kant wel blij dat ook het CDA haar verhaal kan doen. “Dat...
20-06-2022

Frustratie en boosheid bij GB90 en GrLi/PvdA

Vijf dagen na de verrassende move van VVD, CDA en Borne-Nu om dwars op het lopende...
19-06-2022