Dit zijn de nieuwe raadsleden
ZEVEN NIEUWE GEZICHTEN, STACEY BOSMAN IS ER NIET EEN VAN

Dit zijn de nieuwe raadsleden

Gisteren namen zeven raadsleden afscheid. Zij keren voor een nieuwe periode niet terug in de raadszaal. Logisch gevolg is dat er zeven nieuwe gezichten aantreden om de gemeenteraad te completeren, want alle 19 zetels moeten wel bezet worden natuurlijk. De volgende verse mensen zullen als representant voor de inwoners fungeren: Rose Headley (GB90), Bram Entrop (GB90), Madeleine Bloemhof (CDA), Judith Prakken (VVD), Niels Busschers (GB90), Kelly Bekhuis (VVD) en Bastian Drees (BorneNu). (Van links naar rechts op de foto boven.)
 

Geen Stacey Bosman

Opvallende afwezige in dit rijtje is Stacey Bosman. Ze stond op een onverkiesbare achtste plek op de lijst van GB90, maar kreeg een groot aantal voorkeursstemmen, waardoor ze eigenlijk aanspraak kon maken op een plekje in de gemeenteraad. Min of meer tot haar eigen verrassing en ook enigszins tegen haar eigen plannen in om langzaam in de politiek te rollen, zoals ze eerder aan BorneBoeit liet weten.

 

Na een aantal gesprekken en alles even te hebben laten bezinken is Stacey tot de conclusie gekomen dat het beter is om toch eerst als commissielid haar bijdrage te leveren. Een van de doorslaggevende factoren is dat haar inzet voor de alternatieve voedselbank niet goed te combineren is met het raadslidmaatschap. “Op dit moment is het heel erg druk, met veel nieuwe urgente hulpvragen. Ik wil dat eerst allemaal goed geregeld hebben”, verklaart ze. Als commissielid hoopt ze wel haar bijdrage te kunnen leveren bij de inzet voor mensen met een smalle beurs.
 

Als gevolg van haar keuze is alsnog Niels Busschers toegevoegd aan de raadsfractie van GB90, die door de voorkeursstemmen voor Rose Headley en Stacey Bosman net buiten de boot dreigde te vallen.
 

Coalitievorming

De nieuwe gemeenteraad gaat vol goede moed en met de beste voornemens van start. Eerste grote opgave is natuurlijk de coalitievorming. Hoe staat het daar eigenlijk mee? In Borne neemt men daar de tijd voor. Grootste partij en kartrekker GB90 pakt het allemaal wat vernieuwend aan en wil vooral in gezamenlijkheid het proces ingaan. Komend weekend gaat de nieuwe raad ‘de hei op’. Daarna wordt er gesproken over het komende proces en de aanstelling van een ‘verkenner’. Neemt niet weg dat er na zo’n installatieavond van de nieuwe raad al druk ‘gesmoesd’ wordt tussen deze en gene ‘wegvoorbereider’. Het resultaat laat echter nog even op zich wachten. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 31 mrt 2022
Blijft natuurlijk bizar dat je, hopelijk met je volle verstand, op de kieslijst gaat staan, vervolgens via voorkeurstemmen in de raad wordt gekozen om dan tot de conclusie te komen dat het qua tijd toch niet past. GB90 haalt via de Voedselbank-lobby veel extra stemmen binnen en dat mag uiteraard, maar dan uiteindelijk afhaken riekt naar kiezersbedrog.

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024