NEO verliest thuis van Schalkhaar
03-04-2022
EERSTE NEDERLAAG VAN HET SEIZOEN: 0-2

NEO verliest thuis van Schalkhaar

NEO startte de thuiswedstrijd tegen Schalkhaar zonder de geblesseerden Jochem Stam en Coen ten Tusscher en tot overmaat van ramp viel Mauro Lohuis al na een minuut of twee uit met een liesblessure. Bas Spenkelink verving hem. Dat nam niet weg dat NEO eigenlijk de hele eerste helft de bovenliggende partij was. Schalkhaar speelde erg compact en geconcentreerd en kwam er in die fase slechts mondjesmaat uit.

 

Veldoverwicht

Het veldoverwicht leverde NEO via Stef Rompelaar twee grote kansen op, nadat de jonge spits na vier minuten ook al in het zijnet had geschoten. Na ruim tien minuten werd zijn schot op een wat rare manier door doelman Lukassen met de voeten gekeerd, maar de kans na een kwartier had een goal op móeten leveren. Prachtig bediend door Max Brunninkhuis had Rompelaar zeeën van tijd oog in oog met Lukassen, maar helaas schoot hij recht op de goalie. Schalkaar kreeg in de fase twee kansen op een doelpoging. De eerste werd verijdeld door Frank Valley, bij de tweede was de interceptie van Wessel Bom hard nodig, voordat Milan te Riele in kon schieten.

 

Nadat Stef Rompelaar een afgeslagen hoekschop wat wild naast schoot was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers. Na een hoekschop schoot Te Riele over. 0-0 bij rust derhalve en daarmee deed NEO zich eigenlijk wat te kort.

 

Tweede helft

Al na een kleine vijf minuten in het tweede bedrijf sloeg Schalkhaar toe. Een aanval over rechts werd gevolgd door een voorzet van Luc ter Mate die de volledig vrijstaande David Klopman bereikte die van dichtbij geen probleem had Thijs Terhalle te verschalken: 0-1. De eerste bal tussen de palen leverde derhalve meteen een goal op, over effectiviteit gesproken.

 

NEO moest in de achtervolging, deed dat met veel inzet, maar helaas deze middag ook met heel veel slordigheden, waardoor Schalkaar slechts af en toe echt in de problemen kwam. Twee kopballen van Stef Rompelaar waren te zwak en een makkelijke prooi voor Lukassen en ook Rick ten Tusscher kreeg nog een beste schietkans uit een ingooi, maar hij zocht het doel te hoog. Een paar andere kansrijke aanvallen werden afgesloten door foutieve eindpasses, passend bij het slordige spel van deze middag.

 

Opportunistisch

In het laatste deel van het duel probeerde NEO het op een steeds opportunistischer manier en het werd duidelijk dat dat niet manier is waarop het team grote successen zal boeken. Het leverde wel een paar kleine mogelijkheden op, maar de bal viel meerdere malen net niet goed. Een minuut of vijf voor afloop gooide Schalkhaar nog wat zout in de Bornse wonden. Milan te Riele sloot een aanval over links goed af met een geplaatst schot in de verre hoek: 0-2.

 

Komende zondag wacht NEO opnieuw een pittige opdracht. In Enschede is Suryoye-Mediterrano om 14.00 uur de tegenstander.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 04 apr 2022
Tja de eerste nederlaag is binnen.
Moest 1 x gebeuren. Kop omhoog boys.staan nog steeds bovenaan.
Dat is al en compliment waard.
Wij blijven in jullie geloven.SUCCES .
voor as wedstrijd.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024