NEO verliest fors van FC Suryoye
11-04-2022
3-0 VERLIES EN KOPPOSITIE KWIJT

NEO verliest fors van FC Suryoye

Vóór rust was het NEO dat de klok sloeg. Al na tien minuten moest de thuisclub na een mooie aanval een inzet van Jochem Stam van de doellijn halen. NEO vond steeds de vrije man en Suryoye slaagde er in die fase niet in een fatsoenlijke aanval te produceren. Nadat een drie tegen twee overtalsituatie strandde door een onnauwkeurige eindpass schoot Stef Rompelaar over in een mooie schietpositie en leverde de mooiste aanval voor rust bijna de verdiende 0-1 op. Een crosspass van Bas Spenkelink belandde bij Wessel Bom die Stef Rompelaar bediende. De spits strandde op Felix van Berkel en Rompelaar kreeg rebound ongelukkig tegen zich aan en de bal huppelde naast.

 

Legio mogelijkheden

Ook de volgende drie kansen waren voor NEO. Rick ten Tusscher kon de bal alleen voor Van Berkel net niet het laatste zetje geven, een kopbal uit een corner van Bas Spenkelink bleef hangen in een mêlee van spelers en Max Brunninkhuis raakte schuin voor het doel slechts het zijnet. In die fase kreeg NEO ook nog legio mogelijkheden tot het creëren van scoringskansen via de vleugels, maar de slotpass was helaas vaak van belabberd niveau.

 

Pas in de laatste paar minuten voor de thee werd Suryoye voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van Orshein Eilyo uit een hoekschop ging rakelings naast en de handige Jakob Said kon na een goede actie nog net worden gestuit. De rust werd derhalve met 0-0 bereikt en net als vorige week deed NEO zich daarmee schromelijk te kort.

 

Tweede helft

Nadat voor de thee Benjamin Can al was ingevallen verschenen bij Suryoye in de tweede helft Ruben Katalanc en Chris Cicek aan de start. Of dat het alleen was kun je je altijd afvragen uiteraard, maar meteen probeerde Suryoye het tij te keren. Al na een paar minuten moest Thijs Terhalle, voor de eerste keer deze wedstrijd, handelend optreden. Een lastige vrije trap van Benjamin Can werd prima verwerkt door hem en gelukkig ging de rebound van Jakob Said over.

 

NEO was het bij vlagen kwijt en het verzorgde spel van de eerste helft werd nog maar sporadisch getoond. Net als vorige week rook de tegenstander hun kans en het duurde niet lang voordat dat de 1-0 voorsprong opleverde. Een puntgave voorzet van de rechterkant door een totaal vrijstaande speler werd bij de tweede paal binnengekopt door Benjamin Can: 1-0. Totaal tegen de kansenverhoudingen in, maar uiteraard niemand die daar bij de thuisclub om maalde.

 

Blessures

Het sierde NEO dat met volle overgave geprobeerd werd de achterstand ongedaan te maken. Maar een ongeluk komt blijkbaar nooit alleen en zowel Frank Valley als Jochem Stam en Stef Rompelaar moesten het veld met blessures verlaten. Met al hun routine in de ploeg liet Suryoye NEO vervolgens komen en counterde naar hartenlust. Dat leverde nog twee goals op, hoewel de eerste nooit had mogen tellen. De lob van Simon Baysoy was prachtig, maar het was zonneklaar dat daar een overtreding aan vooraf ging. De 3-0 was een mooie individuele actie van Jakob Said die daarmee een counter succesvol afsloot.

 

En toch kreeg NEO ook nog meerdere schietkansen, maar allemaal bleken ze een makkelijke prooi voor Felix Van Berkel. Ook toen Mike Engelsman alleen voor hem opdook kwam de goalie als winnaar uit de bus.

 

Op Tweede paasdag komt Lemelerveld op bezoek; het dueo begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024