NEO weet weer wat winnen is
19-04-2022
KRAPPE, MAAR VERDIENDE ZEGE OP LEMELERVELD: 3-2

NEO weet weer wat winnen is

In de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld kwam de eerste kans al na een paar minuten voor Rick ten Tusscher, maar hij kon de bal net niet voldoende verwerken. Lemelerveld kreeg daarna een kleine (bal eindigde op de bovenkant van het doel) en een enorme kans. Job Heerink verscheen alleen voor Thijs Terhalle, maar schoot de bal ruim naast. Daarna was het voor de thee bijna alleen NEO dat de klok sloeg. Ron Spoler kon een pass van Jochem Stam net niet verzilveren, Jesse Keur schoot nipt voorlangs na een slim passje van Ron Spoler en Wessel Bom kopte over na een mooie voorzet van Mats Velner.

 

Rick ten Tusscher

Halverwege de eerste helft dan toch de verdiende 1-0 voorspong. Ron Spoler maakte de indruk de bal op de opstomende Wessel Bom te spelen, maar bediende uiteindelijk Rick ten Tusscher die de bal met veel gevoel naar de rechterhoek dirigeerde: 1-0. Na die goal weer een paar NEO-kansen: Max Brunninkhuis schoot over en een mooie actie van Mats Velner had een goal verdiend, maar opnieuw scheerde de bal rakelings voorlangs. Vlak daarna had opnieuw Job Heerink een kans na een Lemelerveld-counter. Gelukkig schoot de boomlange spits naast.

 

Ook de laatste paar kansen voor de thee waren voor NEO. Eerst werd een schot van Ron Spoler gekraakt en ging millimeters naast en vervolgens dwong Stef Rompelaar na een aanval over meerdere schijven doelman Ramaker tot een puike redding. Jochem Stam schoot een vrije trap rakelings naast, Rick ten Tusscher kon een mooie pass van Mats Velner net niet genoeg controleren en het slotakkoord was voor Ron Spoler. Hij kon nipt gestuit worden met een forse, maar faire tackle. 1-0 bij rust dus, waar het ook 5-2 had kunnen staan.

 

Tweede helft

Na de rust begon NEO weer goed. De actieve Rick ten Tusscher schoot net naast en Jochem Stam voorlangs. Toen twee spelers van Lemelerveld elkaar uitschakelden kon Max Brunninkhuis langs de achterlijn opstomen. Ook nu kon Ramaker de zaak nog net redden. Nadat Jochem Stam een volley over de goal zag verdwijnen speelde NEO tien minuten erg matig. Eerst moest Bas Spenkelink een dreigende situatie bezweren, maar dezelfde Spenkelink onderbrak vlak daarop een mooie Lemelerveld-aanval onreglementair. De toegekende strafschop was geen probleem voor Matthias Reimink: 1-1 en NEO kon weer opnieuw beginnen.

 

Nadat alweer Jochem Stam een schot gered zag door Ramaker en Thijs Terhalle een schot van een meter of 16 goed pareerde viel na 70 minuten toch de verdiende 2-1. Wessel Bom leek achter een kansloze bal aan te gaan, maar zijn inzet werd beloond. De bal kwam via Rick ten Tusscher bij de net ingevallen Twan Weghorst die hard raakschoot: 2-1. Nadat Rick ten Tusscher en Jochem Stam een unieke mogelijkheid niet goed uitspeelden viel de 3-1 uiteindelijk ook nog. Uit een afgeslagen Lemelerveld-hoekschop belandde de bal op het middenveld bij Jochem Stam die twee spelers van Lemelerveld van zich afschudde en ook Ramaker omspeelde: 3-1 (bovenste foto).

 

Het sierde Lemelerveld dat de ploeg door bleef knokken en nadat Max Brunninkhuis een volgende kans gekeerd zag door Ramaker en Kevin Roesink wellicht een strafschop had moeten krijgen kreeg de ploeg uit Salland in de laatste minuut een hoekschop. De rebound daarvan was een prooi voor Job Heerink die de eindstand op 3-2 bepaalde.

 

Komende zondag om 14.00 uur is Barbaros de tegenstander, ook op ’t Wooldrik.

 

foto's: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024