NEO verslaat Barbaros met 5-0
24-04-2022
ZWARTWITTEN OPNIEUW LIJSTAANVOERDER, SAMEN MET BON BOYS

NEO verslaat Barbaros met 5-0

Het eerste wapenfeit op het zonovergoten Wooldrik kwam van Barbaros. Een venijnig schot van een meter of 20 werd goed tot hoekschop verwerkt door Thijs Terhalle. Daarna ontspon zich een eerste helft met enorm veel balbezit voor NEO en een op de counter loerende gasten. De ervaren en slimme Cuneyt Avsar speelde in die speldenprikjes vaak een belangrijke rol.

 

1-0 na 18 minuten

Nadat NEO een paar kansen had laten liggen en een goal van Stef Rompelaar was afgekeurd wegens vermeend buitenspel kwam de voorsprong er na 18 minuten toch. Een geweldige pass van Bas Spenkelink werd gecontroleerd door Stef Rompelaar die de bal vervolgens ook langs Marin Juresic werkte: 1-0. Het was zuur voor Spenkelink dat hij korte tijd later de strijd moest staken wegens een hamstringblessure. Hij werd noodgedwongen vervangen door Max Brunninkhuis die een aantal dagen ziek was geweest.

 

Tussen de 25e en 35e minuut gebeurde er niet zo gek veel. NEO controleerde en Barbaros was eigenlijk niet bij machte het de NEO-defensie moeilijk te maken. Nadat een geweldige counter van NEO smoorde omdat Jochem Stam de bal net niet kon controleren kreeg NEO in de laatste paar minuten voor de pauze drie kansen. Max Brunninkhuis schoot uit kansrijke positie over, Wessel Bom na een machtige rush voorlangs en na goed storen kwam Stef Rompelaar een teenlengte te kort om de uitgekomen Juresic te verschalken. 1-0 halverwege derhalve.

 

Tweede helft

Na een paar minuten in de tweede helft viel de ‘Vorentscheidung’. Kevin Roesink stoomde weer eens op aan de rechterkant en zijn schot bleek Juresic te machtig: 2-0. Het verzet van Barbaros bleek gebroken, ondanks dat de licht geblesseerde sterkhouder Burak Babuloglu kort daarop noodgedwongen werd ingebracht. Aan het wedstrijdverloop veranderde evenwel niets.

 

NEO reeg de kansen vervolgens aaneen. Een schot van Stef Rompelaar werd nipt geblokt, Jochem Stam werd op hilarische wijze afgevlagd wegens buitenspel en een schot van de erg actieve Ron Spoler werd nipt naast getikt door de Barbaros-goalie. Barbaros ontworstelde zich halverwege deel twee heel kort aan de druk van NEO. Cuneyt Avsar testte Thijs Terhalle nog een keer en Hasan Cebeci schoot wild naast na de beste kans van de gasten in het hele duel.

 

Twee goals Max Brunninkhuis

NEO scoorde nog wel drie keer. Jochem Stam stelde Max Brunninkhuis in staat Juresic met een vlammend schot te verslaan, Stef Rompelaar verschalkte de goalie met een rare kopbal uit een vrije trap van zijn aanvoerder en het slotakkoord was ook voor Brunninkhuis die de rebound van een strak schot van de ingevallen Brent Niemeijer oppikte. Tussendoor had Niemeijer zelf ook een treffer op zijn schoen en schoot de ook al ingevallen Ernst Bom over nadat twee Barbaros-spelers elkaar hinderden. Ook Mauro Lohuis en Sem Leferink vielen nog in en deden dat prima.

 

Komende zondag is de uitwedstrijd tegen ATC’65. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 24 apr 2022
Zo we staan weer bovenaan daar waar weer horen .Wat een klasse .
Waar gaat dit eindigen.
Wij supporters links van de tribune zijn trots op jullie. Nog een lange weg tegaan voor het kampioenschap.
Ik heb er vertrouwen in.

Nationale kampioenstitels te winnen tijdens Run...

Dit jaar is de Run Bike Run Borne – voor het eerst – het strijdtoneel van het...
02-06-2023

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan...
30-05-2023

NEO en Eurosport contractueel samen verder

Op 1 april slingerde NEO het bericht de wereld in dat de club vrijwel per direct het zwart-witte...
23-05-2023

Ook laatste competitieduel gaat voor BZSV verloren

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle....
22-05-2023

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat...
22-05-2023

Beach handballen voor een plek op het NK

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni houdt Handbalvereniging Borhave voor de tiende...
20-05-2023