Herkansing voor 100-jarige
03-05-2022
KORFBALVERENIGING GROEN ZWART VIERT GROOTS EEUWFEEST ALSNOG

Herkansing voor 100-jarige

Eigenlijk zou 2021 voor de Bornse korfbalvereniging Groen Zwart hét grote jubileumjaar worden. Dan was het immers precies 100 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. En een honderdjarig bestaan is nu eenmaal wel een dingetje. Zeker voor een relatief kleine vereniging als Groen Zwart. Al in een vroeg stadium werd daarom een achtkoppige jubileumcommissie in de steigers geholpen, maar al snel ging de stekker er weer uit. Corona bleek een niet te kloppen tegenstander. Nu, een jaar later, volgt de herkansing. “Want 100 jaar móét en zál worden gevierd”, aldus Stephanie en Marieke Peters. Opgetogen en verwachtingsvol vertellen ze het komende feestprogramma in grote lijnen gereed te hebben. “We kunnen er nog niet alles van verklappen, maar reken er maar op, dat het leuk wordt!”, zeggen ze bijna jubelend ze in koor.
 

Jeugdfeestdag op 15 mei

De aftrap van alle feestelijks is de grote Jeugdfeestdag op zondag 15 mei. Een feestdag die door de jeugdleden zelf is bedacht en waarvoor de gelden vorig jaar tijdens een sponsorloop al bij elkaar zijn gesprokkeld. Marieke: “Via een ideeënbus zijn tal van suggesties aangedragen en daar hebben we een voorlopige keuze uit gemaakt. Wat precies blijft nog even een verrassing, maar dat het spectaculair wordt is wel zeker. Onze jeugdleden zullen van 12.00 tot 20.00 uur een geweldige dag beleven, waarbij natuurlijk ruimte is voor het sportieve gedeelte, maar waarin ook de inwendige mens absoluut niet wordt vergeten.”
 

Een goede maand later, op dinsdag 21 juni, komen twee topspelers uit de hoogste korfballeague naar het sportcomplex op de hoek van de Azelosestraat/Hosbekkeweg om een bijzondere clinic te verzorgen voor de jeugd van Groen Zwart. Zij geven dan allerlei tips and tricks en een inkijkje hoe het spelletje nog veel leuker kan worden en proberen de Bornse jeugd te prikkelen nog veel meer uit hun talenten te halen.
 

Receptie en feestavond/reünie op 1 en 2 juli

Op vrijdagavond 1 juli vindt in het clubhuis de officiële receptie plaats voor genodigden, bondsbestuur en andere geledingen. Tijdens deze avond zal er ook een diapresentatie te zien zijn met tal van kiekjes uit de afgelopen honderd jaar. Kiekjes die de ontwikkeling van de korfbalsport én natuurlijk die van Groen Zwart in geuren en kleuren zal vertellen. Diezelfde diapresentatie draait ook op zaterdagavond 2 juli, de avond van het grote feest en de reünie voor alle leden en oud-leden. Buiten wordt dan een grote tent geplaatst, een dj zorgt voor vrolijke muziek en de hapjes en drankjes maken het feest compleet. Oud-leden die geen uitnodiging ontvangen kunnen zich tot en met 15 juni aanmelden via wilma@groenzwart.nl.
 

“Nogmaals, we hebben er onwijs veel zin in”, aldus Stephanie en Marieke. “Groen Zwart is een enorm leuke vereniging, waar gezelligheid en allerlei randactiviteiten zeker zo belangrijk zijn als het korfballen zelf. Iedereen kent elkaar, we doen het samen. De jongste spelers bij ons zijn pas 6 jaar en niet zelden blijven ze - gelukkig - jarenlang lid van onze vereniging. Zo proberen we ook toekomstbestendig te blijven, want eerlijk… honderd jaar is wel een dingetje hoor!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt, onder auspiciën van KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland, door het...
23-05-2022

NEO speelt gelijk bij Achilles’12

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en...
23-05-2022

Postkoetsen doorkruisen zonnig Borne

Ho ho ho’, klonk het zondagmorgen met enige regelmaat in Oud Borne, waarna de...
22-05-2022

Korfbalplezier voor bijna 200 spelertjes

Rond 11.00 uur vrijdagmorgen heeft Vonder 3 er inmiddels vijf wedstrijden opzitten. Drie werden...
20-05-2022

Stefan Boermans voert wereldranglijst aan

Beachvolleyballer Stefan Boermans neemt samen met zijn partner Yorick de Groot sinds het...
19-05-2022

NEO verslaat Bon Boys met 3-2

Het eerste wapenfeit tegen naaste concurrent Bon Boys viel na vijf minuten te noteren....
16-05-2022