NEO boekt eclatante 7-0 zege
09-05-2022
HATTRICK VAN ROMPELAAR IN THUISDUEL TEGEN SDC’12

NEO boekt eclatante 7-0 zege

De eerste helft aan de Twickelerblokweg startte met een enorme kans voor SDC’12. Stef van der Velde had aan de linkerkant een mooie actie in petto, maar zijn voorzet werd gelukkig voor NEO ruim overgekopt door een Denekampse aanvaller. Wat volgde was een fase waarin NEO veel balbezit had, maar door een compact verdedigend SDC’12 weinig grote kansen creëerde. Kevin Roesink schoot over na een snelle aanval over rechts en een volgende aanval over die vleugel leverde een voorzet op van Ron Spoler. De bal smoorde in eerste instantie, maar de rebound was een prooi voor Rick ten Tusscher die echter recht op doelman Bas Engbers schoot.

 

Goudhaantje Twan Weghorst

Nadat Rick ten Tusscher nog een keer in buitenspelpositie overschoot en Jochem Stam een mooie volley door Engbers gekeerd zag worden, viel de verdiende 1-0 wel na zo’n 40 minuten. Een fel duel om de bal leverde NEO een vrije trap op, terwijl SDC’12 wellicht vond dat zij hem hadden moeten hebben. Hoe het ook zij, Twan Weghorst bleek het goudhaantje door de vrije trap van Jochem Stam achter Engbers te koppen, hoewel de goalie de bal nog bijna kon keren. Scheidsrechter Smeenge stond echter goed opgesteld om te constateren dat de bal de lijn had gepasseerd.

 

Voor rust nog twee noemenswaardige momenten. Mauro Lohuis stelde Jochem Stam in staat een doelpoging te wagen, maar het schot leek uiteindelijk meer op een voorzet en de bal ging voorlangs. Op slag van rust de tweede kans voor de gasten. Een mooie aanval over links leek kansrijk, maar de teruggetrokken bal kwam bij een NEO-speler terecht.

 

Tweede helft

Na de pauze greep NEO meteen weer het initiatief en na ruim tien minuten was de partij beslist. Eerst haalde Mauro Lohuis van een meter of twintig snoeihard uit en vijf minuten later maakte Wessel Bom een dynamische actie goed af: 3-0. Na een uur moest Jochem Stam na een fraaie actie weer zijn meerdere erkennen in Engbers waarna Michel Steggink de kans waarnam zijn wisselspelers de nodige speelminuten te geven, wissels die geen enkele invloed op het speelbeeld hadden. Eerst kwamen Stef Rompelaar en Bas Spenkelink in het veld voor Wout Deterd en Twan Weghorst en later ook nog Mark Freriks, Brent Niemeijer en Frank Valley.

 

Topscorer Stef Rompelaar bleek hongerig na zijn afwezigheid van een week, maar niet nadat Ron Spoler zijn optreden bekroonde met een geweldige goal. Iedereen passerend liet hij ook Engbers kansloos met een mooie sleepbeweging: 4-0.

 

Hattrick

Met het maken van een onvervalste hattrick zette Stef Rompelaar vervolgens de kroon op zijn invalbeurt, maar ook op de goede tweede helft van NEO. De 5-0 viel na een aanval over meerdere schijven, waarin de bal ook een paar keer precies goed viel. Mauro Lohuis en Ron Spoler stonden aan de basis van de 6-0 en de helft van de 7-0 was toe te schrijven aan Bas Spenkelink. De sterke verdediger stoorde Stef van der Velden dusdanig goed dat het balverlies van de SDC'12-spits opleverde en de bal uiteindelijk bij Rompelaar terecht kwam die zijn hattrick kon voltooien.

 

Komende donderdagavond gaat NEO op bezoek bij Grol. Het duel in Groenlo begint om 20.15 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 09 mei 2022
Wij supporters links van de tribune zijn ontzettend trots op onze jonge gasten. Nu as donderdag van Grol winnen. Zal moeilijk gaan maar de 3 punten gaan mee naar Borne. Zondag tegen Bon Boys. Dat wordt de sleutel wedstrijd. Winnen we die wedstrijd dan kunnen we denken aan een kampioenschap. Ik steek vast een kaarsje aan. Tot zondag allen.

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt, onder auspiciën van KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland, door het...
23-05-2022

NEO speelt gelijk bij Achilles’12

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en...
23-05-2022

Postkoetsen doorkruisen zonnig Borne

Ho ho ho’, klonk het zondagmorgen met enige regelmaat in Oud Borne, waarna de...
22-05-2022

Korfbalplezier voor bijna 200 spelertjes

Rond 11.00 uur vrijdagmorgen heeft Vonder 3 er inmiddels vijf wedstrijden opzitten. Drie werden...
20-05-2022

Stefan Boermans voert wereldranglijst aan

Beachvolleyballer Stefan Boermans neemt samen met zijn partner Yorick de Groot sinds het...
19-05-2022

NEO verslaat Bon Boys met 3-2

Het eerste wapenfeit tegen naaste concurrent Bon Boys viel na vijf minuten te noteren....
16-05-2022