BZSV: ‘90 jaar klein, maar fijn’
11-05-2022
BLAUWWITTERS VIEREN GROOTS JUBILEUM OP 1 EN 2 JULI

BZSV: ‘90 jaar klein, maar fijn’

Op vrijdag 1 juli is het precies 90 jaar geleden dat de Bornse Zaterdag Sport Vereniging werd opgericht. BZSV de Blauwwitters, zoals de voetbalclub tegenwoordig in de volksmond wordt genoemd, viert het feest uitbundig met een receptie, natuurlijk een opvallende voetbalwedstrijd en een groot voetbaltoernooi, een reünie, expositie en feestavond. “Negentig jaar is niet niks”, aldus Anne-Marie Kreuwel, medevoorzitter van de club. “Ik ben er trots op dat we nog steeds bestaan en dat bij onze ruim 200 leden de saamhorigheid en gezelligheid nog steeds de boventoon voeren.”
 

‘Samen verantwoordelijkheid dragen’

Anne-Marie Kreuwel hanteert de voorzittershamer sinds vier jaar samen met haar partner Jacco Kwast. Hij zorgt voor de voetbalzaken, zij bestiert het algemene deel. “Een werkcombi die heel goed bevalt”, aldus Anne-Marie. “We zien het ook elders binnen onze club. Zo hebben we niet alleen de penningmeester, maar een viermanschap dat samen een aantal financiële deeltaken voor haar rekening neemt. Samen verantwoordelijkheid dragen dus en met elkaar optrekken. Het is tekenend voor onze vereniging waarin iedereen elkaar kent, iets voor elkaar over heeft. We zijn niet groot, maar vooral klein en fijn.”
 

Hoogtepunten en diepe dalen

Die gemeenschapszin is ook terug te vinden in de organisatie van het komende jubileumfeest. Tal van leden zetten zich op de een of andere manier in om er een onvergetelijk weekend van te maken. Zo ook Freek Lindenhovius, al 50 jaar lid van de vereniging en ‘dé ervaringsdeskundige’ volgens Anne-Marie, want hij was ook al nauw betrokken bij de viering van het 75-jarig bestaan. In geuren en kleuren weet hij te verhalen over de hoogtepunten en diepe dalen die BZSV heeft meegemaakt. Over de trots op het in eigen beheer realiseren van het clubhuis en de tribune, over het drama toen een storm in 1983 het complete dak van datzelfde clubhuis wegblies en het drama in de zomer van 1983 toen het verkeerd inzaaien van velden leidde tot een zandbak, net op het moment dat de beslissingswedstrijden gespeeld moesten worden.
 

Reünie op 2 juli

Toch kijkt Lindenhovius met heel veel plezier terug op al die jaren. Zodanig zelfs dat hij het voornemen heeft een complete expositie in te richten met beelden en zaken die zo kenmerkend waren voor de club. Ook belast hij zich samen met enkele andere leden met de organisatie van een grote reünie waarin geprobeerd wordt zoveel mogelijk oud-leden, vrijwilligers en supporters op zaterdag 2 juli vanaf 15.00 uur bij elkaar te krijgen om mooie herinneringen op te halen. “Mensen kunnen zich aanmelden via reuniebzsv2022@gmail.com”, klinkt het opgetogen.
 

Het complete programma - dat is te vinden op de website van BZSV - start vrijdag 1 juli om 19.00 uur met een wedstrijd van het eerste elftal. De tegenstander is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld voor reuring zorgen. Om 20.30 uur volgt dan de receptie voor leden en genodigden. Zaterdag 2 juli volgt dan deel twee van het jubileum. De dag begint met een groot 7x7-voetbaltoernooi voor leden en oud-leden. ’s Middags is er dus de reünie, gevolgd door een buffet, waarna een grote feestavond in het clubhuis de apotheose zal vormen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024