NEO gelijk tegen effectief counterend Grol
13-05-2022
KOSTBAAR PUNTVERLIES IN GROENLO: 2-2

NEO gelijk tegen effectief counterend Grol

NEO begon scherp aan het duel in Groenlo en nadat na twee minuten Twan Weghorst al uit de draai nipt overschoot, kwam Jochem Stam vlak daarna een teenlengte te kort om binnen te schieten na een goed actie van Ron Spoler. De eerste de beste aanval van Grol was meteen raak. NEO claimde een vrije trap op de vijandelijke helft, kreeg hem niet en na een fraaie pass stond in no timeTycho Riteco oog in oog met Thijs Terhalle. Tycho Riteco rondde de counter perfect af: 1-0 en NEO moest in de achtervolging. Dat deed de ploeg op een goede manier met gevarieerd aanvalsspel. Mauro Lohuis schoot voorlangs en vervolgens was het goalie Oude Luttikhuis die NEO twee keer fraai van een goal afhield na inzetten va Twan Weghorst en Jochem Stam. De Grol-goalie zwijnde ook een keer toen de bal na een half uur via de kluts net overging ten koste van een corner.

 

Na 40 minuten schreeuwde heel NEO om een penalty toen Rick ten Tusscher in het strafschopgebied onderuitging, maar arbiter Donners wuifde de claim weg en dat was wel te verdedigen. Donners liet sowieso erg veel toe, hetgeen het tempo van de wedstrijd wel ten goede kwam, maar miste daarentegen ook een aantal overduidelijke overtredingen en dat leverde vervolgens weer de nodige ergernis op van de spelers, niet geheel onlogisch.

 

Tweede helft

De tweede helft kende eigenlijk een identiek spelbeeld. Nadat Grol in de eerste minuut een kans met een slap schot afsloot speelde NEO voortdurend op de helft van Grol, maar moest erg alert zijn op de spaarzame counters. Nadat Ron Spoler op de vuisten van de doelman had geschoten en Jochem Stam een voorzet van Wessel Bom net niet binnen kon tikken viel na zo'n tien minuten de op dat moment dik verdiende gelijkmaker. De sterk spelende Spoler veroverde de bal, ontdeed zich van zijn tegenstander en gaf een voorzet op maat naar Jochem Stam, die de bal eerst controleerde en toen Oude Luttikhuis kansloos liet: 1-1.

 

De heersende mening langs de kant was dat NEO er vervolgens ‘op en over’ zou gaan, maar dat bleek al na een paar minuten een misvatting. Na een onderbroken NEO-aanval maakte Grol dankbaar gebruik van het feit dat de organisatie niet goed meer stond en Mick Wissink sloot de snelle counter af met een strak schot door de benen van Thijs Terhalle. 2-1 en NEO kon weer opnieuw beginnen. NEO bleef gevarieerd aanvallen en dat leverde een aantal erg gevaarlijke situaties voor het Grol-doel op, zonder dat er 100 procent kansen werden gecreëerd. Het grote overwicht werd uiteindelijk beloond na de zoveelste hoekschop. Jochem Stam zag zijn corner in eerste instantie goed verdedigd, maar kon de bal opnieuw inbrengen. Hij deed dat met veel gevoel en Twan Weghorst was er als de kippen bij om koppend de gelijkmaker aan te laten tekenen: 2-2.

 

Goed combinatievoetbal

Er resteerden nog 25 minuten en NEO bleef proberen met goed combinatievoetbal kansen af te dwingen. Door het voortdurende overtal aan verdedigers leverde dat een paar kleine kansen op, maar vaak smoorden de aanvallen in de kiem, totdat vlak voor tijd Rick ten Tusscher een bal doorkopte op Jochem Stam die moederziel alleen op Oude Luttikhuis af kon lopen. De normaal zo trefzekere spits moest echter zijn meerdere erkennen in de goalie.

 

Met Frank Valley en Wout Deterd in de ploeg en veel balbezit consolideerde NEO uiteindelijk het gelijkspel, hetgeen door wat mensen langs de kant als wat vreemd werd gevonden gezien de verhoudingen binnen de lijnen. Aan de andere had een derde counter natuurlijk funest geweest kunnen zijn. Zo eindigde het spannende en sportieve duel in een hoog tempo onbeslist en door het gelijkspel van Bon Boys blijft het verschil drie punten in het voordeel van NEO.

 

Zondag om 14.00 uur komt Bon Boys op bezoek.

 

foto's: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 13 mei 2022
Herman wat een mooi verslag wederom. Chapeau.

2 punten laten liggen .kan gebeuren .
Op naar as zondag. BON . BOYS verslaan dan komt het kampioenschap wel heel dichtbij.
Hoop dat er veel supporters van Neo opkomen dagen.
Ze kunnen onze steun goed gebruiken.
Succes boys jullie kunnen het.

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023