Handbalsters ZVBB’21 kampioen
14-05-2022
AANVOERSTER DANIEK TEN TUSSCHER: ‘WAAR EEN KLEIN DORP GROOT IN KAN ZIJN’

Handbalsters ZVBB’21 kampioen

Het is gelukt. In een bij vlagen kolkend ’t Wooldrik heeft ZVBB’21 uit Zenderen/Bornerbroek de titel bemachtigd in de tweede divisie. Tegen sv Zeeburg uit Diemen werd het uiteindelijk 24-17. Daarmee werden de handbalsters in de laatste competitiewedstrijd onbereikbaar voor het Amsterdamse Voorwaarts dat op één punt achterstand volgde. “Ik ben gewoon trots, ja supertrots”, zei trainer/coach Afton Groener na afloop. Dit is een geweldige prestatie van dit nog jonge team.”

 

‘Last van de spanning’

Op papier zag het er vóór het begin van het cruciale duel nog alleszins zonnig uit voor de dames van ZVBB’21. Tegenstander Zeeburg bezette immers de voorlaatste plaats in de competitie, maar de praktijk bleek tijdens de twee maal dertig minuten toch weerbarstiger. Want hoewel het overwicht in de eerste helft zichtbaar was, werden er in de afronding van alle kansen toch te veel fouten gemaakt. “Je zag het ook gewoon”, aldus Groener, “onze dames hadden veel last van de spanning.” Desondanks gingen ze de rust in met een 9-6 voorsprong.

 

Het begin van de tweede helft leek een herhaling van het eerste part te worden. De tegenstander uit Diemen kwam zelfs op enig moment nog terug tot 10-9. Maar na een kleine tien minuten werd het ijs toch gebroken en liep de thuisploeg via 19-13 uit naar een uiteindelijke eindstand van 24-17.

 

Daarop kon het feest losbarsten. Terwijl het publiek op de banken stond om haar bewondering voor de geleverde prestatie te uiten, vielen de speelsters elkaar in de armen. Ze dansten en jubelden, poseerden blij voor de fotografen en ontvingen even later uit handen van het hoofdbestuur de bloemen en de bijbehorende schaal.

 

‘Onbeschrijfelijk succes’

Aanvoerster Daniek ten Tusscher sprak even later van een ‘onbeschrijfelijk succes’. “Zo zie je maar, waar een klein dorp groot in kan zijn... Geweldig dat we dit kunnen flikken.” Veel nadenken over de overgang naar de eerste divisie wil Daniek eigenlijk nog niet. “Het wordt in elk geval een nieuwe uitdaging voor ons. Het zal pittig zijn, maar ik weet zeker dat we ervan gaan genieten.” Maar eerst is er het kampioensfeest dat vanavond in het clubhuis van Zenderen Vooruit uitbundig zal worden gevierd. (MK/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt, onder auspiciën van KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland, door het...
23-05-2022

NEO speelt gelijk bij Achilles’12

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en...
23-05-2022

Postkoetsen doorkruisen zonnig Borne

Ho ho ho’, klonk het zondagmorgen met enige regelmaat in Oud Borne, waarna de...
22-05-2022

Korfbalplezier voor bijna 200 spelertjes

Rond 11.00 uur vrijdagmorgen heeft Vonder 3 er inmiddels vijf wedstrijden opzitten. Drie werden...
20-05-2022

Stefan Boermans voert wereldranglijst aan

Beachvolleyballer Stefan Boermans neemt samen met zijn partner Yorick de Groot sinds het...
19-05-2022

NEO verslaat Bon Boys met 3-2

Het eerste wapenfeit tegen naaste concurrent Bon Boys viel na vijf minuten te noteren....
16-05-2022