NEO verslaat Bon Boys met 3-2
16-05-2022
MET NOG DRIE WEDSTRIJDEN TE GAAN IS ACHILLES’12 DE NIEUWE CONCURRENT

NEO verslaat Bon Boys met 3-2

Het eerste wapenfeit tegen naaste concurrent Bon Boys viel na vijf minuten te noteren. Aanvoerder Max Brunninkhuis schoot een afvallende bal ruim over en naast. Nadat eerst Ron Spoler en daarna Mauro Lohuis doelman Jens Keemers onder vuur hadden genomen en Stef Rompelaar en teen te kort kwam om een pass van Spoler te verzilveren viel halverwege de 1-0, een prachtig uitgespeeld doelpunt. Een snelle, dubbele combinatie tussen Ron Spoler en Stef Rompelaar leverde een voorzet met buitenkant rechts op die fraai tegendraads werd ingekopt door Jochem Stam.

 

NEO nam even gas terug en Bon Boys kreeg na een half uur een unieke kans op de gelijkmaker. De sterk gestarte Youri Gersmann glipte langs Wessel Bom, maar zijn schot werd prachtig gepareerd door Thijs Terhalle. De rebound leek een simpele prooi voor Jeffrey Zijlstra, maar de lange spits schoot de bal richting BZSV. Vlak daarna schoot Mika Beukert over na alweer een actie van Gersmann. Hiermee bleek voor Bon Boys de aanvallende koek voor langere tijd op.

 

Opnieuw Jochem Stam

Na 33 minuten had een flitsende combinatie eigenlijk de 2-0 op moeten leveren. Rick ten Tusscher, Jochem Stam en Mauro Lohuis waren erbij betrokken. Laatstgenoemde teisterde met een kanonskogel helaas slechts de onderkant van de lat, terwijl de kopbal van Ron Spoler uit de rebound een simpele prooi voor Keemers was.

 

Een paar minuten later viel de 2-0 alsnog. Max Brunninkhuis had een pass op Jochem Stam in huis, die zich vervolgens kinderlijk eenvoudig van zijn tegenstander ontdeed en Keemers met een strak schot voor de tweede keer liet vissen. Nadat Brunninkhuis nog een keer net naast schoot kreeg Bon Boys vlak voor rust een fikse tegenvaller te verwerken. Zijlstra en Gersmann knalden ongelukkig met de hoofden tegen elkaar en laatstgenoemde moet het veld met een hoofdwond verlaten.

 

Tweede helft

Na de pauze pakte NEO de zaken weer energiek op. Een voorzet van Wessel Bom kon door Rick ten Tusscher en Stef Rompelaar net niet binnen getikt worden en punterde Jochem Stam uit kansrijke positie op Keemers. Tussen die twee kansen door had Bon Boys Thijs Terhalle op de proef gesteld met een ongevaarlijk schot.

 

Na ruim een kwartier viel de 3-0. Max Brunninkhuis bediende Wessel Bom die een pass op Jochem Stam leek te geven, maar besloot Ron Spoler te bedienen die van een meter of zestien hard raak schoot via de handen van Keemers. Wedstrijd gelopen zou je denken en dat zou gezien het grote aantal kansen dat NEO ongebruikt liet ook zo. Rick ten Tusscher, de ingevallen Twan Weghorst en Wout Bartelink kregen dotten van kansen en nogmaals Weghorst kopte rakelings naast na een voorzet van Wessel Bom.

 

Toen Mika Beukert een minuut voor tijd raak kopte uit een hoekschop leek dat een klein smetje op een mooie middag, maar of het aan de vijf wissels lag zullen we nooit weten, maar in de 92e minuut werd er slecht verdedigd en kon Bas Dreierink binnenschieten, hoewel de bal via Wout Deterd de beslissende curve kreeg: 3-2. Twan Weghorst kreeg nog een unieke kans om Bon Boys de laatste wind uit de zeilen te nemen, maar schoot snoeihard op Keemers. De Haaksbergenaren kregen zowaar nóg een kans. Bij een voorzet van rechts stoorden twee spelers elkaar dusdanig dat de kopbal van een van hen overvloog.

 

NEO heeft met nog drie wedstrijden te gaan Bon Boys op zes punten gezet, maar inmiddels is Achilles’12 na een goede serie naar plek twee geslopen op vijf punten. En juist Achilles is komende zondag om 14.00 uur op het Wilbert de tegenstander.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 16 mei 2022
Wat een lekkere overwinning op Bon boys. En dik verdiend trouwens. Op naar Achilles Hengelo. 3 punten pakken en klaar is kees.
1e klasse here we come.
Neo supporters op naar Hengelo as zondag .
Succes mannen van Neo1.

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022