10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds leuk’
17-05-2022
‘ANNIVERSARYCONCERT WITH FRIENDS’ OP ZATERDAG 25 JUNI

10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds leuk’

Op 31 mei is het precies tien jaar geleden dat Paul Homan (57) en Rudi Oude Vrielink (52) hun eerste optreden hadden als Double6. “Het was op een familiefeestje, ik weet het nog precies”, zegt Rudi, de gitarist van het Bornse duo. Niet veel later volgde hun eerste publieksoptreden, tijdens het nazomerfestival in de Stroom-Esch. Inmiddels is er veel veranderd. “Gemiddeld geven we nu zo’n 30 optredens per jaar en is ons repertoire ook veel breder geworden,” vertelt Paul. Wat echter in al die tien jaren recht overeind bleef, is het plezier in wat ze doen. “We vinden elkaar nog steeds leuk”, aldus Rudi met een knipoog. Zaterdag 25 juni vieren ze hun jubileum met een Anniversaryconcert with friends in het Kulturhus.
 

Voorliefde voor akoestische muziek

Vanaf het eerste moment, nu tien jaar geleden, wilden beide muzikanten iets met akoestische muziek. Daar lag hun voorliefde en dus gingen ze ervoor. Paul: “Maar ja, het eerste jaar kun je natuurlijk niks, je moet een repertoire opbouwen, elkaar leren kennen. Bovendien wilden we voor onszelf de lat erg hoog leggen. En daar kwam nog eens bij dat het voor ons een hobby is. We werken allebei en hebben ook nog eens een thuisfront. Je moet dus keuzes maken.”
 

Terugkijkend op tien jaar Double6 pakten die keuzes goed uit. Zo richtten ze zich vanaf het eerste moment op het vertolken van covers. “Mooie akoestische nummers, niets is er fijner dan muziek maken die je zelf gaaf vindt. En als je publiek dan ook nog eens enthousiast reageert, dan lopen soms de rillingen over je rug”, aldus Rudi. En Paul: “Ik vind het mooi om ontroering te brengen in onze nummers. Niet voor niets leveren we jaarlijks onze bijdrage aan Verbonden in Licht, het gedenkmoment op de begraafplaats.”
 

Simon & Garfunkel

Maar er is meer. Zo verzorgden ze optredens bij de Military in Boekelo en speelden ze tijdens Denekamp under cover. “Het dak ging eraf,” glundert Paul. Gevraagd naar de hoogtepunten, klinkt eenstemmig het project Simon & Garfunkel. “Een geweldige show met prachtige muziek in een vol Kulturhus. Maar ook het concert in de Oude Kerk was er een om in te lijsten. En dan, maar heel anders, zijn er nog de wandelconcerten die we tijdens de coronatijd hielden in Twickel, waarbij we in de open lucht nummers vertolkten voor telkens 30 à 40 mensen. Prachtig!”
 

Wekelijks komen beide muzikanten bij elkaar ‘om dingen uit te proberen’, zoals Rudi het noemt. De grenzen van hun kunnen op te zoeken en waar mogelijk te verleggen. Al weten ze samen heel goed hoe ver hun polsstok reikt. Zo volgt Paul al enkele jaren zangles om zijn stem zo optimaal mogelijk te gebruiken en weet hij dat hij nooit de gitarist zal worden die Rudi is. “Zo af en speel ik wel gitaar, maar ik zie mezelf dan vooral als een kampvuurgitarist. Ha ha ha, ik ken mijn plek,” klinkt het relativerend. En omgekeerd zingt gitarist Rudi ook. “Maar alleen de tweede stem hoor. Ik ben geen leadzanger.”
 

Jubileumconcert op 25 juni

Op zaterdag 25 juni vieren ze hun tienjarig jubileum met een groot concert in het Kulturhus waarin ze hun beste covers van de voorbije periode ten gehore zullen brengen. Als de voortekenen niet bedriegen, belooft het weer een bijzondere avond te worden met veel aandacht voor decor en lichteffecten. Voor deze gelegenheid worden ze hierin bijgestaan door een speciaal hiervoor samengestelde band met zangeressen, backing vocals, cello, basgitaar, drums en percussion. Het is een staconcert dat na afloop een vervolg krijgt met een after party. Kaarten hiervoor zijn nu al te verkrijgen bij het Kulturhus.


Dat Double6 ook de komende tien jaar zal blijven bestaan, lijdt voor beide muzikanten geen enkele twijfel. “Mits de stem natuurlijk voldoende blijft”, nuanceert Paul. En Rudi: “Ja hoor, zeker weten. Double6 blijft, we blijven het met ons tweeën doen en we blijven zoeken naar mooie covers. Natuurlijk hebben we nog wensen, zo wil ik altijd nog graag eens een mooie show in het Openluchttheater verzorgen.” De toekomst zal het leren… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Blřf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het...
18-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022