NEO speelt gelijk bij Achilles’12
23-05-2022
ZWARTWITTEN NOG ÉÉN ZEGE VERWIJDERD VAN KAMPIOENSCHAP

NEO speelt gelijk bij Achilles’12

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en de nodige gele kaarten heeft het 3-3 gelijkspel van NEO bij Achilles’12 ertoe geleid dat de aanval op de koppositie door de mannen van Omar Wennink afgeslagen kon worden. Het gat blijft vijf punten, terwijl Bon Boys door de zege tegen Eilermark nu op vier punten staat. Een simpel rekensommetje leert dat NEO nog één zege van de titel verwijderd is, met nog duels stegen BWO en Wijhe’92 op het programma.

 

In het slot

De belangen waren groot deze zondag op ’t Wilbert. NEO kon theoretisch kampioen worden en Achilles’12 kon de achterstand verkleinen tot twee punten. Al gauw bleek dat de titel er voor NEO sowieso niet in zou zitten op deze speeldag, want Bon Boys stond al vlot met 3-0 voor. Geen nederlaag oplopen werd daarom het devies voor de mannen van Michel Steggink. Het duel stuiterde alle kanten op, met beide ploegen lopende het duel op voorsprong en uiteindelijk stokte de productie bij 3-3 en daarmee werd wel recht gedaan aan de krachtsverhoudingen hoewel NEO op een tweetal momenten het duel in het slot had moeten gooien.

 

NEO startte sterk met het vertrouwde spel met veel lopende mensen. Na ruim een kwartier leverde dat de 0-1 op. Na een puntgave combinatie via Ron Spoler, Wessel Bom, Rick ten Tusscher maakte Stef Rompelaar zijn 19e goal van het seizoen. Nadat de immer gevaarlijke Badr Hamdoui het aluminium had geraakt kreeg Rompelaar een unieke kans op de 0-2. Alleen voor Raanhuis schoot hij echter op de goalie. De koek was nog niet op want nadat Jorik Weierink de bal na een verre ingooi voor zijn voeten kreeg en 1-1 maakte had NEO nog voor de thee op voorsprong kunnen komen, maar Kevin Roesink en Ron Spoler konden hun kansen niet verzilveren.

 

Tweede helft

Achilles’12 kwam sterk voor de dag in het tweede bedrijf en Ruben Raanhuis kopte uit een hoekschop de 2-1 binnen, een domper voor NEO. Maar waar de elasticiteit van het team het hele jaar als groot is bleek dat ook vanmiddag. Jochem Stam pikte een pass van Jesse Keur prachtig op en punterde de bal binnen: 2-2. NEO had daarna een erg sterke fase en leek op voorsprong te kunnen komen toen Kevin Roesink onderuitgehaald werd in het strafschopgebied. Stef Rompelaar teisterde echter de lat boven Raanhuis. Dat gebeurde echter zo hard dat Achilles’12 meteen kon counteren en alweer Badr Hamdaoui raakte het aluminium.

 

Het spel bleef op en neer golven en na een prima combinatie tussen Jochem Stam en Frank Valley maakte Ruben Raanhuis hands en kreeg NEO een tweede penalty en ook die was terecht. Max Brunninkhuis nam zijn verantwoordelijkheid en liet de 2-3 aantekenen.

 

Gele kaarten

NEO leek aan de winnende hand en had zelfs nog twee keer pech toen eerst Max Brunninkhuis een lob op de lat zag eindigen en Jochem Stam wat later de bal in riante positie ook op het aluminium schoot, daarmee Achilles’12 in de race houdend. De thuisclub gooide alles op alles, pakte en passant een aantal gele kaarten, zette extra aanvalskrachten in en in de absolute slotfase leverde dat toch nog de 3-3 op. Een voorzet werd matig verdedigd door de NEO-defensie en de bal werd voor de tweede keer ingebracht, waarna Danny Assink uiteindelijk de bal achter Thijs Terhalle wist te werken.

 

NEO heeft nog één zege nodig om de titel binnen te slepen. Daarvoor heeft het nog twee kansen, komende zondag om 14.00 uur thuis tegen BWO en een week later uit bij Wijhe’92.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 23 mei 2022
Kampioenschap 1 week uitgesteld .
Lekker as zondag thuis kampioen worden.Hoe mooi is dat. Het dak gaat eraf. En BTW ze zijn de terechte kampioen. Ik hoop op een grote opkomst.
Gr Tuukie.

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024